Zapraszam po mój ulubiony makaron z tuńczykiem . To niezwykle prosty i szybki przepis na makaron z tuńczykiem z puszki, z pomidorkami i oliwkami. Danie wychodzi nie tylko piękne, ale cudownie pyszne. Polecam! - bardzo szybki obiad - całość gotowa w niecałe 30 minut - danie idealne na romantyczny wieczór
AniaGotuje.plTakie makaronowe muszle to prawdziwy strzał w 10-kę, jeśli chcecie zachwycić swoich gości. Są pyszne, ładnie wyglądają, i co najlepsze, wystarczy tylko po nie sięgnąć
Smaki Na Talerzupysznie – o ile oczywiście lubicie brokuły. Poniżej znajdziecie bardzo prosty przepis na sałatkę brokułową z szynką, kukurydzą i czosnkiem, którą gorąco polecam wypróbować przy najbliższej okazji. Składniki: 200 g makaronu u mnie świderki 1 brokuł ok 500 gram 1 puszka kukurydzy 200 g szynki konserwowej 2 łyżki natki pietruszki 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła rozdzielamy na różyczki, powinno nam zostać ok 200-300 gram. Twarde części wyrzucamy. W garnku gotujemy wodę z solą, wrzucamy do wrzątku brokuła, na ok. 5-6 minut gotujemy i odcedzamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy, szynkę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy razem
Życie zaczyna się w kuchniSałatka z małym makaronem, kurczakiem i ananasem to pyszne połączenie, sprawdza się na każdych przyjęciach, jest smaczna i lubiana przez większość gości, polecam. SKŁADNIKI : 250 g makaronu ugotowanego i ostudzonego 4-5 plastrów ananasa z puszki 1 pierś z kurczaka, pokrojona i podpieczona z przyprawą kawałek pora 1 mały zielony ogórek 1/2 puszka
Kulinarne Fantazje Marioliosób): * 1/2 piersi kurczaka * 1/2 małej papryki czerwonej * 1 marchew średniej wielkości * 2 -3 pieczarki * 1 cebula * 1 gałązka selera naciowego * 1-2 liście kapusty pekińskiej * dowolny makaron chiński * 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego * przyprawa chińska 5 smaków * sól * łyżka masła albo oleju Masło rozgrzałam w garnku i podsmażyłam na nim pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Kolejno(...)marchew pokrojoną w pół talarki, pokrojonego w cienkie paseczki selera, pieczarki, cebulę. Wszystko razem chwilę podsmażyłam Podlałam wodą tak do ok. 2 litrów w garnku. Posoliłam i zagotowałam. Wrzuciłam makaron MIE i pokrojoną w paski paprykę. Przyznam się, że paprykę obierałam ze skórki. Gotowałam jeszcze ok 6 minut i wyłączyłam ogień pod zupą. Przyprawiłam do smaku sosem sojowym, przyprawą
Pieprzyć z FantazjąCześć! Między robieniem przetworów z ogórków czy cukinii wypadałoby coś zjeść. Z racji, że zaczął się sezon na kurki – w lesie i markecie – zrobiłam makaron tagliatelle z kurkami. Danie delikatne i pyszne. Proste w przygotowaniu i tak samo szybkie w jedzeniu. Polecam! Składniki: * 40 dkg makaronu tagliatelle * 200 ml śmietanki 30% * 30 dkg kurek
Pieprzyć z Fantazjąkości. Składniki: * 50 dkg mięsa z ćwiartki kurczaka * 300 ml śmietany 30 % * pół pęczka szparagów * 1 – 2 łyżki masła * natka z pietruszki * pieprz, sól ziołowa lub zwykła * makaron ok. 20 dkg Szparagi obrałam ze skórki za pomocą obieraczki. Odcięłam twarde końce, podzieliłam na dwie albo trzy części. Gotowałam w lekko osolonej wodzie 2 – 3 minuty. Mięso oczyściłam(...)śmietanką, doprowadziłam do delikatnego wrzenia i dołożyłam kawałki szparagów. Ok 5 minut redukowałam sos na małym ogniu. Przed podaniem oprószyłam pieprzem i posypałam natką z pietruszki. Podałam z ugotowanym makaronem świderki. To jest naprawdę pyszne! Notatki: * użyłam tu soli ziołowej, bo bardzo mi smakuje jako przyprawa do mięs, można użyć soli zwykłej. * koszt dania przy cenie „normalnej” szparagów
Pieprzyć z Fantazjąjuż inna historia Tę zupę zrobiłam z zeszłorocznych zapasów suszonych grzybów. Składniki: * 15 dkg suszonych grzybów * 2 l. bulionu np. wieprzowego * 2 marchewki * 1 pietruszka * 2 garści makaronu (u mnie były kokardki) * 2 ziemniaki * 100-150 ml śmietanki 30% * sól, pieprz * natka z pietruszki * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego Suszone grzyby namoczyłam i opłukałam(...)kawałki. Dodałam grzyby do bulionu i gotowałam ok. 20 minut. Dodałam ziele i liść oraz pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę a następnie ziemniaki. Posoliłam. W połowie gotowania dodałam makaron. Kiedy wszystkie składniki były ugotowane wyłączyłam ogień pod garnkiem i dodałam śmietankę. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach kiedy zupa przeszła smakiem nalewałam
Pieprzyć z Fantazjąrosołem. Łyżką cedzakową ściągałam pianę co utworzyła się podczas gotowania. Rosół gotowałam ok. 3 godzin do miękkości mięsa. Pod koniec posoliłam do smaku oraz oprószyłam pieprzem. Podawałam z dodatkiem makaronu, natki pietruszki i kawałków marchewki. Notatki: * miałam szponder, łatę i mostek * fajnie, jak mamy mięso z kością * podawałam z makaronem, ale z ziemniakiem również jest bardzo smaczny rosół * do misek
