KREWETKI PO TAJSKU

KREWETKI PO TAJSKU

KREWETKI PO TAJSKU

Składniki: 250 g krewetek koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 cebulka szalotka  100 g makaronu ryżowego imbir rozmaryn ostra papryka olej do smażenia Składniki na sos: sok z dużej, dojrzałej pomarańczy sok z limonki 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania sosu: Sok z pomarańczy i limonki wymieszać dokładnie z cukrem, sosem sojowym jasnym i mąką ziemniaczaną. Sposób wykonania: Cebulkę z czosnkiem i łyżeczką cukru podsmażamy na oleju.  Dodajemy krewetki i podsmaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.