Hej :-). Miałam ciacho wystawić wczoraj, ale tak mam zabiegany tydzień, że nie wiem w co ręce włożyć :-(. Ciasto zobaczyłam na blogu moje wypieki . Jest przepyszne, tyle
kruche babeczkiMakowce pieczone są głównie w okresie wielkanocnym. Obok serników są kolejną wizytówką tychże świąt. Ciasto makowa bonanza Oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, iż poza świętami nie możemy tych ciast upiec Mak tak naprawdę używam tylko do ciast. Nie robię z niego innych dań. Bułki drożdżowe z makiem, mazurki i rogaliki to wszystkie słodkości jakie przygotowywuję z dodatkiem maku. Nie chciałam(...)centymetrów. Morele zastąpić możemy innymi owocami. Jagody, jeżyny, porzeczki, maliny czy truskawki sprawdzą się równie fajnie jak morele. Lubisz morele? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Ciasto ucierane z morelami . The post Ciasto makowa Bonanza appeared first on MeCooks
mecookspokoju pachniała już prześlicznie ozdobiona choinka. Z kuchni dolatywały świąteczne zapachy. Piernik i makowiec, ustawione na kryształowych paterach wydzielały magiczny aromat świąt. Wszyscy byli odświętnie ubrani. Za oknem skrzył się cudownie błyszczący od mrozu śnieg. Takich świąt jeszcze nie miałam… Chodź, poszukamy na niebie pierwszej gwiazdki…- powiedział Dziadek i chwycił mnie za rękę. Z nosem przylepionym do szyby szukałam(...)czekamy, aż ciasto lekko sie podniesie i napuszy Chlebek pieczemy na złoty kolor ok. 50 minut w 170-180C. Przygotowujemy lukier: wyciskamy sok z cytryny, dodajemy cukier i ucieramy aż do powstania gęstego lukru. Wystudzony wypiek od razu polewamy lukrem. Smacznego! Artykuł Cynamonowy chlebek świąteczny z orzechami laskowymi i żurawiną oraz gwiazdkowa historia pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaZapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając
Domowa Cookierenka AgiMak i bakalie to klasyczne świąteczne połączenie, nie potrzebuje reklamy. Niech przekona Was fakt, że to ciasto jest przepysznie wilgotne, lekkie i bardzo aromatyczne. Ten makowy
Karo in the KitchenUwielbiam kasztany. Tak, te, które znajdujemy w parku zbieram ochoczo i trzymam w kieszeni kurtki na szczęście, albo w domu dla ozdoby - cudnie błyszcząca, brązowa skórka
Pożeraczka, czyli raz adobrze