maliny - 13477 przepisów (strona:537/899)

Placuszki z jagodami 72

jagody trudno w środku zimy, ale w sklepie z pewnością znajdziecie mrożone. Użyłam jagód kaukaskich inaczej zwanych kamczackich, ale każde inne będą równie dobre. Oczywiście do placuszków można dodać maliny, truskawki, banany czy jabłka, z każdym dodatkiem smakują wspaniale. Do placuszków proponuję podać śmietanę, miód lub cukier puder, owoce takie jak jagody są dość kwaśne, więc odrobina słodyczy jest wskazana

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta migdałowo – pomarańczowa 79

Jeśli nie macie pomysłu to polecam Wam tartę migdałowo-pomarańczową. Postanowiłam stworzyć nowy smak tarty bazując na wyśmienitym przepisie na tartę migdałowo-malinową zwaną Bakewell. W dzisiejszej wersji smak malin zastąpiłam pomarańczą, który w połączeniu z migdałami wyszedł obłędny! Ciasto na spód tarty to w zasadzie mieszanka mąki, masła z odrobiną cukru-bez dodatku jajek, dzięki temu ciasto jest bardzo

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki z rabarbarem 69

orzechowego smaku. Mają one odrobinę innej konsystencję niż jakiekolwiek inne muffinki. Dość ciężkie i sycące z cudownym posmakiem kwaśnego rabarbaru. Na bazie tego przepisu robiłam również muffiny z dodatkiem malin, truskawek i borówek amerykańskich , pomarańczy i wszystkie smakują również wybornie, polecam gorąco! A może spróbujecie muffinki z dynią ? Print Muffinki z rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Beza z kremem cytrynowym 78

pełni, użyłam do dzisiejszego tortu właśnie truskawek i jagód kaukaskich. Jagody, które w tym roku piękne obrodziły w moim ogrodzie, ale można zastąpić je innymi owocami. Świetnie sprawdzą się maliny , borówki amerykańskie, porzeczki wszelkiego koloru. Pamiętajcie, że beza jest deserem nietrwałym i najlepiej jest zjeść ją od razu i nie przechowywać do dnia następnego, ponieważ zmięknie w lodówce. Niezjedzoną bezę

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta błyskawiczna 70

serową przygotowaną z serka mascarpone i śmietany. Masa będzie w nucie limonkowo-waniliowej. Natomiast zwieńczeniem tarty będą truskawki , które po sezonie truskawkowym można zastąpić innymi owocami. Wspaniałe będą smakowały maliny , borówki amerykańskie lub jeżyny. Tarta może być podana od razu po przygotowaniu, choć lepiej smakuje lekko schłodzona.   Print Tarta błyskawiczna .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort wiosenny 81

gęstej śmietanki kokosowej 350 g świeżego ananasa 5 łyżek mąki ziemniaczanej Do nasączenia 1/4 szklanki likieru kokosowego 1/2 cytryny soku z niej 100 ml wody Dodatkowo truskawki borówki lub maliny do dekoracji Instructions Tortownicę o średnicy 22 – 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno, boków formy niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 C Białka oddzielić od żółtek

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki truskawkowe 74

pozwoli dobrze skleić drożdżówki, tak, aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenie. Drożdżówki z truskawkami to świetna propozycja na podwieczorek lub wakacyjny piknik. Ach! i możecie nadziać je jagodami, malinami czy borówkami, szaleństwo dozwolone, wreszcie lato!!! Smacznego! Print Drożdżówki truskawkowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne drożdżówki z truskawkami. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto drożdżowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Sok z porzeczek 79

Czas czytania: 3 min Sok, tego zabraknąć u mnie nie może! Na zimę zawsze robię zapas soku z truskawek, malin i porzeczek, bo wiadomo, że szklaneczki domowego soku nic nie zastąpi. Sok z porzeczek z dodatkiem mięty to jeden z moich ulubionych soków jest orzeźwiający i bardzo smaczny. Latem można podawać go z dużą ilością lodu, a zimą w formie

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie i Stout 79

zajmie Wam dosłownie kilka minut. Zapewniam, że piekarnik będzie rozgrzewał się dłużej 😉 Do brawnie można dodać tak jak ja dziś borówki, ale równie dobre, a może nawet lepsze będą maliny. Czarne lub czerwone porzeczki, śliwki, gruszki również będą wspaniałe. Serwując kawałeczek ciasta, podajcie miód i lody, będzie wyśmienita uczta! Zapraszam i życzę smacznego. Print Brownie i Stout .wprm-recipe-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Kruche ciasto owocowe 69

jajek, ale powinna być mąka krupczatka, która sprawi, że ciasto będzie bardzo kruche i delikatne. Dziś do wypełnienia użyłam brzoskwiń, ale mogą to być dowolne owoce na przykład śliwki, maliny, truskawki, gruszki czy jabłka. W wersji z brzoskwiniami dodałam świeżej lawendy, która nadała niecodziennego smaku i pięknego aromatu soczystym brzoskwiniom. Koniecznie wypróbujcie to proste, aromatyczne i błyskawiczne ciasto. Mam nadzieję

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z figami 71

Natomiast jesienną dekoracją i dodatkowym smakiem są słodkie figi i kwaśna świeża miechunka jest to duet idealny. Oczywiście zaproponowane owoce możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami, mogą to być truskawki, maliny lub mango. Przygotowując sernik, pamiętajcie o niezmiennej zasadzie! Wszystkie składniki na sernik muszą być w temperaturze pokojowej ! Po upieczeniu sernik powinien stygnąć w uchylonym piekarniku, a następnie trzeba schłodzić

SprawdzonaKuchnia.pl
Syrop z pędów sosny II 70

bardzo proste , wystarczy umieścić pędy w garnku, przesypać je cukrem i poczekać, aż sok zrobi się sam. Trwa to troszkę dłużej niż w przypadku przygotowywania na przykład soku z malin, ale wynika to z tego, że pędy sosny nie są soczyste 😉 Syrop który, przygotujecie będzie bardzo klarowny i od razu jest pasteryzowany. Jest to zdecydowanie łatwiejszy i szybszy sposób pozyskania

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta czereśnie i truskawki 87

czereśni i truskawek, które świetnie razem pasują, oczywiście możecie użyć dowolnych świeżych owoców, tarta będzie wspaniale smakowała z brzoskwiniami w połączeniu z borówkami lub truskawkami albo dobrym zestawem będą maliny z jagodami, ale na te owoce trzeba jeszcze troszkę poczekać 🙂 Tymczasem zapraszam na tartę czereśnie i truskawki! Print Tarta czereśnie i truskawki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki leśne 76

przygotowania, a smak drożdżówek jest po prostu rewelacyjny! Ciasto na drożdżówki jest puszyste delikatne i bardzo wilgotne długo utrzymuje świeżość, skład owocowego wypełnienia można dowolnie modyfikować, dodając do nich maliny, porzeczki lub inne owoce jagodowe. Drożdżówki z takim nadzieniem powinny pojawić się kilka razy w sezonie letnim, wykorzystując wspaniałe świeże owoce, smacznego! Print Drożdżówki leśne .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowy tort z masłem orzechowym 84

Czekoladowy tort z masłem orzechowym to dość nietypowe połączenie smaków szczególnie dla europejskich podniebień, ale jest dobrze znane w USA. Jeśli lubicie smak ciasta czekoladowego, masła orzechowego, malin i bananów to tort będzie Wam smakował. Smak tortu jest zaskakujący i bardzo, bardzo dobry i z każdym kęsem coraz bardziej wciągający. Choć poniższy proces wykonania jest dość długi i może niektórych

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania