SKŁADNIKI: 1l. bulionu 1 duża marchewka 4-5 łyżek makaronu muszelki 1 łyżka koncentratu pomidorowego (kupnego) 180g koncentratu pomidorowego (mojego) 1łyżka natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE: 1.Do bulionu wrzucić marchewkę, gotować aż zmięknie. 2.Wrzucić makaron, gdy makaron jest już prawie ugotowany, dodać koncentraty. 3.Na sam koniec dodać pietruszkę i doprawić solą i pieprzem wedle uznania
Dziś Ja gotujeSpaghetti frittata to pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam w lodówce ugotowany makaron. Postanowiłam przygotować wersję nie smażoną, a pieczoną, która praktycznie robi się sama i nie musimy pilnować patelni ani obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki(...)żółtego sera gouda 2 jajka 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka rozmarynu 0,5 łyżeczki pieprz kajeńskiego 0,5 łyżeczki soli Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu, podpiekamy. Makaron mieszamy ze startym (jeśli macie plasterki to pociętym na paski) serem gouda, wbijamy dwa jajka, wlewamy śmietankę i dodajemy przyprawy. Całość starannie mieszamy, by całkowicie rozbić jajka. Przygotowaną masę wlewamy
Gotowanie i blogowaniePyszny i bardzo kolorowy obiad zrobiony w 20 minut! Zobacz moją propozycję na szybki obiad bez dodatku mięsa. Makaron ze szpinakiem i serem feta jest bardzo uniwersalnym daniem, które możesz przygotować wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie. Jest to pyszny posiłek, który możesz też śmiało podać na kolację. Jeśli lubisz dania z makaronem i szpinakiem, to polecam(...)również mój przepis na makaron w sosie śmietanowym ze szpinakiem
AniaGotuje.plniego klopsy (na taką ilość składników weźcie klopsy z połowy przepisu, czyli 10-12 sztuk, jeśli chcecie włożyć wszystkie klopsy składniki sosu należy podwoić). Gotujemy i odcedzamy klasyczny makaron spaghetti, na porcje gorącego makaronu nakładamy klopsy i sos. Szybko posypujemy porwaną na drobne kawałki mozarellą i świeżą bazylią. Podajemy od razu, gorące, z rozkosznie ciągnącym się serem. Chcecie zjeść klopsy(...)makaronu? Kupcie lub upieczcie bułki ciabatta, przekrójcie je wzdłuż, nie do końca. Włóżcie w bułkę łyżkę piernikowej marinary i po 2-3 przekrojone na pół klopsy, do tego kilka plasterków mozzarelli, kilka listków bazylii i danie do jedzenia jedną ręką gotowe! SKŁADNIKI KLOPSÓW 500g mielonej wołowiny 500g mielonej wieprzowiny 50g siekanej lub mielonej słoniny 50g startego parmezanu 2 jajka
Karo in the Kitchenpuszce kilka grzybków w occie (dałam pół słoika jak na dżem) 0,5 czerwonej papryki 0,5 świeżego ogórka (długiego) 4-5 połówek brzoskwiń z zalewy 1 paczka makaronu ( koraliki lub dowolny drobniejszy) sól pieprz majonez krewetki 0,5kg krewetek (obrać z ogonków ) 1 papryczka chilli (dałam 3/4 (do smaku), posiekać) 3 ząbki czosnku (posiekać) natka pietruszki (łyżka, dwie) oliwa(...)białe półwytrawne groszek w puszce kilkagrzybków w occie (dałam pół słoika jak na dżem) 0,5czerwonej papryki 0,5świeżego ogórka (długiego) 4-5 połówek brzoskwiń z zalewy 1 paczka makaronu ( koraliki lub dowolny drobniejszy) sól pieprz majonez " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ugotować makaron w wodzie z solą. Krok 2 Krewetki rozmrozić w wodzie, oberwać ogonki, osączyć na sitku. Posiekać
CoolinarniePLmarchew z rosołu 3 sztuki, szczaw konserwowy 2 słoiki, woda 1/2 litra, śmietana 18% 200 ml, mąka pszenna 5 łyżek, przyprawa w płynie - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, makaron gwiazdki 1 opakowanie, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk rosół z kury wiejskiej zagotować, dodać marchewki z rosołu rozdrobnione widelcem wlać dwa słoiczki szczawiu, gotować z 10 minut na mniejszym(...)ogniu wodę wymieszać z mąką, śmietaną i wlać do zupy, mieszając do zagotowania i zagęszczenia zupy do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony makaron gwiazdki ugotować wg opisu na opakowaniu, jajka ugotować na twardo, podawać zupę z makaronem i jajkami - zupa szczawiowa jest naszą ulubioną zupą, zwłaszcza po niedzieli gdy zostanie nam rosół, szczawiowa lubimy z różnymi dodatkami.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięlitry bulionu warzywnego 500 g pieczarek 1 mała cebula 100 g sera z niebieską pleśnią szczypta suszonego rozmarynu 2 gałązki koperku 2 gałązki natki pietruszki 100 g drobnego makaronu liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego mały kubek jogurtu naturalnego (opcjonalnie) olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 4 porcje) Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy(...)pokrojoną w drobną kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, smażymy 3 minuty. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól i świeżo mielony pieprz, gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Makaron gotujemy al dente. Pod koniec gotowania zupy, dodajemy do niej poszatkowane zioła i większość sera, gotujemy chwilę, do rozpuszczenia sera. Do misek nakładamy makaron, wlewamy zupę, jogurt naturalny, mieszamy. Całość
