makarony - 24536 przepisów (strona:1094/1636)

Sałatka z zupek chińskich 173

kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 por (biała część) 0,5 kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki 2 ogórki zielone Majonez sałatkowy Fanex Sól, pieprz Przyprawa do gyrosa Sposób przygotowania: Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wsypujemy saszetkę z suchymi przyprawami. Zalewamy 2 szklankami gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Pierś

Bajeczna Kuchnia
Wegańska pasta z bobu 169

chleba, łyżka pasty z bobu, a zbajerować można pomidorkiem lub marchewką a’la wędzony łosoś. ps. Przechowuj w lodówce, wytrzyma 5 dni spokojnie, aha świetnie komponuje się z makaronem jako sos! Składniki: 500 g ugotowanego i branego bobu pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku łyżeczka soli 30 ml oleju roślinnego (3-4 łyżki) Przygotowanie: Teraz Was zaskoczę! Wszystko zblendować razem

greenscarf
Kurczak- prosty przepis. 140

funkcja góra/dół. Ostatnie 10 min. pieczemy bez pokrywki. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze 10-15 min. w piekarniku żeby wszystko się "uspokoiło". Potem serwujemy, np. z makaronem, wówczas miksujemy tłuszcz  i cebulę z pieczenia, na sos. Smacznego

chleba naszego
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 152

mojego Piaseczna. Liście czosnku niedźwiedziego można jeść na surowo i mi najbardziej zasmakował twarożek z dodatkiem posiekanych listków. Świetnie też sprawdza się w pesto na kanapce lub z makaronem. Ja jednak chciałam zmajstrować coś oryginalniejszego i przygotowałam podwójnie czosnkową zupę o pięknym zielonym kolorze. Dziki czosnek nadaje je wspaniałego aromatu, a ziemniaki kremowości. Do tego chrupiące czosnkowe grzaneczki - wielbiciele czosnku

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia pieczona w ziołach 179

Dodatek do obiadu, makaronów, kasz, ryżu, sałatek, na kanapkę, zapiekankę na ciepło.   To także ciekawa propozycja niestandardowego caprese lub carpaccio z cukinii. Wystarczy cukinia, kilka przypraw i chwila czasu na przypilnowanie ich podczas pieczenia:) Ziół możecie użyć dowolnych, w zależności jakie kompozycje lubicie, vegeta natur i lubczyk też świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 cukinia oliwa z oliwek pieprz, słodka

Zasmakuj Kuchni
Dietetyczna lasagne z cukinii 204

ulubionych potraw jest lasagne, która nawet w wersji wegańskiej zawiera sporo kalorii i tłuszczu. Postanowiłam przygotować ją w wersji lekkiej i dietetycznej, bez sera wegańskiego, sosu beszamelowego i makaronu. Takie danie, za względu na swoją lekkość będzie idealne na nadchodzące gorące dni, kiedy nie ma się ochoty na tłuste i wysokokaloryczne posiłki.  Dietetyczna lasagne z cukinii

wegujemy
Polędwiczka w śmietanowym sosie pieczarkowym 2365

śmietanowym sosie pieczarkowym to obiad do wykonania w kilka minut. Aromatyczny, aksamitny sos i delikatne mięso, tworzą pyszną całość. Mięso podajemy z ziemniakami lub makaronem. Składniki: 1 polędwiczka olej do smażenia  (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu ) 2 średnie cebule 700 g pieczarek 3 ząbki czosnku 250 ml bulionu (może być z kostki

Smak mojego domu
Zupa krem z zielonymi szparagami 122

pasty curry. Uważajcie z jej dozowaniem, bo jest mega pikantna, i ciut za dużo dodane do zupy, zepsuje jej smak. A jeśli nie zupa, to co ? Może tarta, risotto, makaron ? PRZEPISY oczywiście na blogu. PRZEPIS NA ZUPĘ KREM Z ZIELONYMI SZPARAGAMI Składniki na zupę krem z zielonymi szparagami: 350 g zielonych szparagów 1 korzeń pietruszki ( średniej wielkości ) 1 mała cukinia

kolorowotorcikowo
ZIEMNIAKI ZAPIEKANE W PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO 130

niedźwiedzi! Kiedy jest sezon kupuję świeże liście i z wielką przyjemnością przygotowuję w swojej kuchni smakołyki z jego dodatkiem. Genialnie smakuje w postaci pesto – można go dodawać do makaronów, mięs, grzanek albo tak jak ja – zapiekanych ziemniaków. Jest to danie proste, ale bardzo smaczne! Gwarantuję, że nawet mięsożercy będą oblizywać się ze smakiem! Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: PESTO: * świeży

Ostra na Słodko
Czerwone pesto z suszonych pomidorów (Pesto Rosso) 176

Pesto Rosso to czerwony sos, którego głównym składnikiem są suszone pomidory. Idealny dodatek do ulubionego makaronu, polecam również jako smarowidło do kanapek i tostów. Składniki: szklanka suszonych pomidorów 4 łyżki orzechów piniowych 4 łyżki startego parmezanu kilka listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku szczypta chilli 1/2 szkl. oliwy z oliwek sól Orzechy pinii uprażyć na suchej patelni, czosnek przecisnąć przez

wyzwania kuchenne
Naleśniki ze szparagami 173

śniadanie lub kolację. Uwielbiamy szparagi i przygotowujemy je na różne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciecierzyca w kremowym sosie 133

Dodajemy do ugotowanej ciecierzycy, następnie dodajemy śmietanę i całość  gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy kurkumą, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Następnie zagęszczamy sos rozrobioną skrobią ziemniaczaną. Podajemy z makaronem spaghetti i posypujemy tartym parmezanem

Delusional Trine
Zupa pieczarkowa na maśle 163

garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką.  Czy wyrzucając plastikową torebkę zastanawiacie się ile lat będzie się ona rozkładać? Czy kupując mięso na pieczeń (zapakowane w folię) myślicie

Codzienna kuchnia niecodzienna
"Cygańskie" gołąbki. 3853

które odrywaliśmy przed ucieraniem. Liście zalewamy wrzątkiem i dodajemy 2 kost. rosołowe. Następnie układamy gołąbki i dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy i już. Podajemy same, z chlebem, z makaronem, z ziemniakami jak kto lubi. Polecam!  Smacznego

chleba naszego
MISZ - MASZ Z DUSZONĄ SZYNKĄ WIEPRZOWĄ I SOCZEWICĄ 122

już wspomniałam wcześniej , takie danie nie wymaga od nas zbyt dużej uwagi i pracy.Danie mięsem , mało kaloryczne z mnóstwem warzyw.Mozemy je podawać same tak jak ja lub z makaronem ,ziemniakami czy kaszą.Polecam. 0.5 główki kapusty 4 kotlety z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 gałązki selera naciowego 0.5 litra bulionu 2 garście suchej soczewicy namoczonej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki