wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie, sól i lubczyk. 2. Gotować na małym ogniu około 2 godzin (aż warzywa i mięso będą miękkie). 3. Podawać z makaronem nitki, pokrojoną marchewką w kostkę i udekorować natką pietruszki. Ugotowane mięso podawać razem z rosołem. Jeżeli chcecie się dowiedzieć jakie wspaniałe właściwości ma rosół to zapraszam tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichciminut aż groszek i kurczak będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, odparować aż powstanie kremowy sos. 3. Gulasz można podawać z kaszą, ryżem lub makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcipotrawa stosunkowo prosta w przygotowaniu i niewymagająca dużych zdolności kulinarnych. Moi domownicy lubią gulasze, dlatego przygotowuję je dosyć często. Jest to danie, które można podawać na różne sposoby: z makaronem, z kaszą, z ziemniakami lub po prostu z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 800g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki
Danka Pichcipatelnię pomidory, dodać zioła i cukier. 5. Całość smażyć przez około 10-15 minut, aż pomidory nieco odparują. Doprawić solą i pieprzem. 6. Podawać z ryżem, makaronem lub kaszą. Przed podaniem można oprószyć startym żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcidosyć proste i szybkie do przygotowania. Smak ich zależy od tego, jakich dodamy przypraw i dodatków. Ja dzisiaj zrobiłam pyszne pulpeciki w sosie pieczarkowo-śmietanowym. Można je podawać z makaronem, kaszą czy ryżem. Jest to przepis, który można wykorzystywać w ciągu całego roku, ponieważ pieczarki są ogólnodostępne. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko
Danka Pichci