Kardamonovyszybki ,ale również bardzo aromatyczny obiad. Właściwie kilka składników i gotowe! W sam raz do lampki czerwonego wytrawnego wina, które...w tym daniu będzie nam akurat potrzebne! Składniki makaron penne butelka lub dwie,sosu pomidorowego najlepiej w wersji RUSTICA garść świeżej bazylii opcjonalnie kiełbasa biała dobrej jakości, soczysta i aromatyczna drobno pokrojona czerwona lub biała cebula 2 ząbki czosnku sól(...)pieprz do smaku chlust czerwonego wina olej z ostropestu olej kokosowy do smażenia parmezan Gotujemy makaron al dente. Do dużego garnka z grubym dnem dodajemy oleju kokosowego, a na rozgrzany wrzucamy białą kiełbasę i drobno pokrojoną cebulę. Smażymy delikatnie, następnie dodajemy chlust czerwonego wina.Zamykamy pokrywkę i dusimy. Kiedy alkohol wyparuje dodajemy bazylię i zalewamy sosem pomidorowym. Solimy, ewentualnie doprawiamy
Z Kuchni Do KuchniSpaghetti Aglio Olio e Peperoncino czyli po prostu spaghetti z czosnkiem, oliwą i chilli to podstawowe danie kuchni włoskiej z wykorzystaniem makaronu. Najprostrze połączenia są najlepsze, wystarczy tylko kilka składników, kilkanaście minut i mamy na stole prawdziwe włoskie, a do tego pyszne danie. Składniki/2 porcje: – 200g makaronu spaghetti – 5 ząbków czosnku pokrojonych na Czytaj więcej → Artykuł SPAGHETTI
greengoodiesszczelny, odporny na korozję i podczas zamykania nie zmniejsza się jego pojemność. Klasyczny, a zarazem nowoczesny design sprawia, że chlebak wpasuje się do każdego wystroju kuchni. Składniki: 200 g makaronu kokardki 1 świeży brokuł 200 g szynki wieprzowej 1 papryka żółta pomidorki koktajlowe natka pietruszki 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej(...)dente. Po ugotowaniu przelać na sitku zimną wodą. Szynkę i paprykę pokroić w paski. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Majonez wymieszać z śmietaną. W szklanych pojemnikach Raptor układać kolejno warstwami. Makaron, różyczki brokuła, majonez, szynka, papryka, pomidorki i natka pietruszki. Każdą warstwę lekko oprószyłam solą i pieprzem. Ja w jednym pojemniku połowę składników ułożyłam warstwami a drugą połowę składników wymieszałam doprawiłam
Ala piecze i gotujeProsty pomysł na makaron – z mascarpone, pieczarkami i parmezanem. Całość posypana świeżą rukolą. Makaron zagotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Parmezan utrzeć na tarce o małych
Bullioatrakcyjny, ani zachęcający a nawet odrzucający, ale nie dajcie się zwieźć pozorom, w tym przypadku całe sedno tkwi w smaku. Wcześniej tę sałatkę znałam w wersji makaronowej, jednakże zamiana makaronu na jaglankę w niczym nie uchybiła wartości sałatki, a nawet tę wartość poprawiła w postaci braku glutenu w tej potrawie. Jaglanka możliwa jest też w wersji wegańskiej, gdy zastąpimy majonez
Kawa z mlekiemSkładniki 4 duże jaja 400g mąki semolina Semolina to gruboziarnista mąka pszenna otrzymywana ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Doskonała do wyrobu makaronów, które mają jasnożółty kolor i nie sklejają się po ugotowaniu. Nadaje się również do wyrobu pizzy, a także do zagęszczania zup czy sosów. ja kupuje na allegro mąkę semolinę z pszenicy durum(...)ciasto podzielić na 4 części. Każdy kawałek ciasta wałkujemy,lub przepuszczamy przez wałkowarka do ciasta , a resztę dokładnie przykrywamy ,aby nie obeschło .Rozwałkować według własnego uznania ,do czego ten makaron nam posłuży...U mnie grubszy i szerszy bo będzie do obiadu na drugie danie. Rozwałkowane ciasto zawinąć w rulon,pokroić w paseczki ,. Pocięte paski makaronu zwinąć w w gniazda. Gotujemy
w mojej kuchniSałatka..tak na szybko do zrobienia. makaron ryżowy nitki paluszki surimi papryka konserwowa, świeża ogórki konserwowe ogórek świeży majonez sok z cytryny sól, pieprz koperek Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki , ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 300g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 1l. bulionu 2-3 łyżki śmietany 24% (może być 18) sól pieprz makaron Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy na maśle. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki wrzucamy do cebuli i razem smażymy aż woda odparuje. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy makaron. Gdy makaron
Dziś Ja gotuje