Ciasto kruche z borówkami było planowane w wersji pierwotnej. Ale okazało się, że mam tych borówek nie za dużo dlatego dorzuciłam jeszcze malin, jeżyn i jagód. W sumie wyszła wersja z owocami leśnymi. Spód i wierzch to dokładnie to samo ciasto kruche więc, jest naprawdę dość szybkie w przygotowaniu. Dodatkowo jest wzbogacone o mielone orzechy (u mnie akurat laskowe
Relaxtimestraszna, mimo deficytu kalorycznego i ciągłego liczenia kalorii. Ale jeśli szukacie przepisów na tradycyjne rolady biszkoptowe to proszę zerknąć na przepisy poniżej: – Rolada biszkoptowa z lodami i malinami – Rolada z musem jabłkowym i czekoladą – ekspresowa rolada z gruszkami Zapraszam też po przepisy na Pyszne ciasta na Święta Pyszna rolada biszkoptowa z truskawkami słodzona erytrolem to kolejny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędeser bez pieczenia Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Ciasto Malowana Lala – jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia Pianka zebra leciutka jak piórko (188 kcal) Ciasto Ślicznotka z malinami i bezą – pyszne i efektowne Artykuł Ciasto Promyk Słońca – orzeźwiający smakołyk z nutą pomarańczy pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnewołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet schabowy lub filet z łososia. Na amatorów słodkości czekają z kolei pyszne ciasta i lodowe desery, podawane z gorącymi malinami lub wiśniami. 3. Sowiduch Browar i Restauracja Sowiduch to nie tylko połączenie browaru i restauracji. To miejsce przyciągające wyjątkowym klimatem i wystrojem, dzięki czemu można tu odbyć fascynującą podróż
Słodkie okruszkilodówce. ? Obficie posypać ciemnym kakao przed samym podaniem Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Kuchnia Międzynarodowa – Desery. Jest to klasyczny przepis na włoskie tiramisu. Zobaczcie również Tiramisu z malinami wg mojego przepisu, gdzie nie używam żółtek tylko bitej śmietany
To co kochamtorcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt ? 2 jajka ? 2 czubate łyżki mąki ? 2 łyżki cukru Masa śmietanowa ? 4 jajka ? 1 szklanka cukru ? cukier
To co kochamMokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru i uzyskałam lekko kwaskowy smak. Wyśmienite do kawy na podwieczorek
To co kochampowtórzy i w każdym roku będzie inna – w zależności od użytych owoców, pogody, ilości cukru i fantazji sporządzającego. Składniki: ? owoce sezonowe od wiosny do jesieni – truskawki, maliny, wiśnie, jagody, brzoskwinie, śliwki węgierki, gruszki i wiele innych – wszystkie w tej samej ilości, np. po 250 g ? 2 pomarańcze ? 2 cytryny ? mała paczka rodzynek 100 g ? laska kory cynamonu
To co kochamkawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: ? 1 opakowanie ciasta francuskiego ? 250 ml śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 1 szklanka jagód ? olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: ? Płat ciasta francuskiego pokroić na kawałki
To co kochamposypuję wtedy cynamonem. Mój ulubiony jogurt naturalny to z Krasnegostawu Calpro. Składniki: ? 3 łyżki płatków owsianych górskich ? 1 mały jogurt naturalny ? dowolne owoce sezonowe, u mnie borówka amerykańska i maliny Wykonanie: ? Płatki owsiane zalać kilkoma łyżkami wody, tak aby je zakryła i wstawić na 30 sekund do mikrofalówki. Można też zalać wieczorem wodą i zostawić na noc. ? Płatki wymieszać
To co kochamcukru ? 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 2 łyżeczki octu Krem ? 1 l śmietanki 30% ? 4 łyżki cukru pudru ? dowolne owoce, u mnie truskawki, borówka amerykańska, maliny i jeżyny Wykonanie: Beza ? Białka ubić na sztywno. ? Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. ? Masa ma być sztywna i nie spadać z łyżki. ? Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. ? Sztywne białka
To co kochampuszystości. Pianki bardzo często występują w amerykańskim menu, popularne są grillowane na patykach lub oblewane czekoladą z fontanny. Składniki: ? kiść winogron bezpestkowych ? 1 szklanka borówki amerykańskiej 250g ? 1 szklanka malin ? 1 opakowanie małych białych pianek marshmallows ? sok z 1/2 cytryny ? 250 g śmietanki 30% ? 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: ? Owoce wymieszać z piankami. ? Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać
To co kochamJestem sernikożercą, nie da się ukryć. Jest to moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy, sernik-zebrę, z makiem, jagodowy, jogurtowy, z piernikami, amerykański… Tym razem proponuję sernik bardzo piernikowy, w smaku lekko pikantny, jak to powiedziała moja koleżanka Asia – pozostawia ostry smaczek na języku. Sernik bardzo
To co kocham