ZUPA POMIDOROWA ZE ŚMIETANĄ

ZUPA POMIDOROWA ZE ŚMIETANĄ

ZUPA POMIDOROWA ZE ŚMIETANĄ

Składniki na wywar z kości i włoszczyzny: 1,5 l wody 35 dkg kości 25 dkg włoszczyzny sól  Przygotowanie wywaru: Kości umyć, zalać zimną wodą, gotować około 60 minut.   Dodać   oczyszczoną włoszczyznę, posolić i gotować do miękkości . Wywar przecedzić. Składniki na zupę: 1,5 l wywaru z kości i warzyw 150 ml śmietany 60 dkg pomidorów lub koncentrat pomidorowy 8 dkg cebuli 2 dkg mąki  natka pietruszki tłuszcz sól cukier vegeta do smaku Sposób przygotowania: Pomidory umyć, drobno pokrajać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.