marchewki - 4038 przepisów (strona:152/270)

Fondue – kolacja na wieczór we dwoje 169

Marynujemy w czerwonym winie i ulubionych ziołach – u mnie jest to tymianek. NIE SOLIMY. Warzywa które nadają się do smażenia – np. paprykę, pieczarki, marchewkę kroimy w podobnej wielkości cząstki i układamy na półmisku. Przyprawiamy sałatę i inne warzywa, które chcemy jeść na surowo. Przygotowujemy sosy. Może być np. czosnkowy ( przepis znajdziecie tutaj ). A może Ranch ? Ketchup? Słodko-ostry

Patchwork
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 370

ostatnia, trzecia sekcja, ta na której jest tylko skóra i kości, jest usuwana. Bufallo Wings najczęściej podawane są na tacce lub w koszyczku. Zawsze w towarzystwie surowych, świeżych, chrupiących marchewek i selara naciowego. Do całości podaje się jogurtowo-majonezowego dip. Tradycyjnie ze skrzydełkami podawany jest intensywny w smaku dip Blue Cheese (z serem pleśniowym) lub łagodniejszy, warzywny Ranch. Wkrótce podam

Jem więc Jestem
Maminkowe ogórki konserwowe 203

szklanki octu 10% -25 czubatych łyżek cukru -5 łyżek soli Do każdego słoika: -kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu -szczypta gorczycy -liść laurowy -ząbek czosnku -koszyczek kopru -kilka plasterków marchewki Ogórki myjemy i obcinamy końcówki. Układamy ciasno w słoikach. Zalewamy zagotowaną zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy maksymalnie 7 minut i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Placki ziemniaczane z ziołami, wędliną, serem, amarantusem i sosem czosnkowo-ogórkowym 168

Placki ziemniaczane można robić na wiele sposobów  dodając do nich ulubione składniki Składniki • 8 ziemniaków średnich • 2 jajka • 1 marchewka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 200 g ulubionej wędliny • 50 g sera żółtego • 3 łyżki amarantusa • pęczek świeżych ziół pietruszka, lubczyk, tymianek • sól • pieprz sos • 3 łyżki śmietany • 2 łyżki majonezu • 1 ząbek czosnku • 1 ogórek kiszony • sól • pieprz

W królestwie smaków Beaty
Ogórki marynowane 138

łyżeczkę • czosnek 1 duży ząbek • ziele angielskie 2 ziarenka • liść laurowy kawałek • chrzan kilka plasterków • koper kilka kawałków • cebula kilka piórek Sposób przygotowania 1. • Do słoików dać przyprawy zioła marchewkę cebylę  Powkładać ogórki 2. • W garnku przygotować marynatę wszystkie składniki  marynaty wymieszać zagotować  Gorącą marynatą zalać ogórki w słoikach zaraz zakręcić słoiki  włożyć słoiki do garnka

W królestwie smaków Beaty
soczysty, kruchy kurczak z rękawa z cebulą i marchwią... 166

grzanie góra/dół około 80 minut, potem rozciąć rękaw i usunąć z naczynia i piec z 30 minut w 180 C w termoobiegu kurczak jest soczysty, delikatny, marchewki i cebule smakują razem z kurczakiem.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żurek z jajkiem na wędzonce 159

Dzisiaj prezentuję tę smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki:   Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak

Smaki Ewy
Sałatka z pomidorami w zalewie. 147

się sposób ich ułożenia w słoiku-skorzystałam z niego. SKŁADNIKI: 3-3,5 kg. pomidorów 2 średnie cebule czerwone 2 średnie cebule białe 4 papryki żółte 3 średnie marchewki ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu 1 szkl. oleju sojowego 1,5 szkl. cukru 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 3-4 listki laurowe 4 łyżki soli

Kuchnia Beaty
Surówka obiadowa z ogórkiem gruntowym 135

Banalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie

VioletoweKucharzenie
Sałatka szwedzka 448

szklanek wody 1 szklanka soli ziele angielskie pieprz gorczyca Zalewa: 6 szklanek wody 4 szklanki cukru 0,5 szklanki miodu 4 szklanki octu 10% Przygotowanie: Ogórki i marchewkę myjemy i  kroimy w plasterki (ułatwiamy sobie pracę robotem). Sól rozpuszczamy w wodzie, zalewamy ogórki i tak zostawiamy na 3 godziny, co jakiś czas mieszając, żeby ogórki dobrze

Lili w kuchni
Sajgonki - spring rolls 179

papier ryżowy (około 50 sztuk) 300 g pieczonego indyka, kurczaka lub innego mięsa raczej chudego ( u mnie pieczony indyk ) 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka pasty sezamowej lub 2 łyżki prażonego sezamu 3 - 4 łyżki sosu sojowego

Kuchcik gotuje
Wywar rybny 103

wywaru na zupę dla czterech osób Około 700-1000 g gorszych części ryb (kręgosłupy, ogony, płetwy, łby bez skrzeli) 6-8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 średnie marchewki 1 por Kawałek selera Korzeń pietruszki Pieprz, sól Sposób przygotowania Kawałki ryby dokładnie myjemy i zalewamy zimną wodą dodając wszystkie wymienione powyżej składniki Całość doprowadzamy do wrzenia, a  następnie

Miód i pieprz
Koperkowa z mięsem 147

Składniki: 4-5 kości wieprzowych kilka ziemniaków 1-2 marchewki pietruszka duża cebula 3-4 listki laurowe 5-8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz szczypta lubczyku 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku cztery kostki rosołowe  Moje domowe Przygotowanie: Kości razem z obranymi warzywami i przyprawami (sól na samym końcu dodać) gotować do miękkości na malutkim ogniu

Gaździnka warzy
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 223

zużywamy jej dużo. Jeden 250g stek wystarczy na 4 porcje. Jeśli robimy danie dla 2 osób, przekrójmy mięso na pół i zamróźmy jeden kawałek do następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania