mieszam, chwilę jeszcze duszę, ewentualnie doprawiam do smaku. Można podawać z bagietką, chrupiącymi tostami, z tartym serem i natką pietruszki lub rukolą, albo bez dodatków. Smakuje także z ryżem, makaronem lub ulubioną dowolną kaszą. Na zdrowie
Zasmakuj Kuchnidrobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie Patkidużą ilością różnych dodatków. Pszenica twarda (Triticum durum) obok pszenicy zwyczajnej jest jednym z podstawowych zbóż, wytwarza się z niej mąkę i kaszkę. Jest ona powszechnie używana do produkcji makaronu i z tego powodu, jest także nazywana pszenicą makaronową. Zawiera więcej glutenu i ma piękny bursztynowy kolor. Ja piekłem z połowy składników w foremce 30 x 11 cm. Nasion chia
Przepisy na domowy ser i chlebNaczynie żaroodporne natłuścić lekko masłem i makaronowe rurki nadziewać przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu i przykryć resztą pomidorów. Ricottę wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać makaron i posypać tartym parmezanem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 C ( pilnujemy jak danie się pięknie rumieni, może to być krócej albo dłużej w zależności jaki posiadamy piekarnik ) Smacznego
Różne smaki w kuchniokoło 10 minut. Następnie dodajemy oliwki, wino, doprawiamy do smaku i dusimy kolejne 15 minut. Na koniec dokładamy ośmiornicę i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z pieczywem bądź z makaronem, przed podaniem posypując natką pietruszki. Kategoria: żarło powszednie Tagged: kuchnia hiszpańka , oliwki , ośmiornica , pomidory
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichaspecjalnych zdolności cukierniczych ani potrzebnego do finezyjnego ozdabiania ciast sprzętu postawiłam na prostotę. Czyli wykorzystałam końcówkę z małym, okrągłym otworem i zrobiłam na wierzchu coś w rodzaju cienkiego makaronu - finalne bardzo fajny efekt, a naprawdę mało zabawy :) Cytrynę pokroiłam w cieniutkie plasterki i ułożyłam dość gęsto na wierzchu, aby jeszcze bardziej zaakcentować kolor i oczywiście smak mojej rolady :) OŚWIETLENIE
Chilli Czosnek i Oliwaktórym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 60 ml bułki tartej
Smak mojego domukażdym kawałku karkówki ułożyć ser koryciński i przetrzymać na patelni do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (U mnie tym razem był to makaron wymieszany również z serem korycińskim
Di gotujeWielbiciele bakłażana - koniecznie wypróbować. PS: doskonale sprawdzi się z makaronem następnego dnia. Składniki 1 bakłażan 2 szalotki 2 malinowe pomidory 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych sól pieprz 125 g mozzarelli ( najlepiej z mleka bawolego ) Przygotowanie Obrałem szalotki, posiekałem je. Bakłażana pokroiłem w kostkę. Wymieszałem z oliwą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Włożyłem do żaroodpornego
R'n'G KitchenMakaron tortellini to dodatek idealny do sałatek, ponieważ jest małych rozmiarów i świetnie współgra z innymi składnikami. Dzisiaj zachęcam do przygotowania sałatki wraz z dodatkiem kukurydzy, ostrej papryki, szynki i szczypiorku. Prosto i pysznie! Składniki: 150 g tortellini, np. z grzybami 150 g wędliny, np. szynki 1 puszka kukurydzy z dodatkiem chilli* 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek
Ugotowaćobiad, jak i na szybką kolację. Zjeść go możesz klasycznie - z ziemniakami, lub z lekką sałatką warzywną. Ja grillowany kotlet schabowy podałam z miodową marchewką, a raczej z marchewkowym makaronem od Fit&Easy . Na patelni rozgrzałam łyżeczkę masła i miodu. Spaghetti z marchewki dusiłam kilka minut, na koniec doprawiłam odrobiną ostrego sosu z papryki. PRZEPIS NA GRILLOWANY KOTLET
kolorowotorcikowoWiększość z nas kojarzy bób jako doskonałą przekąskę, którą można cieszyć... Artykuł ZIELONE PESTO Z BOBU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane
Kuchnia BazyliiKrok 3. Porcje układamy na wygrzanym półmisku, sos przecieramy przez sito, gdy jest zbyt esencjonalny, rozprowadzamy łyżką wody lub słodkiej śmietanki. Zalewamy sosem porcje mięsa. Podajemy z grubym makaronem lub drożdżowymi kluskami, gotowanymi na parze. Smacznego
Moja Książka KucharskaWszystko spowija delikatny smak i aromat oliwy z oliwek extra vergine Monini. Zupa ma delikatną konsystencję i naprawdę świetnie smakuje. Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami, mogą to być ryż, makaron lub mięsne tortellini. Przed podaniem, zupę możemy obsypać cienkimi plasterkami czosnku i skropić oliwą z oliwek extra vergine Monini. Polecam! SKŁADNIKI: 3 średnie cebule 3 łyżki oliwy z oliwek extra
Moja Książka Kucharska