było to ponad 1/2 opakowania) purree z dyni (np hokkaido) mielone orzechy passatę pomidorową sól, pieprz, zioła, opcjonalnie ser żółty do zapiekania A teraz proste jak drut przygotowanie: Plastry makaronu podgotowujemy w osolonej wodzie (ok 3 minuty). Odsączamy i układamy na płaskiej powierzchni. Wierzch smarujemy purree z dyni, posypujemy migdałami. Całość zwijamy w rulonik i przekrawamy na pół. Tak przygotowane
Szybko Tanio Smaczniewraz z wodą, dopraw solą, pieprzem, i cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek około
Moja pasja smakuPrzepyszna propozycja na danie obiadowe lub na ciepłą kolację. Nie ma tu ziemniaków, makaronu, ryżu, tak więc danie śmiało uznać można za dietetyczne ;-) Mimo braku "typowej" porcji węglowodanów, danie jest bardzo syte dzięki obecności mięsa. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: "Spaghetti" - 1 dynia makaronowa - olej słonecznikowy - trochę wody Klopsy - 500 gram mielonej wieprzowiny - 2 małe cebule - 4 ząbki czosnku - garść słonecznika
WielopokoleniowoNajlepszy dodatek do makaronu to oczywiście PESTO BAZYLIOWE , które jest niezwykle aromatyczne, ale przede wszystkim szybkie do przygotowania! Artykuł Pesto bazyliowe pochodzi z serwisu MenMagazine
MenmagazineSkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 70 mięso mielonego z kurczaka 1 pęczek jarmużu 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 2 cebule sól, pieprz słodka i ostra papryka przyprawa do … Czytaj dalej Cannelloni z kurczakiem i jarmużem
czarrna od kuchnitylko dusza zapragnie. Ja uzbierałam trochę kurek, muchomorów rdzawobrązowych i gołąbków zielonawych i one właśnie wylądowały na patelni. Zapach w całym domu obłędny. Polecam serdecznie, proste a pyszne. Makaron z grzybami leśnymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejajkiem. Potrzebne składniki : 3-4 ogórki kiszone ( moje były własnej produkcji ) 2 marchewki, 3 ziemniaki, pół selery (niedużej bulwy ) 3 – 4 jajka gotowane, żurek z paczki Winiary, drobny makaron Zacierka, vegeta czerwona, cukier, Sposób przygotowania : ziemniaki, marchew i seler kroimy w kostkę, ogórki zaś trzemy na dużych oczkach tarki, do 1,5 litra wody dodajemy 10 łyżeczek żurku Winiary
Pysznosci Babci Basidente. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, lekko przestudź i obierz. Obrany, ciepły bób zmiksuj z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Dodaj oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z pesto z bobu i podawaj. Smacznego
Kuchnia bezglutenowawłoskim akcentem, rurki cannelloni nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub ciepłą kolację. Polecam! Składniki: 25 dag makaronu cannelloni 40 dag świeżego szpinaku ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 15 dag sera cheddar 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy Sól i pierz do smaku
Wanilia i Kardamonprzypraw z suszu warzywnego . W tym roku była już obowiązkowa vegeta z lubczykiem , pietruszkową i grzybową , zrobiłam jeszcze nową w stylu śródziemnomorskim . Wspaniała , smakowita , wystarczy jedną jej łyżką posypać makaron , skropić oliwą , wymieszać i gotowe – mamy wspaniałe , zdrowe danie . Dzięki suszonym pomidorom i słodkiej papryce ,ma ona niepowtarzalny smak i aromat . Zachęcam do robienia własnych przypraw , każdy działkowicz
Ogrodnik w podróżyfarszu zetrzeć truflę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną). Wykonanie – ravioli: Ciasto rozwałkować na cienki placek (można do tego użyć maszynki do makaronu) uważając, aby nie podsypywać ciasta zbyt mocno mąką. Z ciasta wykroić 8 kółek równej wielkości. Na 4 kółkach ułożyć po środku farsz i za pomocą łyżki lub rąk zrobić
Kuchnia Bon Appetitsuchej patelni. W blenderze umieszczamy natkę pietruszki (bez twardych łodyg), czosnek, sól, ser i migdały. Całość miksujemy na gładką masę stopniowo dolewając oliwę. Podajemy z grzankami, grissini, makaronem lub innymi ulubionymi dodatkami
Kuchnia Bon Appetitpołożyć pora z pieczarkami. Zalać wszystko śmietaną. Obsypać posiekaną pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Podawać z z brązowym ryżem lub makaronem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńspodziewałam się aż tak szybkiej i dobrej potrawy. Zamiast spaghetti można użyć każdego innego twardego makaronu a i tak danie wyjdzie pyszne. Jest to idealny sposób na wykorzystanie cukinii której w tym roku nie brakuje do tego w kilka minut i bez brudzenia dużej ilości naczyń. Czytaj więcej
Pychotkaaapodlać wodą i gotować około 15-20 minut. Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny wymieszać. Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego
Kuchnia Pokoleń