składniki na masę serową mieszamy dokładnie. Można to zrobić łyżką, trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach. Gotową masę serową wylewamy do foremki wyłozonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny (lub inne ulubione owoce). Całość posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, a sernik zostawiamy jeszcze na około 30 minut
Walijskie Pichceniepachnące owocami. Z pewnością będą to jedne z najlepszych drożdżówek, jakie zjecie. Zapraszamy do pieczenia Drożdżówki te możecie także wykonac z dodatkiem innych ulubionych owoców. Można przygotować drożdżówki z malinami, śliwkami, wiśniami czy borówkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 15-20 drobnych truskawek 50 g masła 125 ml mleka 50 g cukru 20 g świeżych drożdży 250 g przesianej
Przepiski.plumieścić w misce, po 3 godzinach zamieszać i upiec przepyszne ciasto. Drożdżówka wyszła lekka, pulchna i bardzo mocno urosła. Oczywiście na wierzch można położyć owoce takie jak np truskawki, maliny, jagody czy borówki. To co znajdzie się na górze pozostawiam już Wam. ja miała ochotę na klasyczną wersję z dużą ilością kruszonki i taką też poczyniłam :) Jeśli podoba Ci się
Zrób to smaczniełyżki mąki Składniki na masę białą: 100 g czekolady białej 60 g masła 2 jajka 1/3 szklanki cukru 2 łyżki mąki Dodatkowo: 150 g świeżych owoców (u mnie to maliny, jeżyny i borówki) 2 łyżki ulubionego dżemu Najpierw przygotowuję masę ciemną. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodaję przestudzoną czekoladę i miksuję
Słodki sentymentWystarczy jogurt typu islandzkiego lub zwykły gęsty jogurt naturalny, trochę miodu i świeżych owoców i pyszny deser gotowy! Składniki: skyr naturalny garść malin garść borówek amerykańskich 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: 1. Owoce opłukać pod bieżącą wodą. 2. W pucharkach naprzemiennie układać trochę skyru, odrobinę miodu i owoce. Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki : ok.1 kg malin ok.50 dag cukru Przygotowanie: Owoce wsypywałam partiami do dużego słoja i przesypywałam je cukrem Słój zakryłam gazą, po 2 dniach owoce puściły sok Po tym czasie przecedziłam owoce przez sito, zebrany sok przegotowałam krótko i przelałam do wyparzonych słoiczków, zakręciłam dekielkami A do tego co mi pozostało wsypałam Konfiturex i zagotowałam W ten sposób uzyskałam
Proste Potrawyowocami. 400 ml zsiadłego mleka, 50 ml śmietanki 18% UHT, 12 g żelatyny, 50 ml wody, 2 – 4 łyżki cukru pudru, 200 – 250 g owoców (borówki amerykańskiej, morele, maliny, jagody...) Do mleka wlać śmietanę, wymieszać. Dosłodzić do smaku. Żelatynę wsypać do miseczki, wlać 50 ml letniej wody i dokładnie wymieszać. Miseczkę wstawić do garnka z gorącą wodą i podgrzewać
królestwo garówszklanki mąki pszennej 125 ml mleka szczypta soli 1 łyżka masła pozostałe: 2 łyżki dżemu truskawkowego 2 morele 1 garść porzeczek czerwonych i białych 3 łyżki wiśni wydrylowanych 5 malin 1 łyżka poziomek 2 łyżki jogurtu greckiego 5 orzechów brazylijskich mięta świeża Wykonanie: Piekarnik nagrzewam do temperatury 220 stopni. Jajka o temperaturze pokojowej mieszam mikserem chwilę do momentu jak pojawią
wesoła kuchniabounty z owocami Składniki na dwie porcje: 200 g białej fasoli z puszki 50 g erytrolu 100 g mleka kokosowego z puszki 50 g wiórek kokosowych łyżka pasty kokosowej + maliny, nektarynki, jagody Sposób przygotowania: Fasolę przełóż na sitko, wypłucz dokładnie. Następnie przełóż ją do naczynia blendera. Do fasoli dodaj mleko kokosowe i dokładnie zmiksuj. Potem dołóż erytrol, pastę kokosową oraz
365 dni dookoła kuchnipustkami), ale za to kilka razy rzucał mi się w oczy bułgarski ser szopski. Niewiele się zastanawiając wzięłam go i w związku z tym zamiast podawać dziś ciasto z malinami, robię kolejne porcje klasyka bułgarskiej kuchni w postaci sałatki szopskiej, Składniki (na 2 porcje): 3 średnie pomidory 1 mała czerwona papryka 2 ogórki gruntowe pół małej cebuli 2 łyżki
Weekendy w domu i ogrodziesię kultowym i powszechnie znanym. Prawie każdy je piecze! Ja tym razem upiekłam wiśniową chmurkę. Możecie polemizować, co Wam bardziej smakuje: chmurka malinowa, wiśniowa, truskawkowa czy jagodowa. Osobiście za malinami w ciastach nie przepadam i piekę chmurki truskawkowe, wiśniowe i z … Czytaj dalej Wiśniowa chmurka Artykuł Wiśniowa chmurka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąmasła Składniki pianka: 600 ml śmietanki 36% lub 30% 250 g serka mascarpone 2 galaretki krystaliczne u mnie smak truskawka 100 g białej czekolady Dodatkowo: około 400 g świeżych malin borówka amerykańska 1. Masło na spód ciasteczkowy roztapiamy. Ciasteczka kruszymy do misy blendera i miksujemy, żeby ciasteczka się rozdrobniły. Przestudzone (może być ciepłe) masło dodajemy do ciasteczek, mieszamy. Spód blaszki
kruche babeczki