zależności od jakości mięsa mamy około 3,5 do 5 godzin wolnego czasu. Na pół godziny przed końcem gotowania dodajemy pędy bambusa. Jeżeli podaję wołowinę z ryżem lub makaronem ryżowym to często zagęszczam sos dodając czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszaną z niewielką ilością wody, całość mieszam i gotuję jeszcze około 15 do 30 minut, Gdy jemy obiad z brokułami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami Smacznego
Codzienne Gotowaniesmaczna, danie sycące jednogarnkowe i na pewno mniej z nim roboty niż z klasyczną lasagne. Poza tym w tym daniu świetnie można zagospodarować nadwyżki jedzenia, np zalegający w szafce makaron, ser który lekko wysechł i nie nadaje się na kanapki, czy kupienie zbyt dużej ilości mięsa. A zrobienie dania w jednym garnku to oszczędność energii. Wszystko to w dzisiejszych czasach
Bernika - moj kulinarny pamietnikcukinii 1 mała marchewka 1 cebula 4 łyżki zmielonych płatków owsianych lub jaglanych woda – około 600 ml sezam – kilka łyżek przyprawy i zioła spaghetti lub inny makaron Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustoprzyprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem, jak również z mięsem. Z dodatku papryczki chili można zrezygnować. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu i świetnie zastępuje tradycyjną fasolkę po bretońsku. Jest to danie jednogarnkowe
Gospodyni Miejskadługo, w kociołku nad żywym ogniem- koniecznie spróbujcie, jeśli nadarzy się Wam okazja! W domowych warunkach oczywiście też można przygotować prawdziwą gulaszową ucztę. Pasuje dosłownie do wszystkiego, do kaszy, makaronu, ziemniaków i oczywiście placków ziemniaczanych. Tę ostatnią wersję rekomenduję szczególnie. Poniżej znajdziecie sprawdzony przepis na gulasz, który najchętniej pożera moja rodzina ;-) Czytaj więcej
Pichceniomaniaobiad, czyli wołowinę z pieczarkami. Tym razem wołowina nie była potraktowana tłuczkiem jak w przypadku bitek. Wołowinę w sosie możemy podać z kluskami, kopytkami, ziemniakami, z kaszą, oraz z makaronem. Wołowina z pieczarkami i sosem jest delikatna, krucha i bardzo smaczna. 50 dag rostbefu wołowego, do smaku sól morska, zioła prowansalskie czarny pieprz, Ok. 3 łyżki mąki, 1-2 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzybkie danie z wieprzowiny podane np.z ryżem ,makaronem lub z paprykowymi kopytkami i z buraczkami.To taki mix polskich , tradycyjnych smaków. 0.5 kg.łopatki wieprzowej kostka 250 ml. bulionu bulionu warzywnego 1 butelka piwa Kozel 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarnka pieprzu czarnego 2 cebule kostka 3 ząbki czosnku posiekanego 2 liście laurowe Sól Olej ********************************* Pieprz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijakiś czas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętylko weganom posmakuje wegański sos bolognese . Po zrobieniu klopsików z orzechów włoskich , które Ci przy okazji polecam, wiedziałem, że będzie trzeba z orzechów i pieczarek wyczarować sos do makaronu. Nie spodziewałem się jednak, że będzie on taki dobry. Orzechy i pieczarki zastępują strukturą mięso z tradycyjnej wersji, a reszta… reszta wszystko łączy i dopełnia. Wegańskie bolognese świetnie dopełni
BlendmanKasza jęczmienna pęczak jest bardzo zdrowa, bogata w wiele wartości odżywczych między innymi w białko, węglowodany czy żelazo. Można podać również pierś z kurczaka w sosie z ryżem, makaronem czy innym rodzajem kaszy. Składniki: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * oliwa z oliwek do podsmażenia * sól * przyprawa do kurczaka (użyłam Skworcu) * papryka ostra (użyłam Skworcu) * odrobina pieprzu cayenne
Zrób to smacznieprzez Polaków, nie inaczej jest także w moim przypadku. Kwaskowy smak tej zupy powoduje, że jest taka wyjątkowa. Zupę ogórkową możemy jadać w różnych wariantach – z ryżem, z makaronem, ze śmietaną i bez śmietany, jednak chyba najbardziej klasyczną wersją jest zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną. Zastanawiam się, jaką zupę ogórkową lubicie… dajcie znać w komentarzach, chętnie spróbuję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jaglaną. Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią. Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu
Ze smakiem bez glutenuPrzepis ten przetestowałam w zeszłym roku. Zrobiłam ok 10 słoiczków, które zjedliśmy piorunem. Passata własnej roboty stanowi idealną bazę do różnego rodzaju sosów, do makaronu, do mięsa, do pomidorówki... A jej zrobienie zajmuje mniej czasu niż smażenie dżemów:-) Składniki: 3 kg pomidorów przemysłowych - duże, podłużne, mięsiste - niestety nie pamiętam jaki to gatunek, zdaje się, że lima 1 łyżka soli
Ze smakiem bez glutenugrube plastry piersi wędzonej 2 duże ogórki konserwowe sól, pieprz 2 łyżki majonezu ewentualnie 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy Ryż basmati ugotować zgodnie z przepisem - czyli tak jak makaron. Odcedzić i wystudzić. Przełożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę i indyka pokrojonego w kostkę - ok 1/2 cm. Ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę
Ze smakiem bez glutenu