jakoś tak brak mi siły. Żeby umilić sobie trochę poniedziałkowe życie ugotowałam pomidorową – tym razem trochę bardziej kaloryczną. Jest przepyszna : D Jeżeli macie ochotę możecie podać ją z makaronem lub ryżem, chociaż zupa jest całkiem gęsta. Ps. Pan Mąż stwierdził, że smaczna tylko za bardzo mu kokosem czuć haha! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 2 świeże pomidory w sezonie, poza
Szybko Tanio SmaczniePrawie tradycyjne pomidorowa z dodatkiem duszonej soczewicy i cebuli w kurkumie. Modyfikacja klasycznej polskiej zupy z makaronem. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki 1 por (około 150 g) 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju 1 ½ szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka
KuchniaWeDwoje.plminut, a można go podać na wiele sposobów. Najszybciej i najprościej to tak jak dziś u mnie w towarzystwie świeżego pieczywa a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona
Kuchnia z widokiem na ogródObiad ok 350 kcal szybki makaron z pomidorami 4. Podwieczorek ok 120 kcal
Atlas SmakówMoja Córcia bardzo lubi wszelkie "mączne" potrawy. Wszelkie makarony i pierogi należą do jej ulubionych dań. Wymyślam wiele różnych wariacji obu tych dań. Dziś moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bardzo smaczna propozycja! Do nadzienia dodałam aromatycznych suszonych pomidorów , wyszło bajecznie! Pierożki ulepiłam z wyjątkowego ciasta, które odkryłam niedawno, w zasadzie dwuskładnikowego, błyskawicznego i pysznego :) Polecam:) składniki: ciasto
6niebopiwem i dosypujemy mąkę z solą i dość długo wyrabiamy ciasto, aby wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na stolnicy bardzo cienko (jak na makaron), starając się nie posypywać mąką. Rozwałkowane ciasto kroimy nożem na paski około 2 cm szerokości i 6 cm długości /chrusty powiększają swoją objętość podczas smażenia/. W środku każdego paska robimy
Z notatnikaDominika! Pyszne zestawienie prostych składników oblanych apetycznym sosem podanych na ciepło - zdrowie na talerzu! Gdy pierwszy raz usłyszałam o miseczkach Buddy pomyślałam, że to coś zdecydowanie dla mnie - makaron, ryż, ziemniaki czy kasza, mięsko lub inne źródło białka i mnóstwo warzyw, a wszystko polane sosem na bazie masła orzechowego, tahini czy greckiego jogurtu i posypane ziarnami. Czy może być coś
Cooking Monstersmaż aż jarmuż „zwiędnie”, przez około 2-3 minuty. Dodaj marynatę i gotuj aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Wmieszaj wołowinę, podgrzej i podawaj z ryżem lub makaronem. Smacznego! English version Asian-style beef with kale and mushrooms (4-6 servings) Ingredients: 1/4 cup soy sauce 2/3 cup beef or chicken stock 2 tablespoons rice wine vinegar 2 tablespoons
karmelowykremowa zupka świetnie syci i rozgrzewa, a dodatek grzanek sprawia, że nie jest nudna. Polecam także inne zupy na zimowe chłody :) toskańska ribollita egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem zupa marchewkowa z pieczoną ciecierzycą i tahini zupa z fasolą borlotti ekspresowa zupa z kapustą i fasolą zupa z pieczonej dyni i czosnku egipska zupa z czerwonej soczewicy * Przepis
Chilli Czosnek i Oliwaktóre zastępują cały obiad, u nas zawsze mają wzięcie. Ich składniki w dużej mierze zależą od zawartości lodówki i aktualnych zachcianek gotującego;) Bazą takiej sałatki często bywa ryż albo makaron, warto jednak poeksperymentować z wykorzystaniem różnych kasz. Ugotowana na sypko ulubiona kasza - gryczana, orkiszowa, bulgur lub pęczak - doda nie tylko smaku, ale i wartościowych składników odżywczych. Przygotowując sałatki staram
Obiad gotowybardzo zbite, kaszka nadaje im puszystości . I tym samym zyskują delikatną fakturę, ale jak tam kto woli. I to wszystko, podajemy posypane natką, tak jak przy zwykłym makaronie. Takie kluseczki gotowane na wodzie, są fajnym dodatkiem do innych zup, sosów, a także jako dodatek do drugiego dania. Prosta potrawa, nawet banalnie prosta, a daje tyle możliwości
Dieta moja pasjaPierś z kurczaka z pieczarkami w sosie własnym to pomysł na szybki obiad. Można podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kopytkami, kaszami... z czym tylko macie ochotę. Do tego ulubione surówki, buraczki i mamy pyszny obiad :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 5-6 większych pieczarek * garść suszonych grzybów * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Zrób to smacznieśrodkową półkę piekarnika i pieczemy kurczaka przez 20-25 minut, w połowie czasu polewając piersi bulionem z przyprawami z blaszki. Sos spod mięsa możemy użyć do polania ziemniaków, ryżu, makaronu – zjedzcie jak lubicie. SKŁADNIKI 3 średnie piersi z kurczaka 40g masła 82% tłuszczu 1 łyżeczka miodu 2 duże ząbki czosnku 1 pełna, z lekkim czubem, łyżeczka ziół toskańskich ½ szklanki rosołu
Karo in the Kitchensałatki. I tak sobie myślę, że chyba znów ją posieję, żeby mieć liście na pesto. Smakuje tak świeżo, wiosennie. I choć tradycyjnie się przyjęło, że mieszamy go z makaronem, to również z mięsem lub na kanapkę pesto z liści rzodkiewki też smakuje pysznie. A jak doskonale dopełnia smak grillowanych szaszłyków lub warzyw! Wyśmienite! Składniki : pęczek liści rzodkiewki pęczek rukoli pęczek
Obiad gotowy