Długo pieczona szynka w sosie własnym
Długo pieczona szynka w sosie własnym
Pieczone mięsa mają to do siebie, że nie wolno się z nimi spieszyć. Oczywiście, można schab, szynkę lub polędwicę wstawić do piekarnika na 1 godzinę - mięso będzie upieczone i pewnie całkiem smaczne, ale... twarde... Jeśli chcemy uzyskać efekt rozpływającego się w ustach, miękkiego mięsa, musimy dać mu zdecydowanie więcej czasu na marynowanie i pieczenie. Zobaczcie, jaki jest na to mój sposób :) Składniki: kawałek szynki wieprzowej o wadze ok. 1,5-2 kg 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Prosto z Kotła
Autor
Agata Bartoszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, sosy, szynka, mielone, pieczona szynka, schab, makaron, ziemniaki, kanapki, mięso mielone, pieczone ziemniaki, dania z makaronem
Inne przepisy z Prosto z Kotła
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję