biszkopcie jasnym. Teraz żałuję, że nie zrobiłam takiego ciasta w sezonie na truskawki, ale w następnym sezonie na te owoce na pewno nie omieszkam :) Tymczasem póki trwa sezon na maliny wykorzystajcie to i zróbcie sobie takie właśnie ciasto, nie pożałujecie, obiecuję! :) Biszkopt kakaowy : 4 jajka 140 g cukru 120 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 60 ml oleju(...)mleka 3 żółtka 130 g cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej 240 g masła Ponadto : około 600 g malin 2 opakowania galaretki o smaku malinowym + 600 ml wody Nasączenie : 60 ml herbaty lub soku malinowego rozcieńczonego wodą Wykonanie : Biszkopt kakaowy : Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i kakao
Opowieści z piekarnikadziś chcę Wam przedstawić przepis na ciasto, które zrobimy bardzo szybko, nie wymaga długiego siedzenia w kuchni a efekt jest rewelacyjny. Mowa o pysznym serniku gotowanym bez pieczenia z malinami i galaretką Ciasto jest na kakaowych herbatnikach, pięknie wygląda i super smakuje Polecam i zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka(...)sera z wiaderka - szklanka mleka 250ml - 3 jajka - 3/4 szkl cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru po 40g sztuka DODATKOWO -2 galaretki malinowe -300g malin -3 opakowania kakaowych herbatników ok 600g -750ml wrzątku W miseczce mieszamy 2 budynie i 250ml mleka do garnka dajemy maso, cukier-podgrzewamy na małym ogniu, jak się rozpuści i połączy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumascarpone 1 łyżka cukru pudru ilość cukru wg uznania 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % Krem malinowy : 240 g świeżych malin 2 łyżeczki żelatyny 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru ilość cukru wg uznania 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % dodatkowo(...)miękkiego masła 250 g mascarpone odrobina fioletowego barwnika Drip czekoladowy : 50 g czekolady deserowej 50 g śmietanki śmietanki 30 % lub 36 % Ozdoby : świeże maliny, świeże borówki, listki mięty Poncz: 200 ml przegotowanej wody lub zaparzonej herbaty 1 cytryna sok 2 łyżki spirytusu jeśli tort jest tylko
To co lubię - gotuję i polecamłyżki cukru pudru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 100 g czekolady białej – ok.500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo miękkie(...)kompie wodnej i i lekko ostudzić. Dodać serek mascarpone i wymieszać w mikserze na gładki krem. Na ostudzone kruche ciastka wykładamy delikatnie nasz krem. Następnie układamy na wierzchu świeże maliny i dekorujemy miętą Smacznego Artykuł Tartaletki z kremem i malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEmascarpone 70 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka pasty waniliowej 10 dag białej czekolady z wiórkami kokosowymi 3 dag cukru Żelka malinowa: 20 dag malin u mnie mrożone 2 łyżki cukru trzcinowego demerara 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka żelatyny+ 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Mąkę pszenną wymieszać z wszystkimi suchymi składnikami, dodać masło oraz(...)odczekać 3 minuty i wymieszać a najlepiej całość zblendować na gładki mus. Odstawić. Tężejącą już masę wylać na zimny kruchy spód, włożyć do lodówki. Żelka malinowa: Mrożone maliny zasypać cukrem, podgrzewać aż zaczną się gotować , dodać sok z cytryny, zestawić z ognia w momencie aż całe maliny się rozpadną i będą mieć konsystencję musu, dodać namoczoną w wodzie
Wanilia i Kardamonniego wszystkich zainteresowanych Francją i Masywem Centralnym. A zatem wypróbujcie ten przepis, rożki mogą być podane na deser, na podwieczorek, a nawet na śniadanie. W oryginalnym przepisie nie ma malin, ale uważam, że fajnie się komponują smakowo z rożkami i bitą śmietaną, dodając im lekko kwaskowatego smaku. Porcja dla 4 osób (około 12 rożków): Składniki(...)drobnego cukru ● 60 g mąki T 55 ● 60 g masła ● 1 łyżka ciemnego rumu Składniki na krem : ● 6 dl schłodzonej śmietanki kremówki 30% ● 1 cukier wanilinowy ● 100 g malin Dodatkowo : ● 20 g de beurre (lub papier do pieczenia) Przygotowanie : Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Posmaruj masłem dużą blachę lub wyłóż ją papierem do pieczenia. Masło rozpuść
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskarecipeIngredient":["p\u00f3\u0142 jogurtu naturalnego,\r","2 gar\u015bci granoli,\r","ok 1\/2 szklanki galaretki pokrojonej w kostk\u0119,\r","ok 1\/2 szklanki bor\u00f3wek i malin"],"name":"Pucharek z owocami i jogurtem","recipeCategory":"bez pieczenia","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["W szklance u\u0142o\u017cy\u0107 warstw\u0119 granoli, na to owoce i galaretk\u0119(...)wierzch na\u0142o\u017cy\u0107 jogurt.\r","U\u0142o\u017cy\u0107 kolejn\u0105 warstw\u0119 granoli, owoc\u00f3w, galaretki i jogurtu."],"recipeYield":"2","keywords":"bor\u00f3wki,deser,galaretka,jogurt,maliny"} Drukuj Pucharek z owocami i jogurtem Porcje: 2 Składniki: pół jogurtu naturalnego, 2 garści granoli, ok 1/2 szklanki galaretki pokrojonej w kostkę, ok 1/2 szklanki borówek i malin Przygotowanie
Bardzo Gruby SmokPuszyste naleśniki kakaowe z bitą śmietaną, posypane gorzką czekoladą i słodkimi malinami. Naleśniki są delikatne i elastyczne. Pyszny deser bez mąki i cukru. Składniki: ciasto: 4 jajka M, 125 g mascarpone, łyżeczka kakao, łyżka miękkiego masła, nadzienie: 160 ml śmietany 30%, 125 g mascarpone, 2 łyżeczki erytrytolu, opcjonalnie 1 śmietan-fix 2-3 kostki gorzkiej czekolady(...)maliny, płatki migdałów i kakao do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy miękkie masło, mascarpone, kakao, mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo do kakaowej masy i dokładnie, delikatnie mieszamy. Smażymy jak zwykłe naleśniki, ale na średnim ogniu i bardzo mocno rozgrzanej patelni. Nadzienie: zimną śmietanę ubijamy na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, dodajemy
Lena Gotujegalaretce. Ciasto palce lizać, ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Na spód: 250g płatków kukurydzianych ok 350 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Na piankę śmietankową: 200g malin (mogą być mrożone) 0,5 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 galaretki malinowe 250ml śmietanki kremówki Wierzch ciasta: 2 bezbarwne galaretki owoce typu winogrona, brzoskwinie, borówki, maliny truskawki, banany(...)dodajemy krem czekoladowy *** *** Całość dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x25cm) *** *** Przygotowujemy piankę malinową. Maliny przekładamy do garnuszka, zalewamy wodą, zasypujemy cukrem i zagotowujemy *** *** Gotujemy, aż owoce się rozpadną. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy galaretki i dokładnie mieszamy. Dodatkowo możemy przetrzeć przez sitko aby pozbyć się
Blog z Apetytemmiłośników zdrowych deserów z udziałem owoców mam dzisiaj propozycję na sałatkę owocową z malinami, winogronem i granatem, z dodatkiem bazylii i miodu. Możecie ją przygotować w pięć minut, a jest naprawdę smaczna i pełna witamin. Serdecznie zapraszam do jej skosztowania! Przygotowanie : 10 min. Chłodzenie: 2 godz. Porcja dla 4 osób: ● 1 owoc granatu ● 250 g malin(...)zielonego winogrona ● 10 listków bazylii ● 3 łyżek miodu z akacji lub syropu z agawy Przygotowanie : Owoc granatu przekrój na pół i wybierz ziarenka, usuwając białą błonę. Wymieszaj z malinami i winogronem. Domieszaj drobno posiekane listki bazylii i syrop z agawy lub miód. Dokładnie wymieszaj, odstaw na 2 godziny do lodówki, podawaj sałatkę owocową schłodzoną
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskalodówki, gdy mleko zacznie trochę tężeć od razu całość przekładamy na wcześniej przygotowany spód. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. składniki na wierzch deseru: 200 g malin 1 galaretka malinowa 375 ml ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Maliny układamy na wierzchu stężałej masy i zlewamy lekko tężejącą galaretką malinową. Całość
Domowy Smak JedzeniaBiszkopt z malinami - prosty domowy deser dla dużych i małych #materiał zawiera linki afiliacyjne Podczas naszego urlopu na wsi Mąż zaserwował mi fantastyczną kawę z kawiarki . Ja jakoś nigdy nie byłam fanką tego urządzenia, jeśli w moim zasięgu nie ma ekspresu to wybierałam tradycyjnie parzoną kawę, bo z kawiarką to jest jednak trochę zabawy. Ale muszę napisać(...)taka przygotowana od serca kawusia ze spienionym mleczkiem i do tego domowe ciasto to pełnia przyjemności. Tym ciastem był zwykły biszkopt, przełożony malinami z naszej grządki zanurzonymi w galaretce. Niby nic specjalnego, taka słodka zachciewajka naszej latorośli, ale takie proste smaki zawsze sprawdzają się doskonale i są zdecydowanie lepszym wyborem niż sklepowe słodkości naszpikowane różnymi zbędnymi substancjami
Cynamonowe szczęścieCześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na mega fajne ciasto bez pieczenia. Jest to jogurtowiec zebra z malinami i galaretką. Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam Zapraszam też na film z przygotowaniem tego ciasta(...)śmietanki 30 lub 36% -puszka mleka skondensowanego słodzonego ok 500g -3,5 kopiastej łyżki żelatyny -125ml wrzątku -16g cukru waniliowego -2 łyżki kakao DODATKOWO -500g malin -2 galaretki malinowe -2 paczki podłużnych biszkoptów ok 300g -750ml wrzątku -trochę mleka Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokufrużeliną malinową. Frużelina malinowa Frużelina malinowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Każdy kto choć raz w życiu przygotowywał galaretkę lub używał żelatyny będzie potrafił ją zrobić. Potrzebujesz: 250 g malin 100 ml wody lub dowolnego soku 3 łyżeczki żelatyny odrobinę wody do zalania żelatyny Wykonanie: W małej miseczce lub kieliszku odmierz potrzebną ilość żelatyny, a następnie zalej ją wodą tylko(...)przykrycia. Odstaw na ok 10min, aby żelatyna napęczniała. W małym rondelku rozpraż maliny z odrobiną wody. Gdy maliny puszczą sok, rozgnieć je widelcem. Przestań gotować. Odczekaj chwilę, ok 10 min. i dodaj do nich napęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na ok. 2 godziny. Stężałe owoce zmiksuj blenderem. Na tort
SmartBake.plDrink na bazie malinowej wódki oraz sprite z dodatkiem świeżych malin, plasterkiem cytryny oraz miętą. Podajemy zimny z kostkami lodu. Przepis tylko dla osób 18+ Składniki: 50 ml wódki 40% malinowej, 100 ml sprite, plasterek cytryny, 3-4 duże maliny ( poza sezonem można użyć mrożonych), kilka kostek lodu, mięta -4-5 małych gałązek Przygotowanie: Do szklanki dodajemy miętę, wódkę oraz(...)sprite. Mieszamy, dodajemy kostki lodu, maliny i plasterek cytryny dla ozdoby
Lena Gotuje