sałatki? Ja ostatnio przygotowuję ich coraz więcej, zabieram do pracy na drugie śniadanie. Jak dla mnie takie rozwiązanie to urozmaicenie kanapek, które już się przejadły Składniki: szklanka trzy kolorowego makaronu pół puszki kukurydzy pół ogórka typu wąż 20 dag polędwicy drobiowej 20 dag żółtego sera w kawałku po połowie papryk: czerwonej , żółtej i zielonej sól, pieprz łyżka majonezu Wykonanie: Makaron
Z Majeczką w kuchniProponuję dziś przepis na kolejną sałatkę z tuńczykiem , ponieważ tuńczyka nigdy dość :-) Tym razem jest to sałatka ryżowa , dzięki temu odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej
Kawa z mlekiemkafiru 2-3 świeże trawy cytrynowe lub opakowanie suszonej kawałek świeżego imbiru 1 papryczka chili lub 2-3 suszone ostre papryczki 1 limonka Do podania zupy (mi najbardziej smakuje): makaron ryżowy pomidorki koktajlowe wędzone tofu podsmażone na złoto W średniej wielkości garnku (3 litrowym) rozgrzeł łyżkę oleju (najlepszy będzie tu kokosowy nierafinowany) i podsmaż przez 3-4 mnut pokrojoną(...)kolendrę. Gotuj jeszcze 5 minut. Następnie przelej zupę przez sito, aby pozbyć się niepotrzebyn farfocli. Dodaj sok z limetki. Podawaj tak jak lubisz. Jak wspomniałam mi smakowała podana z makaronem ryżowym, pomidorkami i tofu. Kiełki rzodkiewki też fajnie podkręcą zupę. Smacznego Artykuł Tom kha czyli tajska kokosowa zupa
greenscarfaromatyczny sos na bazie pomidorów z dodatkiem cebuli, czosnku, suszonych pomidorów i cukinii podaję najczęściej do wszelakich makaronów, ryżu lub klusek ziemniaczanych. Istnieje wersja sosu także z dodatkiem: łyżeczki chrzanu tartego parmezanu kukurydzy lub zielonego groszku chorizo, kiełbasy lub parówek kawałków kurczaka świeżych słodkich pomidorów lub papryki Sos pomidorowy z cukinią SKŁADNIKI: 3 łyżki oliwy 1 średnia cebula 2 ząbki(...)dodaję cukier puder. Po kilku minutach wyłączam gaz, sos jest gotowy. U mnie sos jest ostry, za sprawą chili z pestkami, pieprzu i ostrej mielonej papryce. Podaję go do makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków lub klusek
Zasmakuj Kuchniresztki warzyw, które zostały w naszej lodówce. Ten przepis na szybką zupę pieczarkową z serkiem topionym nie jest szczególnie restrykcyjny - można go bez problemu modyfikować, dodając np. ziemniaki albo makaron, wzbogacić małymi kulkami z mielonego mięsa - jednym słowem, każdy może przystosować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym do swoich upodobań. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym około 1 litra bulionu(...)zupy, całość mieszamy do czasu rozpuszczenia się serków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy drobno posiekanym koperkiem lub natką pietruszki albo tymiankiem. Zupę można podawać z makaronem, groszkiem ptysiowym lub grzankami. Uwaga: Zupę pieczarkową z serkiem topionym można przed podaniem zblendować
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagotuje po Włosku to ponad 400 stron i aż 130 przepisów na dania tej uwielbianej na całym świecie kuchni. Są tutaj przepisy na antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Autor przez 2 lata odbywał kulinarną podróż po Włoszech i szukał smaków, nie tylko(...)która każdy miłośnik włoskiej kuchni powinien mieć na swojej półce, bo co tu dużo pisać jest po prostu pysznie, barwnie i ciekawie. Ten swoisty podręcznik pozwoli fanom pizzy i makaronu znaleźć wiele inspiracji i przenieść się w niezwykły świat włoskiej kuchni wywodzącej się z oszczędności, szacunku i jakości produktów, co w połączeniu z rodzinną atmosferą i radością z tego
Cynamonowe szczęścieKlopsiki możemy podawać z rożnymi sosami, na przykład pomidorowym lub śmietankowym. Możemy je smażyć z cebulą lub z pieczarkami, albo podawać w formie zapiekanek z dodatkiem ziemniaków czy też makaronu. Mielone także idealnie sprawdzi się w zapiekankach. Właśnie w ten sposób jest często przygotowywane w kuchni śródziemnomorskiej. Zapiekamy je wtedy z bakłażanem, pomidorami i w zależności od kraju pochodzenia przepisu(...)makaronem lub ziemniakami. Mielonym mięsem fantastycznie faszeruje się różnego rodzaju warzywa. Kabaczek, bakłażan, cebula, ziemniaki, pomidory i mnóstwo innych jarzyn idealnie się do tego nadaje. Przyprawy i poszczególne dodatki wybieramy w zależności od upodobań i kulinarnych gustów, lub konkretnej kuchni, według której przygotowujemy to danie. I tak na przykład moim numerem jeden jest faszerowany bakłażan, zapiekany z sosem pomidorowym, parmezanem