Pieprzyć z Fantazjąkorzystnego tłuszczu w twoim ciele, takiego jak migdały itp. W tym planie diety nie unikasz niczego szczególnego, ale używasz swoich ulubionych pokarmów (czytaj węglowodany) , może być bardzo ograniczony. Makaron nigdy nie byłby gwiazdą potrawy w tym planie posiłków. Dzięki diecie strefowej skoncentrujesz się na swoim ogólnym samopoczuciu, ponieważ jest on skonstruowany w sposób, który poprawia wydajność twojego mózgu(...)otrzymuje poprzez spalanie tkanki tłuszczowej. Pomaga utrzymać stały poziom cukru i zapobiega występowaniu wzlotów i upadków z powodu cukru. Będziesz musiał ograniczyć produkty zawierające skrobię, takie jak makaron i inne produkty wykonane z mąki, i spożywać coraz więcej białka. Ta dieta niekoniecznie ogranicza ilość spożywanego jedzenia, ale nakłada ograniczenia na węglowodany. Dieta wegańska Możesz wybrać wegański styl
jakszef.plduża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają, iż szparagów nie powinno zabraknąć w diecie. Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti zielone szparagi ( dla 2 osób zużyłam pół pęczka) śmietana 18% – mały kubeczek starty ser żółty ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie : Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe(...)śmietanę, przykryć patelnię i dusić całość przez parę minut. Dodać garść startego sera, zmielony pieprz i sól do smaku. Cały czas mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać ugotowany, odcedzony makaron. Podawać posypanym parmezanem lub drobno startym żółtym serem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawywszystkie składniki grubo pokrojone i obrane, wlewamy wodę i zagotowujemy. Jeżeli wytworzy się pianka, zdejmujemy ją chochlą. Gotujemy długo, na wolnym ogniu. Przygotowanie tortellini: Najpierw przygotowujemy ciasto do makaronu - mieszamy mąkę z jajkami i zagniatamy, aż będzie gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Do farszu kroimy wszystkie mięsa (oprócz wędlin) w kostkę, smażymy na patelni(...)masłem, aż wypuści wszystkie soki. Czekamy, aż ostygnie i blendujemy razem z wędlinami, parmezanem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozwałkowujemy makaron do ok. 0,6 mm czyli bardzo cienko. Kroimy ciasto w kwadraty 4x4 cm. Wykładamy na każdy kwadrat pół łyżeczki farszu i zamykamy najpierw na trójkąt, potem lekko rolujemy do połowy trójkąta i zawijamy dookoła palca, łączymy 2 końcówki
Życie zaczyna się w kuchnikilka ziaren ziela angielskiego ok. 20 g suszonych grzybów (borowików lub podgrzybków) ok. 150 ml śmietanki 30% sól, pieprz wg uznania posiekana pietruszka ugotowany makaron do łazanek lub inny Przygotowanie: Suszone grzyby płuczemy, zalewamy wodą tak, aby wszystkie się pod nią znalazły. Odstawiamy na godzinę, a następnie gotujemy przez ok. 30 minut. Odstawiamy. Osobno gotujemy(...)zupy dodajemy śmietankę (możemy ją wcześniej połączyć w kubku z kilkoma łyżkami gorącej zupy). Wlewamy do zupy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Osobno gotujemy makaron i ugotowany dodajemy do zupy. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki. Smacznego
bistro mamaDzisiejszy mój przepis może być przykładem na to, że z niewielkiej ilości składników można przygotować coś pysznego na obiad. Zazwyczaj takie sosy do makaronu przygotowywałam z filetem z kurczaka, dzisiaj jednak wykorzystałam do tego dania wędzony boczek. Muszę przyznać, że boczek w połączeniu ze śmietanką i brokułem komponuje się znakomicie. Sos jest prosty do zrobienia i smaczny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)gałką muszkatołową. Smażyć i dodać połowę startego sera. Dusić, aż sos zgęstnieje i ser się rozpuści. Następnie dodać odsączone różyczki brokuła. Całość delikatnie wymieszać. 3. Podawać z ugotowanym makaronem i posypać startym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcikurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym. Przygotowane w ten sposób filety są soczyste i miękkie. Takie danie można przygotować dzień wcześniej, ponieważ następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Podawać z ulubionym makaronem lub kaszą, albo z ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g filetu z kurczaka 1 cebula 300 g pieczarek 1/2 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki(...)dusić około 7 minut. W międzyczasie przewracać mięso. Następnie zdjąć pokrywkę, wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. 4. Gotowe danie podawać z makaronem lub kaszą posypane natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci