maliny - 13977 przepisów (strona:468/932)

Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 510

szkl cukru Masa: ok 1200 ml śmietany kremówki 30 % 500 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru małe opakowanie cukru waniliowego  owoce: borówka amerykańska, truskawki maliny  Nasączenie: ok 1 l przegotowanej ostudzonej wody  sok z cytryny cukier Do dekoracji: tylka gwiazdka czekolada masa cukrowa barwnik spożywczy różowy   wykałaczki Wykonanie: Biszkopt jasny. Białka

Malinowe Pocałunki
Śniadaniowa pasta malinowo-rabarbarowa z żurawiną 255

rabarbaru (u mnie Łowicz) 1 łyżka dżemu malinowego 2 łyżki suszonej żurawiny Przygotowanie: Twaróg rozgnieść dobrze widelcem. Dodać dżemy rabarbarowy i malinowy (w sezonie można rozgnieść pół szklanki świeżych malin). Wszystkie składniki wymieszać, dodać suszoną żurawinę i ponownie wymieszać. Podawać do kanapek, naleśników, gofrów, placuszków itd. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Malinówka 195

więc będę coś tworzyć...no i mam już półeczkę na balkonie i będę przenosić, przenosić i robić miejsce na przetwory :)))Dobrego dnia... Składniki: 1 kg malin, 0.5 kg cukru, 1 litr wódki. Zasypujemy owoce cukrem i zalewamy wódką.  Zakręcamy słój i zostawiamy w chłodnym miejscu na miesiąc. Od czasu do czasu potrząsamy słojem. Po miesiącu przelewamy przez gazę - filtrujemy

Anioły w kuchni
Malinowe płatki ryżowe 246

wsypać cukier, budyń i płatki ryżowe. Zamieszać aby budyń się rozpuścił. Doprowadzić do wrzenia mieszając co chwile. Gotować jeszcze 2 minuty na mniejszym ogniu. Podawać ze świeżymi lub mrożonymi malinami albo innymi ulubionymi owocami. Płatki najlepiej smakują przestudzone. Smacznego

Złote przepisy
Ucierane ciasto z owocami na maślance i oleju 336

oleju rzepakowego o smaku masła (użyłam Olandia),  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  szklanka maślanki,  5 jajek,  skórka z 1 cytryny,  700g owoców (u mnie maliny i jeżyny). Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do maślanki dodać proszek do pieczenia, wymieszać i odstawić na chwilę, aż maślanka zacznie wyraźnie rosnąć. Do utartych jajek dodać przesianą

Z miłości do słodkości
Carpaccio z dyni z serem Bursztyn 277

płatki z nich)  dresing: oliwa z oliwek + ocet balsamiczny (1:1- 2,5ml:2,5ml) Dodatkowo:   - łyżeczka soli (najlepiej grubej, morskiej)  - świeża mięta - świeże maliny  - ser Bursztyn do pokruszenia   1.  Dynię obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Następnie przygotowujemy marynatę w miseczce: wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy miód i ocet

Sajkofanka smaku
Babeczki z owocami na maślance 180

margaryny, łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Gold Pack, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, 3 łyżki cukru, szczypta soli, szklanka maślanki naturalnej, 300g mieszanych owoców (u mnie jagody, jeżyny, maliny i czerwone porzeczki), cukier do posypania. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli i cukrem. Posiekać z margaryną. Wsypać przebrane owoce, dokładnie wymieszać

Z miłości do słodkości
Malinowy koktajl na maślance 181

Składniki (dla dwóch osób): 400ml maślanki 100g świeżych malin 3 łyżki cukru Wszystko razem miksujemy i gotowe :)  Dla urozmaicenia smaku, można dodać liście mięty

My Culinary Art
Deser z kaszą jaglaną 288

smakował wybornie. Krem patiserie z kaszą jaglaną składniki: 300 ml mleka 3 żółtka 50 g ugotowanej kaszy jaglanej 50 g brązowego cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej \dodatkowo: owoce jagodowe (maliny, borówka amerykańska) 4 ciastka owsiane wykonanie:  Kaszę należy ugotować według przepisu. Wystudzić. Żółtka, cukier, wanilię i kaszę miksujemy blenderem na gładką masę. Przelewamy do garnka z grubym dnem, dodajemy

Przysmaki Karolki
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1343

CIASTO Z BUDYNIEM I MALINAMI Bardzo  proste   szybkie  oraz  uniwersalne  ciasto kruche. - Proste  ponieważ wszystkie składniki mieszamy razem w jednym naczyniu. - Szybkie  wystarczy ciasto wyrobić dłońmi nie używamy miksera, nie chłodzimy ciast w lodówce przed upieczeniem, nie podpiekamy spodu. - Uniwersalne  ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek

RAROSSA
Smoothie malinowe 225

może Smoothie malinowo, cytrynowo - miętowe ? Składniki na 2 porcje: 0,5 kg malin wyciśnięty sok z 1 cytryny ok 25 listków świeżej mięty  1 jogurt naturalny 2 łyżki cukru ( do smaku jak kto lubi, może być bez) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze i gotowe

Niezły Młynek
Tarta czekoladowo - kokosowo - malinowa 291

duże żółtka Masa:  150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki  cukru 500 g kremowego serka Dekoracja: 500 g malin  Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj je w gruby placek, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie na stolnicy rozwałkuj placek

Niezły Młynek
Eton mess z owocami leśnymi 584

mianowicie zrobić Słodki bałagan z Eton . To angielski deser składający się z pokruszonych bez, bitej śmietany i owoców, najczęściej truskawek. Ja wykorzystałam mieszankę leśnych i ogrodowych owoców porzeczki, agrest, maliny i jagody, co dało razem najlepszy deser na letnie popołudnie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Orzeźwiające i sycące smoothie 219

zarazem sycący więc traktuję go nie jak deser ale jeden z posiłków w ciągu dnia. Na upalne dni ideał :) duży banan brzoskwinia mała gruszka czerwony grejpfrut garść jagód kilka malin (dodałam mrożone) Wszystkie składniki miksujemy. Przelewamy do szklanki i gotowe :) Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Owocowe burgery z masłem orzechowym 268

świeżych drożdży 2 jajka 3 łyżki cukru 3/4 szklanki maślanki pół szklanki oleju 2 łyżki zagęszczonego mleka 10 łyżek masła orzechowego mały jogurt grecki cynamon świeże owoce np. truskawki, maliny, porzeczki, poziomki, jagody świeża mięta lub jadalne kwiaty Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę pszenną przesiewamy i dodajemy do niej mokre

Mienta blog