maliny - 13477 przepisów (strona:540/899)

BISZKOPTOWIEC Z OWOCAMI 88

pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Dodatkowo: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki cukru 125 g borówki amerykańskiej ok. 200 g owoców (malin, porzeczki czerwonej i czarnej, truskawek, jeżyn) Przygotowanie: Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami, nie zagniatać.  Budyń

Ciastka - domowe słodkości
Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką / Rhubarb Shortcake with Meringue and Crumble 107

bezy lub bez niej, jeśli za nią nie przepadacie. Gdy zrezygnujecie z bezy, warto będzie zwiększyć ilość cukru w cieście. Rabarbar można wymieszać z owocami (na przykład truskawkami lub malinami) albo dżemem (dobrze smakuje z malinowym lub truskawkowym). Pieczenie ciasta z rabarbarem możecie rozłożyć na dwa etapy. Samo ciasto kruche możecie zagnieść dzień wcześniej - chłodzone przez dłuższy czas

Lekcje w kuchni
Puszyste ciasto z rabarbarem ( każdy może go upiec ). 111

jest puszyste, wilgotne ( nie wysycha szybko ), lekko kwaskowate. Najlepsze jest na drugi dzień, gdy trzymamy go przykryte folią .    Z amiast rabarbaru możemy użyć innych owoców np. truskawek, malin borówek wydrylowanych czereśni itp. Możemy także użyć mrożonych owoców lecz wtedy nie rozmrażamy ich przed ułożeniem na ciasto, tylko układamy zamrożone.  Tak wygląda zaraz po upieczeniu Ciasto jest puszyste

Przepisy i porady kulinarne
WIENIEC BEZOWY Z OWOCAMI I BITA ŚMIETANĄ 91

CUKRU WANILIOWEGO LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO BITA ŚMIETANA: 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY *** WASZE ULUBIONE OWOCE. U MNIE TRUSKAWKI, MALINY, BORÓWKI, KILKA LISTKÓW MIĘTY I POKRUSZONE PISTACJE. ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: PRZED ROZPOCZĘCIEM, MISKĘ PRZETRZEĆ RĘCZNIKIEM KUCHENNYM NAMOCZONYM W OCCIE LUB SOKU Z CYTRYNY. DO MISKI WLAĆ BIAŁKĄ I ZACZĄĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Sorbet truskawkowy 452

Sorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się w ciepłe majowe i czerwcowe dni. Sorbet z truskawek pokochają także wasze dzieci. Lubię sorbet z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak, ale dodatek ten nie jest konieczny. Sorbetowe lody truskawkowe mają niewiele

Gotujemy i jemy
Sorbet truskawkowy 162

Sorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się w ciepłe majowe i czerwcowe dni. Sorbet z truskawek pokochają także wasze dzieci. Lubię sorbet z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak, ale dodatek ten nie jest konieczny. Sorbetowe lody truskawkowe mają niewiele

Korniszonki
CIECIERZYCOWE NALEŚNIKI Z OWOCAMI, JOGURTEM I MASŁEM ORZECHOWYM 85

ryżowego, 2 jajka, ¼ szklanki wody, ¼ łyżeczki soli, łyżeczka czarnego sezamu, łyżeczka, rozgniecionej w moździerzu, gorczycy, łyżka oliwy z oliwek. dodatki: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 3 truskawki, garść borówek, garść malin, 3 owoce agrestu, łyżka stołowa czerwonych porzeczek, łyżeczka masła orzechowego. sposób przygotowania Jajka rozbiłam do miski, dodałam mąkę z ciecierzycy, oliwę z oliwek, napój ryżowy i wodę. Całość wymieszałam, następnie

Looking for Cooking
Sernik miodowy z migdałami 159

owocami, dzięki czemu tworzy oryginalny, niespotykany i niezwykle pyszny smak. Charakteryzuje się także pięknym kolorem, który w zależności od dodatku przybiera różne barwy - na przykład miód z dodatkiem malin będzie różowy, a ten z kurkumą żółty. Wariantów smakowych jest kilka i szczerze przyznaję, że to genialny pomysł na urozmaicenie tradycyjnego miodu. Miody te oprócz walorów smakowych i wizualnych odznaczają się

Zdrowie na języku :P
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1015

cudny „drip”. Tort będzie wspaniałą ozdobą stołu. Uważam, że nie jest trudny do zrobienia i jak na klasyczny, przekładany tort, jest dość szybki w przygotowaniu. Zamiast truskawek można użyć malin, borówek. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym

Mała Cukierenka
Sernik na zimno, bez pieczenia 81

zwykle, dużo zależy od sera, jakiego użyjemy do sernika, dlatego nie polecam tanich serów dyskontowych. Na wierzch ciasta możecie położyć dowolne owoce (nie kiwi i nie ananas;) Ale maliny, winogrona, banan czy borówki nadają się świetnie. Możecie użyć galaretki w innym smaku, albo modnej ostatnio niebieskiej lub przeźroczystej. Wariantów na to ciasto jest naprawdę sporo. Zapraszam na przepis na tortownicę

Mieszam w Garnku
Malinowa chmurka - po mojemu 1597

window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jaja 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM MALINOWY: 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml) 2 puszki malin w zalewie (po 400 g każda) KREM ŚMIETANOWY: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 0.5 szklanki cukru BEZA: 3 białka jaj 150 g cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej

Prosty przepis na
Czekoladowa panna cotta z owocami 80

łyżka kakao 50 g czekolady (ja użyłam gorzkiej, przy mlecznej dajcie mniej słodzidła) 4 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru (lub więcej, spróbujcie w trakcie robienia czy słodkość jest ok) Świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, wiśnie/czereśnie) Przygotowanie: Żelatynę zalewamy 2 łyżkami ciepłej wody, mieszamy. Mleko wlewamy do garnka. Dodajemy czekoladę, kakao i słodzidło. Mieszamy do rozpuszczenia. Gdy "czekoladowe mleko" będzie już gorące

Czarnawisienka
Sezonowo z rabarbarem 89

dzisiejszej pogodzie proponuję lody waniliowe lub lody rabarbarowe . Nie pierwszy raz piekłam galette z rabarbarem . Rabarbar ma to do siebie, że można go łączyć z owocami. Świetnie pasuje a malinami lub agrestem zarówno w kruchym cieście jak i drożdżowym. Rabarbarowa drożdżówka to klasyczny przepis z rabarbarem. Drożdżówka z owocami to mój letni faworyt. To ciasto mogę jeść począwszy od śniadanie

codojedzenia
Kuchnia PRL. Ciekawostki ProstePesto 91

Jeśli udało coś zebrać, to grzyby suszono lub przerabiano na przetwory. Z owoców leśnych robiono kompoty lub soki na zimę. Tworzono też wyroby o właściwościach leczniczych np. sok z malin lub syrop z cebuli na przeziębienie. Wiele osób może też pamiętać kiszenie kapusty. Układano ją w specjalnych beczkach lub w garnkach z marchewką, solą i kminkiem, a następnie ubijano tłuczkiem

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania