makarony - 24536 przepisów (strona:1089/1636)

Zapiekany bakłażan po sycylijsku 110

Wielbiciele bakłażana - koniecznie wypróbować. PS: doskonale sprawdzi się z makaronem następnego dnia.  Składniki 1 bakłażan 2 szalotki 2 malinowe pomidory 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych sól pieprz 125 g mozzarelli ( najlepiej z mleka bawolego )     Przygotowanie   Obrałem szalotki, posiekałem je. Bakłażana pokroiłem w kostkę. Wymieszałem z oliwą. Doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Włożyłem do żaroodpornego

R'n'G Kitchen
Sałatka z tortellini, szynką i kukurydzą 218

Makaron tortellini to dodatek idealny do sałatek, ponieważ jest małych rozmiarów i świetnie współgra z innymi składnikami. Dzisiaj zachęcam do przygotowania sałatki wraz z dodatkiem kukurydzy, ostrej papryki, szynki i szczypiorku. Prosto i pysznie!   Składniki: 150 g tortellini, np. z grzybami 150 g wędliny, np. szynki 1 puszka kukurydzy z dodatkiem chilli* 2 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek

Ugotować
Grillowany kotlet schabowy w sosie teriyaki 187

obiad, jak i na szybką kolację. Zjeść go możesz klasycznie - z ziemniakami, lub z lekką sałatką warzywną. Ja grillowany kotlet schabowy podałam z miodową marchewką, a raczej z marchewkowym makaronem od  Fit&Easy . Na patelni rozgrzałam łyżeczkę masła i miodu. Spaghetti z marchewki dusiłam kilka minut, na koniec doprawiłam odrobiną ostrego sosu z papryki. PRZEPIS NA GRILLOWANY KOTLET

kolorowotorcikowo
ZIELONE PESTO Z BOBU 200

Większość z nas kojarzy bób jako doskonałą przekąskę, którą można cieszyć... Artykuł ZIELONE PESTO Z BOBU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cafe Furkot | Warszawa 171

kaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane

Kuchnia Bazylii
UDKA KURCZAKA Z SOSIE SLIWKOWYM 149

Krok 3. Porcje układamy na wygrzanym półmisku, sos przecieramy przez sito, gdy jest zbyt esencjonalny, rozprowadzamy łyżką wody lub słodkiej śmietanki. Zalewamy sosem porcje mięsa.  Podajemy z grubym makaronem lub drożdżowymi kluskami, gotowanymi na parze. Smacznego

Moja Książka Kucharska
ZUPA KREM POMIDOROWO-KOKOSOWA NA WINNO-OLIWNYM AROMACIE 113

Wszystko spowija delikatny smak i aromat oliwy z oliwek extra vergine Monini. Zupa ma delikatną konsystencję i naprawdę świetnie smakuje. Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami, mogą to być ryż, makaron lub mięsne tortellini. Przed podaniem, zupę możemy obsypać cienkimi plasterkami czosnku i skropić oliwą z oliwek extra vergine Monini. Polecam! SKŁADNIKI: 3 średnie cebule 3 łyżki oliwy z oliwek extra

Moja Książka Kucharska
Zupa pieczarkowo serowa. Mocno pieczarkowa z serkiem topionym. 240

wlewam do zupy miksturę pieczarkowo-serkową. Zupę gotuję jeszcze ok. 3 minuty. Wyjmuję z zupy skrzydełka, oddzielam mięso od kości i mięso dodaję do zupy. Gotowa zupę podałam z makaronem i posypałam zielona pietruszką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 173

absolutnie zachwycona efektem, przy minimum wysiłku i podałam to danie z równie łatwym puree z kalafiora . Polecam też z tej książki inny rewelacyjny i bardzo wiosenny przepis na lekki makaron z kurczakiem i młodą fasolką szparagową – niebo w gębie. Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana (4 porcje) Składniki na marynatę

karmelowy
JABŁKA KARMELIZOWANE W CYDRZE Z TAGLIATELLE 194

Dziś propozycja na lekki , słodki obiad  z przepysznym i jabłuszkami i cydrem  1 op.makaronu tagliatelle 3 łyżki cukru trzcinowego 3 obrane jabłka 150 ml.cydru odrobina wody ****************************** Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić cukier ,podgrzewać , aż stanie się złocistobrązowy.Następnie obrane i pokrojone w kostkę jabłka dodać do karmelu.Gotować 5 minut by owoce trochę się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 335

tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Sałatka z selerem naciowym i surimi Carpaccio z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Polędwiczki drobiowe w białym sosie z suszonymi pomidorami 212

kuchni. Dlatego proponuję dzisiaj szybkie i lekkie danie na obiad lub kolację. Delikatne polędwiczki drobiowe w białym sosie z mascarpone z suszonymi pomidorami. Genialne połączenie smaków, do tego czarny makaron, który pięknie kontrastuje z potrawą. Serdecznie polecam, również jako danie na imprezę sylwestrową :)  Polędwiczki drobiowe w białym sosie z suszonymi pomidorami Składniki: 8 polędwiczek z kurczaka 1 szalotka

Smak mojej kuchni
Gulasz z indyka z warzywami 171

Pyszny, delikatny, soczysty gulasz z indyka z dużą ilością warzyw. Przygotowuję go często bo wszystkim domownikom bardzo smakuję. Podaję czasami z makaronem albo ryżem. Składniki: 700 g mięsa z indyka 250 g pieczarek 2 marchewki 1 cukinia 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela

magiczna kuchnia Kasi
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 273

Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie

Zasmakuj Kuchni
Sos pieczarkowy 185

złotego koloru. Przyprawić do smaku solą,dodać śmietanę i oprószyć pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje. Posypać wedle uznania posiekaną natką lub koperkiem. Sos pieczarkowy można podawać do mięs,ziemniaków,makaronów czy kaszy

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania