malinowe - 6058 przepisów (strona:244/404)

ciasto z malinami i galaretką 1322

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. składniki na wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na biszkopcie równomiernie rozsmarowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Koktajl malinowy 169

szkl mrożonych borówek 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczki młodego jęczmienia 2 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Owoce wrzucić do blendera i miksować do uzyskania jednolitej … Czytaj dalej Koktajl malinowy

czarrna od kuchni
Kruche migdałowe z jeżynami i malinami 151

zetrzeć mniejszą część pozostałego kruchego ciasta Piec w temp. 180 *C przez ok. 50 min. lub do zrumienienia ciasta Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem, ja polałam ciasto jeszcze konfiturą malinową  . przepis stąd , ale zmodyfikowany ciut przeze mnie. W tamtym przepisie ciasto jest ze śliwkami

Proste Potrawy
Migdałowe ciasto z malinowym dżemem chia 264

Brzmi dziwnie? To nie jest żadna filozofia! To ciasto zostało zrobione z płatków owsianych i migdałów. Nie zawiera mąki pszennej ani masła. Pod bardzo chrupiącą kruszonką jest malinowy dżem chia, który przygotowuje się bardzo szybko. Można użyć dowolnych owoców np. wiśnie, czereśnie, truskawki, jagody, jeżyny. Jest to potężna dawka energii i daje uczucie sytości na długi czas. Polecam podawać polane

Jaglusia
Zapiekane pomidory faszerowane mięsem i makaronem 193

karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Pomidory dokładnie umyć i osuszyć. Ja miałam własne, malinowe, większe sztuki miały ok 200 g a te mniejsze 150 g. Z pomidorów odciąć czapeczkę od strony ogonka. Zielone zgrubienie po ogonkach wyciąć i wyrzucić Do miski delikatnie wydrążyć środek

Monia miesza i gotuje
DOMOWY PRZECIER POMIDOROWY 461

zaś podaję sposób,który mi przypadł najbardziej do gustu i robię tak już od paru lat. Składniki:   4- 5 kg pomidorów z dużą ilością miąższu ( bawole serce,malinowe,lima) 1 łyżeczka soli opcjonalnie 2 łyżeczki cukru ( ja nie daję wcale) Pomidorki należy dokładnie umyć,osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki usuwając zielone końcówki. Włożyć do garnka o grubym dnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Bezglutenowe placuszki z płatków quinoa i mąki z migdałów ziemnych, podane ze świeżmi figami i gorącymi malinami 140

malutkiej patelni (takiej na jedno jajko), wtedy placki mają odpowiedni rozmiar i kształt.  Maliny myjemy, rozgniatamy widelcem i podgrzewamy, mieszamy je z miodem, jeśli chcemy je dosłodzić. Takim malinowym sosem polewamy każdy placek, układamy na nim plasterki świeżej figi i posypujemy orzechami. Palce lizać

Quinoa Raz!
Tost z awokado i pomidorem 114

sezonie. Teraz pomidory są najsmaczniejsze więc korzystajcie z tych dobrodziejstw. Uwielbiam też awokado a połączone z chrupiącą i ciepłą grzanką to rewelacja! Składniki : * ulubiony chleb  * pomidor malinowy  * dojrzałe awokado * czerwona cebula * sól, pieprz Przygotowanie : Kromki chleba stostować, rozsmarować na każdej kanapce awokado, położyć plasterki pomidora, przyprawić i posypać drobno pokrojoną cebulą

Magiczne Życie Marty
malinka z bezą 276

upieczcie to ciasto, warto! *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na galaretkę: 3 opakowania galaretki malinowej  szklanka malin szklanka jeżyn na krem: 600 ml śmietanki kremówki 3 opakowania śmietan fixu (lub 2 opakowania śnieżki) 4 łyżki cukru pudru (jeśli używamy śnieżki to cukru już

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Figi zapiekane z gorgonzolą 106

bardzo delikatną skórkę, dlatego też przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. Proporcje na 1 figę 1 figa, 1 łyżeczka sera gorgonzola, 1 łyżeczka octu winnego (u mnie malinowy), 1 - 2 plasterki boczku wędzonego surowego*, 1 połówka orzecha włoskiego Figi umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Ponacinać od ogonka na cztery nie docinając do końca. Figę obwinąć szynką, spiąć wykałaczką

królestwo garów
With love to fruits 127

oraz soki i oczywiście na nalewki. Korzystając z okazji, że mam w weekend całą kuchnię tylko dla siebie spędziłam sobotnie przedpołudnie w garach i tak powstał między innymi tort malinowy, który jest wynikiem totalnego eksperymentu. Ciacho chłodzi się w lodówce w oczekiwaniu na małego łakomczucha. Przepis już jutro, a ja tymczasem siadam do obróbki zdjęć

Emskie Smaki
Śmietanowiec 141

swoich zwolenników , ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także smakuje super . Składniki          ( składniki są na tortownicę 32 cm )  1 litr śmietany 30%  1 kubeczek serka mascarpone

Mój Smak
Kopytka z jogurtem greckim 131

właśnie na kopytka , i wtedy jak ziemniaki mam już ugotowane i wystudzone to praca idzie szybko i sprawnie . Ja na zdjęciu proponuję ze śmietaną bez laktozy  i sosem malinowym i cynamonem , ale dodatki jak najbardziej według uznania  . Składniki  3 duże ziemniaki ugotowane  1 jajko  2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli  1 szklanka mąki

Mój Smak
Tarta bakewell 166

skórką) 1,5 łyżki mąki 2/3 szkl. cukru 100 g miękkiego masła 1 całe jajko 1 białko 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego skórka starta z 3/4 pomarańczy 1/3 szkl dżemu malinowego Składniki kruchego ciasta zagnieść w kulę, cienko  wyłożyć nim dno i brzegi formy i podpiec w temp. 200°C przez 12 - 15 minut. Aby brzegi ciasta nie opadły podczas

Posadzone i zjedzone
Jagodowe ciasto z serkiem śmietankowym i kruszonką 139

drobny cukier do wypieków)  1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 80 ml mleka w temp. pokojowej 1 szkl. jagód amerykańskich, czarnych porzeczek lub malin (albo 1/2 szkl. konfitury malinowej) Wykonanie: Piekarnik nastawić na 175°C . Kruszonka: W misce wymieszać mąkę, cukier i cynamon. Dodać zimne kawałki masła. Mikserem lub za pomocą widelca zagnieść ciasto do konsystencji sypkiego mussli. Odłożyć

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania