Dzień Bloga zapraszam na pyszne danie - makaron penne z indykiem w sosie śmietanowym z kurkami (na winie) polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldOwoce morza to jedne z ulubionych dań na naszym stole. Tym razem udało mi się zakupić małe kalmary i dzięki temu danie było pyszne i widowiskowe. Do kalmarów dodałam makaron z semoliny z bazylią i pomidorami. Danie wyszło pyszne, polecam. Kalmary z pomidorami i miętą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieniebieską pleśnią, orzechami i miodowym dressingiem, ale na tym nie koniec. Rukola świetnie smakuje jako składnik kanapek tych na ciepło i na zimno. Ożywi smak mozzarelli, a z makaronem spaghetti tworzy pyszny duet. Jakie, inne polaczenia z rukolą są smaczne? Specjalnie dla Was przygotowałam 18 najlepszych przepisów z rukolą! Smacznego! Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Ciabatta z kozim serkiem
Moja smaczna kuchniaPasty niezależnie od rodzaju makaronu, to wdzięczne i wyjątkowo kolorowe dania. Bardzo szybkie do przygotowania, a jednocześnie takie, które "przyjmą" wszystko, co akurat mamy pod ręką, a efekt końcowy zawsze jest satysfakcjonujący zarówno dla oka, jak i naszego zmysłu smaku. W tym wypadku delikatna pierś z kurczaka okraszona sosem z miksu pomidorowego i różyczkami brokuła. Składniki
zobacz ich smakZawsze bardzo lubiłam wszelkiego rodzaju makaronowe dania więc wcale nie dziwi mnie fakt, że moje dziecko również przepada za makaronem. Staram się więc jak mogę aby każde danie z pasty było różnorodne i bogate w składniki odżywcze. Przepis na marchewkową lasagne znalazłam w książce „Warzywo” Dominiki Wójciak. Od razu wiedziałam, że to danie przypadnie nam do gustu
Mienta blogBardzo lubię takie proste włoskie dania. A połączenie mięsa, makaronu i sera to dla mnie połączenie idealne. Do tego sos pomidorowy i jestem w niebie ;) 14 rurek cannelloni kulka mozzarelli Farsz: 500g mięsa mielonego wołowego cebula 3 ząbki czosnku sól morska prowansalska, pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżka przyprawy do pomidorów 7 dag sera grana padano 2 łyżki oleju Sos: 700ml
Smakołyki Asipomidorowy. Przepis jest stary, przywieziony z Włoch lata temu, jest prosty w przygotowaniu, ale co najważniejsze, ma bogaty smak i trudno mu się oprzeć. Jest pyszny. Idealny do makaronów, pulpetów, zapiekanek, a nawet jako baza do pizzy (przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ ). Bardzo polecam! Składniki na oryginalny włoski sos pomidorowy: 2 łyżki oliwy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku
Rozpustne gotowanieziołami stanowi bardzo ciekawe wegańskie połączenie smaków. Ta banalnie prosta i szybka pasta na pewno będzie często gościć na Waszych stołach jeśli dacie się jej ująć. Składniki : 300g makaronu spaghetti 250g świeżego szpinaku 200g pieczarek 100g różyczek brokuła 1/2 małego pora 1 duża cebula 4 ząbki
zobacz ich smakposiekaną papryczkę chili, cukier i połowę startej skórki z limonki. Gotować jeszcze kilka minut, dodać kukurydzę oraz krewetki. Gotować 5-8 minut. Zupę tajską z krewetkami można podawać z makaronem ryżowym, chińskim pszennym, sojowym. Podawać posypaną resztą skórki z limonki wymieszaną z poszatkowaną kolendrą albo natką pietruszki. Post Zupa tajska z krewetkami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniApetyczne i proste w przygotowaniu danie. Pracę znacznie ułatwiła mi puszka dania na ciepło firmy Bonduelle. Moja rodzina była zachwycona tą zapiekanką i prosiła o dokładkę. Składniki 1 opakowanie makaronu … Czytaj dalej Zapiekanka z chili con carne
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMakaron spaghetti w "sosie" z awokado i mleczka kokosowego; borówki nie mogę doczekać się soboty
More food, love and dreamskażdego gniazda wkładamy po jednej kulce lekko dociskając. W osobnym naczyniu mieszamy obie śmietany, wodę, majonez, przecier pomidorowy, mąkę, doprawiamy. Zalewamy sosem klopsiki. Zalewy musi być tyle, żeby makaron był przykryty. Wierzch posypujemy startym serem. Całość przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200st. Pieczemy pod przykryciem około 1 godzinę. Po tym czasie odkrywamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki: 1 opakowanie ostrej chińskiej zupki 3 jajka 3 ogórki korniszon pół papryki czerwonej majonez Sposób wykonania: Makaron z zupki chińskiej pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( bez oleju) Paprykę czerwoną umyłam i pokroiłam w kosteczkę. Jajka ugotowałam na twardo i pokroiłam w kosteczkę. Ogórki pokroiłam w kosteczkę. Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem majonezu. Zostawiłam na 2 godziny w lodówce
Darcia w kuchnipomysł na pyszny makaron w przelocie. Na ten moment, gdy nie ma za dużo czasu w zapasie, a na jedzenie z puszki czy torebki nikt nie ma najmniejszej ochoty. Na tę… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuwyczuwalny jest wyraźnie smak czosnku i grana padano. Całość miksujemy na jednolitę masę. Do smaku można dodać soli, ale pamiętajcie, że ser jest już słony. Podajemy wymieszany z ulubionym makaronem lub posmarowane na czosnkowych grznakach jako bruschetta czy crostini; taki dodatek do zupy z pewnością wzbogaci jej smak
Moja smaczna kuchnia