Kulinarne przygody Gatitychrupiących warzyw, jajek oraz delikatnej drobiowej szynki.Dopełnieniem są kolorowe muszle makaronowe, które wypełnione sałatką tworzą świetną przekąskę, która dodatkowo pięknie prezentuje się na stole Składniki: 150g makaronu w kształcie muszli (u mnie kolorowy) 4 jajka pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 5 rzodkiewek 15dkg szynki drobiowej (u mnie z indyka) 1 duży gruntowy ogórek garść świeżych kiełków(...)Muszle makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osuszamy *** *** Muszle wypełniamy sałatką i układamy na talerzu *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce, przykryte folią spożywczą, aby makaron nie wysychał *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ
Blog z ApetytemDzielę przepisem. Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;) Składnik : 🍽 20 dag schabu bez kości 🍽3 garście świeżego szpinaku 🍽1 torebka zupki chińskiej (sam makaron) 🍽1/2 pora część biała 🍽 20 dag sera żółtego wędzonego 🍽3 ogórki konserwowe 🍽1/2 puszki kukurydzy 🍽 3 łyżki majonezu 🍽 1 łyżka ketchupu 🍽 przyprawy do mięsa: sól(...)Przygotowanie: Mięso myjemy,kroimy w drobną kostkę. Przyprawy do mięsa łącze ze sobą, mieszam z mięsem. Smażę na oleju na rumiano Studzę. Ser,ogórki kroję w kostkę. Makaron przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu. Studzę. Pora drobno siekam. Szpinak myję i kroję w paski. Przekladam wszytskie skladniki do miski. Dodaję ketchup i majonez. Solę i pieprze do smaku Mieszam Pozostawiam
Gotowanie Patkipopularne danie kuchni wietnamskiej. To zupa, rodzaj rosołu z makaronem i dodatkami. Może być phở bò z wołowiną lub phở gà z mięsem kurczaka. Zupę najczęściej przyprawia się zieloną kolendrą i sosem rybnym. “Przepis na potrawę powstał na początku XX wieku w północnym Wietnamie. Po roku 1954, w związku z migracjami spowodowanymi podziałem Wietnamu na część południową i północną, potrawa
Bernika - moj kulinarny pamietnikDietetyczna pasta z awokado i jajka świetnie sprawdzi się jako dodatek do świeżego, chrupiącego pieczywa. Taka pasta to świetny pomysł na wykorzystanie tego owocu. Pamiętajcie awokado
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają, iż szparagów nie powinno zabraknąć w diecie. Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti zielone szparagi ( dla 2 osób zużyłam pół pęczka) śmietana 18% – mały kubeczek starty ser żółty ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie : Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe(...)śmietanę, przykryć patelnię i dusić całość przez parę minut. Dodać garść startego sera, zmielony pieprz i sól do smaku. Cały czas mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać ugotowany, odcedzony makaron. Podawać posypanym parmezanem lub drobno startym żółtym serem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawysłodko-kwaśnym sosie , doprawionym pastą curry, octem ryżowym, sosem sojowym oraz miodem. Wyśmienita nie tylko jako samodzielne i lekkie danie na obiad albo kolację. Fasolka świetnie wypada podana z makaronem ryżowym oraz wołowiną albo kurczakiem marynowanym w sosie sojowym, z jajkami sadzonymi lub mleczkiem kokosowym. Zobaczcie wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku fasolki szparagowej(...)kilka minut. Na koniec dodać posiekaną kolendrę, doprawić do smaku sokiem z limonki oraz jasnym sosem sojowym. Propozycja podania fasolki szparagowej po Tajsku: jako samodzielne danie lub z makaronem ryżowym, wołowiną, kurczakiem albo krewetkami. A także z jajkiem sadzonym i mleczkiem kokosowym. Smacznego :) Chrupiąca, ognista fasolka szparagowa po Tajsku. Fasolka szparagowa z brukselką, czosnkiem i chili po Tajsku
Moja Książka Kucharska