Kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką

Kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką

Kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką

Dziś zapraszam na kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką. Wilgotne, puszyste i nieziemsko pyszne. Klasyczne ciasto ucierane, w którym smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodka i przede wszystkim chrupiąca kruszonka. Idealne ciasto w sezonie wiosennym. Nie mogłam się już doczekać pierwszego rabarbaru. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta 🙂 Szybko znika z talerza. Polecam. Składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Jajka (przede wszystkim białka) powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto jest z rabar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, przepisy na kruche ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto, truskawki, maliny, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.