malinowe - 6058 przepisów (strona:237/404)

Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 83

łyżeczka cukier waniliowy 1 opakowanie masło typu KASIA (zimne) 250 gram proszek do pieczenia 1 łyżeczka Pianka: białka 5 szt. cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka

Kuchnia Paulettes
Piernikowe ludziki - Lebkuchenmännchen 240

począwszy od wycinania ciastek po dekoracje :) Smak bardzo ciekawy i delikatny- polecam! Piernikowe ciastka w kształcie ludzików Składniki: 225g masła 225g brązowego cukru 1 jajko 2 łyżki gęstego soku malinowego lub syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli ok. 400g mąki + mąka do podsypywania 100g cukru

Tagebuch po polsku
Pierniczki amarantusowe na szybko 190

kilku dni choruje. Ciepła, malinowa herbata z cytryną i imbirem towarzyszy mi non stop. Teoretycznie powinnam leżeć cały czas pod kołdrą, w łóżku, ale moje ADHD zdecydowanie mi na to nie pozwala. Dzisiaj wstałam przed 7 (kaszel nie daje snu) i od razu zawędrowałam do kuchni by stworzyć coś pysznego do kawy. Z racji tego, że mamy już grudzień pomyślałam

Czarnawisienka
Kuchnia Polska wg Pawła Małeckiego czyli słodkie warsztaty z Lidl Polska 150

poprowadził mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Wszyscy podzieliliśmy się na kilka mniejszych grup. Każda grupa miała za zadanie przygotować: -tartę z jabłkami -przepyszne oponki z sosem malinowym, a na końcu dekorowaliśmy: -piernik staropolski z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą Ja miałam przyjemność gotować razem z  Renatą , Olą i  Karolą . Razem stworzyłyśmy świetny

Marta Gotuje
Ciasteczka Linzer. 128

mąki 200 g zimnego, pokrojonego w kostkę masła 100 g cukru pudru szczypta soli 1 żółtko 1/2 łyżeczki pasty z wanilii lub 1 łyżeczka  ekstraktu z wanilii dżem malinowy do przełożenia      Mąkę łączymy z cukrem pudrem i solą, przesiewamy, a następnie dodajemy masło. Tłuszcz mieszamy z mąką i rozcieramy dokładnie palcami, aż otrzymamy drobną kruszonkę. Teraz

Rozpustne gotowanie
Warsztaty kulinarne z LIDL Polska i Pawłem Małeckim. Nowa książka KUCHNIA POLSKA 127

przepis, na ciasto ucierane na bazie masła; przepis jest też bazą do wypieków ciast np. z malinami czy jeżynami, owoce, które użyjemy to nasz wybór - Oponki serowe z sosem malinowym- to zdecydowanie mój powrót do lat dzieciństwa, bo takie oponki, przygotowywała również moja babcia - Piernik- niesamowicie wilgotny, aromatyczny i lekko ostry w smaku; zachwycił mnie całkowicie, a samo dekorowanie pierników

SMYKWKUCHNI
Kuchnia Polska z Pawłem Małeckim, czyli słodkie warsztaty z Lidl 128

słodko" i wspólnie z innymi blogerami podziwiać fach znakomitego cukiernika Pawła Małeckiego. W kilkuosobowych grupach przygotowaliśmy trzy ciasta: Ciasto ucierane z jabłkami i kruszoną maślaną Oponki serowe z sosem malinowym Piernik z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą. Paweł Małecki zdradził nam kilka trików, które na pewno wykorzystam w kuchni, a także odpowiadał na wszystkie pytania, z uśmiechem pozował do zdjęć

Kuchnia Bon Appetit
Piernik orkiszowy z bananami 125

upieczeniu i przestudzeniu. Składniki (na formę keksową 12 cm x 20 cm): 140 gram mąki orkiszowej typ 2000 1/2 łyżeczki sody 1 banan 4 łyżki konfitury truskawkowej lub malinowej 2 jaja 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do piernika cukier puder do dekoracji Mąkę, sodę, kakao, przyprawę do piernika

Mango Papaja
torcik z Batmanem 111

trzykrotnie mielonego 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryną 2 x łyżeczka żelatyny galaretka: 400 g malin (mrożonych) galaretka malinowa Jajka ubić z wodą i cukrem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika rozgrzanego

6niebo
"Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" - recenzja i KONKURS! 228

orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy na słodko, jaglane trufelki z suszonymi owocami, batoniki musli) - kolacje ( racuszki z cukinią na słodko czy gryczane naleśniki z musem malinowym). Każdy dietetyczny przepis ma podany czas i trudość wykonania, tagi typu bez glutenu, bez jajek czy bez mleka. Podane są wskazówki, jak można zmodyfikować recepturę, by dopasować ją do własnego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik z malinami 119

sekund, cały czas miksując. • Na koniec dodać śmietankę. • Masę wylać na herbatnikowy spód. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce malin. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na blachę z gorącą wodą. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę

To co kocham
Ser Brie z malinami 113

aluminiowej pozostawiony skórką do dołu. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 2 minuty. • Nałożyć lekko rozpuszczony ser do 4 pucharków, polać sosem malinowym, udekorować całymi malinami i posypać odrobiną pieprzu

To co kocham
Jajka zapiekane w pomidorach 117

pomysł na ciekawe i niecodzienne śniadanie lub kolację – zapiekane jajka w kołnierzu z boczku wędzonego w pomidorowej pierzynie. Ja użyłam dużych, mięsistych pomidorów malinowych. Warto spróbować! Składniki: • 2 duże pomidory lub 4 średnie • 4 jajka • 4 plasty boczku wędzonego • sól, pieprz do smaku • szczypiorek Wykonanie: • Z pomidorów ściąć czubki i wydrążyć

To co kocham
Nalewka malinowa 88

litr spirytusu Wykonanie: • Wodę z malinami gotować przez 20 minut, po czym odcedzić powstały sok, aby tylko pestki zostały na sitku. • W gorącym soku malinowym rozpuścić cukier, wystudzić. • Następnego dnia dodać sok z cytryn przecedzony przez sitko i wymieszać ze spirytusem, po czym rozlać do butelek. • Nalewkę można pić już dzień

To co kocham
Beza Pavlova z sosem malinowym 133

Śmietanę ubić z cukrem pudrem. przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na bezę. • Udekorować bezę truskawkami, malinami i posypać pestkami granatu. • Bezę polać sosem malinowym. • Pozostały sos wykorzystać do polania pokrojonej już bezy na talerzu. Inspiracja przepisem znalezionym na Pintereście

To co kocham

Proponowane wyszukiwania