uważać, ponieważ możesz szybko ubić masę za mocno! do szklanki nalej mleko, na wierzch powoli wylej puszystą masę kakaową wierzch masy możesz udekorować listkami mięty i kawałkiem truskawki lub maliną Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł DALGONA CHOCOLATE – UBIJANA CZEKOLADA pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.commusem morelowym to pyszne orzeźwiające ciastko. Jest lekkie i znika dość szybko z talerzy. Ten sernik zrobiłam z musem z moreli, ale można zrobić z musem z truskawek, malin, czy innych owoców, które lubimy. Nie jest trudne do wykonania, dlatego zachęcam do jego zrobienia osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę ze słodkościami. … Czytaj dalej Sernik z mascarpone i musem
Pieprzyć z Fantazjąowocowe W okresie zwiększonej zachorowalności na choroby wirusowe, warto zamienić kolejną herbatę lub kawę na herbatki owocowe. Bardzo dobrym działaniem wspierającym odporność i pomagającym w walce z infekcjami jest malina (zarówno owoc, jak i liście), czarna porzeczka, hibiskus czy dzika róża. Można dodać do nich kawałek korzenia imbiru, szczyptę cynamonu, kilka goździków lub gałązkę rozmarynu. Dostarczymy w ten sposób organizmowi
ProstePesto.plmuszę przyznać, że okazało się znakomite. Chyba sernik migdałowy zostanie moim ulubionym sernikiem, a już na pewno będzie w pierwszej trójce. No może zaraz za sernikiem straciatella z malinami Sernik wychodzi raczej zbity i ciężki, nie należy do kategorii „puszystych”. Do tego polewa czekoladowa jeszcze bardziej podkręca smak. Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm (w nawiasie podam
RelaxtimeSkładniki 2 tabliczki gorzkiej czekolady kostka prawdziwego masła 50 g dobrej mąki pszennej, przesianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 100 g cukru świeże owoce, borówki mogą być maliny W dużym garnku zagotować wodę, na nim ustawić mniejszy rondelek. Włożyć rozdrobnioną czekoladę i pokrojone masło. Podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia, wystudzić. Jajka ubić na sztywno z cukrem. Następnie wolno
gotuj ze mnąorzechowego (niesłodzonego) + do posmarowania wierzchu - garść orzechów włoskich - 50g gorzkiej czekolady (min. 72% kakao) + 1 łyżeczka oleju kokosowego - garść pokruszonych, liofilizowanych truskawek ( opcjonalnie, można zastąpić świeżymi lub mrożonymi truskawkami, malinami albo płatkami migdałów :)) - papier do pieczenia, sznurek albo wstążeczka ozdobna do zapakowania Przygotowanie: Rozpoczynamy od zalania daktyli wrzątkiem (jest go potrzeba tyle, aby zakrył je całkowicie) i odstawiamy
Symfonia Smakówrabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki z budyniem Drożdżowe bułeczki z budyniem Czas przygotowania: około 120 minut Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej
Kulinarne przygody Gatitycytrynowym lub posypać cukrem pudrem. Jeśli lubisz mini wypieki polecam Ci także jedne z moich przepisów na muffinki kokosowe z rodzynkami , muffinki z kawałkami czekolady oraz muffinki kokosowe z malinami . Muffinki SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 1 płaska łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 3 łyżeczki kaszy manny 3 średnie jajka 1/2 szklanki
Zasmakuj KuchniKrem z białą czekoladą do tortu i ciasta. Prosty i pyszny krem z białej czekolady to idealny krem do owoców np. malin, porzeczek lub jagód. Krem z białą czekoladą i mascarpone zrobiłam do tortu urodzinowego. Polecam również klasyczny krem czekoladowy do tortu. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu o śr 16 cm: 150 ml śmietanki kremówki
Słodki PomysłPyszne i bajecznie proste ciasto, które upiekłam w tym roku na święta zniknęło ze stołu raz dwa. Dostałam na nie przepis od koleżanki i faktycznie jest
Prosty przepis napołączeniu ich z galaretką. Galaretkę i owoce łączymy wedle naszych upodobań smakowych . Mogą to być te same smaki, lub mogę się one różnić, np: banan zatopiony w galaretce cytrynowej, maliny z jagodami itp. Galaretkę możemy przyrządzić również sami, używając do tego celu dowolnego soku z owoców i żelatyny . Żelatyną możemy również usztywnić, zmiksowane przez nas owoce, tworząc tzw. frużelinę . Taki
SmartBake.plmalinowej, będzie potrzebna potem. Środkowy blat biszkoptu i pasta malinowa. Na krem malinowy kładziemy środkowy blat biszkoptu. Nasączamy go przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny. Następnie smarujemy odłożoną pastą z malin. Masa śmietanowa z serkiem maskarpone Następną warstwą jest tradycyjny krem śmietanowy z serkiem mascarpone. Przepis znajdziesz klikając na zdjęcie. Ostatnia, trzecia warstwa – wierzch biszkoptu. Wierzch biszkoptu musisz nasączyć zanim
SmartBake.plsłodki, więc jeśli wolimy mniej słodkie kremy, można zmniejszyć ilość cukru - później można ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem gotowy krem. Do ciasta pasują wszelkie owoce jagodowe, wspaniale będą smakować tutaj maliny i borówki. Smacznego:) na blaszkę o wymiarach 35x24 (lub troszkę mniejszą): na spód: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Lekcje w kuchniDziś zapraszam na Truskawkową Chmurę - bardzo popularne ciasto z galaretką, kremem i bezą. W zależności od sezonu do ciasta można użyć dowolnych owoców - już niedługo świetnie sprawdzą się maliny czy brzoskwinie, w zimie natomiast z powodzeniem przygotujemy ciasto z bananami czy mrożonymi owocami jagodowymi. Tradycyjnie bezę do tego ciasta piecze się w całości, jako jeden blat. Zależało mi na czasie
Lekcje w kuchni