zupy. Wcześniej kojarzyły mi się tylko z bezsmakowymi papkami. Jednak kiedy przygotowałam ten krem brokułowy zmieniłam zdanie i to diametralnie. Teraz często u mnie goszczą kremy brokułowe, dyniowe czy marchewkowe. Wszyscy się nimi zajadają, a do tego są zdrowe i niskokaloryczne. Krem brokułowy z prażonymi migdałami SKŁADNIKI: 1 brokuł świeży lub mrożony 2-3 marchewki 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilubię, to tak naprawdę ścieranie marchewki na tarce brrr. Teraz to jednak już nie jest problem, bo robię to robotem kuchennym i przyrządzam zawsze zdecydowanie większą ilość. Surówka marchewkowa SKŁADNIKI: 3 marchewki zielona cebulka pieprz sól kawałek pora 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietany Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizwiązku z tym, że nie przepadam za sokami warzywnymi, no poza marchewkowym, to też długo zbierałam się do zrobienia tego koktajlu. Pomysł ten już jakiś czas temu powstał, ale dopiero teraz stwierdziłam że zrobię bo niedługo skończą się świeże truskawki w dobrej cenie i będzie mi szkoda. Połączenie owoców i warzyw dało gęsty, sycący, bardzo zdrowy i o dziwo... pyszny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibakalii! Jest od razu dobry do jedzenia więc zdążycie go jeszcze upiec na Święta Możecie też skorzystać też z innych przepisów na pierniki…. piernik żydowski z bakaliami , piernik marchewkowy czy piernik na piwie . Piernik litewski z bakaliami Składniki (forma 23×23 cm lub dwie długie keksówki): 250 g mąki pszennej 250 g mąki żytniej 250 g miodu wielokwiatowego
UgotujmyTo.plsama.."Nie lubię". Jak można mówić nie lubię, skoro nawet się nie spróbowało? a no można. Co robić? Nadać marchewce nowe życie, nowy wygląd i nową nazwę. MARCHEWKOWE SZNURKI, NITKI. Wydajecie 6 zł na aukcji internetowej i takie cuda tworzycie. Poniżej przykład śniadania z przemytu
ClauditteMissCookingJeśli jednak kogoś stać to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko. Czy jednak warto? Dla przykładu podam Wam czarno na białym skład i cenę dla słoiczka 125 g – zupka marchewkowa z ryżem: marchewka 41,2% woda ryż 18,8% sok z białych winogron ziemniaki 4,8% olej rzepakowy seler CENA: 2.99 zł I teraz drodzy Rodzice policzcie sobie
ClauditteMissCookingMarchewkowe gofry* z anansem i rodzynkami*, ricotta *z olejem kokosowym *w środku, potem więcej ananasa Nie skromnie mówiąc, mistrzostwo. Grube. Idealne w smaku. Niebo. Dzisiaj trochę nauki, trochę przyjemności. Kompromis musi być ;) Przepis: ok.60g marchewki startej na małych oczkach jajko ok.50ml mleka łyżeczka olejku kokosowego/masła (rozpuszczonego) 55g mąki cynamon, szczypta soli coś do posłodzenia szczypta sody oczyszczonej
More food, love and dreamsMniam, mniam i jeszcze raz mniam. Dawno nie jadłam ciacha marchewkowego i po tak długiej przerwie smakowało świetnie. Muszę zacząć częściej wykorzystywać warzywka w wypiekach, dodają im wilgotności i charakteru. Poniżej przedstawiam Wam przepis na moje dzisiejsze śniadanie, dla mnie bomba. Łatwe, smaczne i niesamowicie zdrowe. Składniki na 4 duże porcje: 300 g startej na grubych oczkach marchewki
Czarnawisienkajajka 125g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy 125ml świeżego soku pomarańczowego Marwit Lukier: cukier puder sok jednodniowy marchewkowy (lub marchwiowo-selerowy) Marwit 1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze startą marchewką, tak by mąka ją oblepiła. 2. Dodajemy jajko, rozpuszczone masło, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, mleko
Szefowa kuchniantonimami. Pod warunkiem, że cukru nie będzie zbyt dużo, a towarzyszyć mu będzie jakieś warzywo, w tym akurat przypadku, marchewka. Ręka w górę kto lubi marchewkę? My lubimy! Muffiny marchewkowe (12 sztuk) 1,5szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
Zapiski Młodej Żonyzadawanie pytań oraz wspólna dyskusja. Uczestnicy otrzymali uprzednio przeanalizowane przeze mnie przepisy na pełnowartościowe, smaczne potrawy, które mogą wykorzystać w codziennej diecie. Wszyscy goście mieli szanse skosztować najsmaczniejszych babeczek marchewkowych (przepis zamieszczę wkrótce) oraz innych równie wspaniałych przekąsek. Osoby zainteresowane uczestnictwem w kolejnych prelekcjach zapraszam do kontaktu on-line lub telefonicznego
Fit-aminaPrze-py-szne! Chrupiąca skórka, miękkie, puszyste wnętrze. Przyjemnie słodkie, delikatne, rozpływa się w ustach! Marchew nie wyczuwalna! Najlepsze ciasto marchewkowe, jakie do tej pory zrobiłam. Dietetyczne, zdrowe, mało kaloryczne. Zaspokaja apetyt na słodkie. Idealne na II śniadanie czy podwieczorek. Dzięki przepisowi odkryłam dwa nowe smaki :D 1. Świeży imbir - genialny! Całkowicie inny niż ten mielony, paczkowany. Zapach - nieziemski
Zdrowie na języku :PJakie ciasto najbardziej kojarzy Wam się z jesienią ? Mi zdecydowanie ciasto marchewkowe :) Jest proste w wykonaniu, więc poradzi sobie z nim każdy, nawet ten co twierdzi, że pieczenie to nie jego bajka. Podczas niedzielnej Żarłostacji Opolanie utwierdzili mnie w przekonaniu, że to nie tylko moje ulubione ciasto :) SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml oleju 200 g cukru trzcinowego 200 g startej
Kuchnia w opałachzabiorę, to szaleję. Dziś mam zamiar oszukać Naczelnego i przyrządzić jego ulubione ciasto brownie w zdrowszej wersji z... czerwonej fasoli! Ha! Plan idealny! Już raz nabrał się na ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz
Kitchens Alphabet