Masę czekoladową przelać do prostokątnej formy (20 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180oC (do suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić Warstwa malinowa: 500 g mrożonych malin 2 galaretki malinowe (lub leśne) Maliny rozmrozić, odcedzić. Sok zachować. Galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Do galaretek dodajemy zamrożone maliny, sok z malin
Czerwień i błękitmałym ogniu. Co jakiś czas przemieszać, aby tapioka nie przywarła do garnka. Gdy tapioka będzie szklista i miękka to garnek zdjąć z ognia. Przykryć pokrywką. W międzyczasie przygotować sos malinowy. Mrożone maliny rozmrozić na patelni wraz z niewielką ilością wody. Gdy maliny będą miękkie, a sok lekko wyparuje to dodać do nich trochę cukru (do smaku) i całość delikatnie wymieszać(...)Opcjonalnie do malin można wsypać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, która lekko zagęści sos. Do pucharków/słoiczków nałożyć pudding i sos malinowy
Ugotowaćtrzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 o C. Tortownicę o średnicy(...)Dokładnie przetrzeć przez sito by pozbyć się jedynie pestek zachowując maksymalnie dużo miąższu. Masę serową przelać do tortownicy na podpieczony spód. Na jej wierzchu, łyżeczką zrobić kropki z musu malinowego. Wykałaczką zrobić esy- floresy. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie obniżyć temperaturę do 110 o C - nie otwierając piekarnika i piec dalej około 90 minut
Kubki smakupomarańczy 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii maliny świeże do podania (lub mrożone, tak jak na zdjęciu) 300 gram mrożonych malin + 150 ml wody na mus malinowy jogurt naturalny do podania Z podanego przepisu należy przygotować ciasto. Twaróg przepuszczam przez praskę dwukrotnie, mieszam z ricottą, jajkiem, drobno posiekanymi (i odcedzonymi z płynu) rodzynkami, skórką pomarańczy, Amaretto, jajkiem(...)momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. W niewielkim garnku gotujemy mrożone maliny z dodatkiem wody, do momentu aż płyn odparuje i uzyskamy dość gęsty sos. Pierogi podajemy z musem malinowym, jogurtem naturalnym i świeżymi malinami. Smacznych Świąt życzy Klaudia
Mango PapajaWłasny ocet figowy, malinowy, rozmarynowy, a może z anyżem i pomarańczą? Dziś chciałam Wam opowiedzieć, jak przygotować domowy ocet aromatyzowany i oczywiście zachęcić, abyście podarowali go Waszym bliskim w czasie Świąt Bożego Narodzenia. We wpisie ocet czosnkowy z rozmarynem i tymiankiem, ocet z anyżem, pomarańczą i nacią kopru, oraz ekspresowy ocet balsamiczny miodowo-figowy! Słyszeliście wcześniej o możliwości aromatyzowania octów(...)więcej receptur na octy z owocami odsyłam Was do Bei , gdzie znajdziecie także patent na przygotowanie octu na bazie mrożonych owoców (jakbyście się uprali, że koniecznie chcecie teraz ocet malinowy ;)). Mam nadzieję, że podoba się Wam to, jak tym razem udekorowałam moje jadalne podarunki? :) Bardzo polecam Wam takie buteleczki z zamknięciem z gumową uszczelką - są szczelne, wygodne i do tego
Chilli Czosnek i Oliwajesienno-zimowe wieczory i ranki polecam pyszną (a jakże prostą w wykonaniu) herbatę malinową ze świeżym rozmarynem i pomarańczą. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpłatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki nasion chia 2 łyżeczki miodu Jeżeli nie mamy nasion chia możemy przygotować koktajl bez nich. Link do filmu z przygotowania: Koktajl jagodowo malinowy z chia https://www.youtube.com/watch?v=rb5AVmoqVqI Przygotowanie: Do pojemnika wsypuję płatki owsiane, nasiona chia i rozdrabniam blenderem. Następnie do pojemnika dodaję maliny, jagody, jogurt, miód i całość dokładnie miksuję. Koktajl jest gotowy, przed(...)podaniem możemy go udekorować nabitymi na wykałaczkę malinami i jagodami. Koktajl jagodowo malinowy jest gotowy, podaję go od razu po przygotowaniu.. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujekorzystać z pysznych, aromatycznych i pełnych smaku syropów owocowych Paola. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Jest w czym wybierać –można je kupić w wielu różnych smakach: wiśniowym, malinowym, truskawkowym, porzeczkowym, brzoskwiniowym, gruszkowym, pomarańczowym, cytrynowym. Są też syropy Paola o smaku rzadziej spotykanych owoców: czarnego bzu, pigwy, dzikiej róży, żurawiny, a także syropy z ziołami. Dzięki nim można odmienić dobrze(...)niej trochę świeżych owoców lub bakalii i posłodzisz kilkoma kroplami syropu o ulubionym przez twoje dziecko smaku. Do kaszki manny na mleku bardzo dobrze pasuje ciemnoczerwony, aromatyczny syrop malinowy czy różowoczerwony słodki syrop truskawkowy. Ale może dla odmiany spróbujesz polać ją syropem o kwaskowym smaku pigwy czy cierpkawym smaku żurawiny? Zdrowa i polecana kasza jaglana może zasmakować twoim dzieciom, jeśli
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaokrągłe ok 30 minut). Masa do przełożenia: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 7-8 łyżek cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub malinowa 1/2 szkl wrzątku Galaretkę rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Śmietankę ubić lekko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę(...)kakao Śmietankę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gładką masę. Odłożyć 3-4 łyżki na pyszczek, a do reszty dodać nutellę i kakao. Zmiksować. Ponadto: 1 słoiczek dżemu malinowego słodka herbata z cytryną do nasączania biszkoptów FORMOWANIE I PRZEŁOŻENIE: Biszkopty przekroić na pół, a mały z rondelka na 3 blaty. W prostokątnym biszkopcie wyciąć kawałeczki ciasta w okolicy łap
Kto ugości moich gości?oleju (pół szklanki) 110 gr cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli 600-700 gr owoców (można wymieszać ze sobą lub część zrobić z jagodowym farszem a część z malinowym) 2 łyżki cukru (do owoców) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (do owoców) Owoce umyć, dokładnie osuszyć, dodać cukier, mąkę delikatnie wymieszać. W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać dwie kopiaste łyżki mąki(...)oleju (pół szklanki) 110 gr cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli 600-700 gr owoców (można wymieszać ze sobą lub część zrobić z jagodowym farszem a część z malinowym) 2 łyżki cukru (do owoców) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (do owoców)'; document.write
moj przepis nazawilgotniał. Powodzenia! *masę cukrową można przygotować do 2 tygodni wcześniej i przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą w temperaturze pokojowej. Przykładowe torty z dekoracją z masy cukrowej: Tort biszkoptowy malinowo-śmietankowy Tort limonkowo-miętowy Tort cytrynowy Tort biszkoptowy z musem malinowym
moj przepis nawykonanie, przekonacie się na własnej skórze, że nalewka ze świeżej żurawiny warta jest wszystkich niedogodności! Składniki: 2 kg żurawiny 1 l wódki ½ szklanki miodu lipowego ½ szklanki soku malinowego Sposób przygotowania: Żurawinę oczyść, przełóż do dużego słoika,zasyp cukrem i czekaj az puści sok...trwa to bardzo długo lub zalej wódką i pozostaw na 4 tygodnie.Ja ćwicze cierpliwość(...)zasypałam cukrem:) Po tym czasie jezeli zasypałaś cukrem zalej alkoholem. Odczekaj 4 tyg i dodaj miód i sok malinowy. Jeżeli od razu zalałas alkoholem dodaj miód i sok. Ponownie odczekaj 4 tygodnie. Raz w tygodniu wstrząśnij słojem, by przemieszać nalewkę. Do butelek zlej nalewkę...i poczekaj około poł roku
Anioły w kuchniskomplikowany ale gwarantuje - posmakuje KAŻDEMU. inspiracja Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej 9 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. dżemu malinowego niesłodzonego lub zblenderowanych/rozgniecionych malin 2 jajka 1/2 szkl. kefiru lub 3/4 szkl. jogurtu naturalnego 1/2 posiekanej tabliczki czekolady 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki kakao(...)szczyptą soli. Żółtka miksujemy z kefirem/jogurtem, syropem z agawy, aromatem i oliwą. Suche składniki mieszamy. Miksujemy ponownie masę z żółtkiem i stopniowo dodajemy mąkę. Pod koniec wrzucamy dżem malinowy i posiekaną gorzką czekoladę. Delikatnie łączymy z białkami. Ciasto przekładamy do sylikonowej formy (lub metalowej wylożonej papierem lub obsypanej mąką). Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html
Czarnawisienkaczerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku) 4 łyżki oleju szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 g. malin Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt malinowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty