Wiśnie pojawiły się na straganach to najlepszy moment aby przygotować pyszną letnią zupę. Zazwyczaj podawana z różnego rodzaju makaronami. Ja polecam mega pyszną wersję tej zupy z makaronem naleśnikowym. ok. 500 gramów wiśni 1 litr wody ⍆ pół szklanki 1 cukier waniliowy 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru szczypta soli 1 kisiel o smaku wiśniowym na 500 ml wody Z wiśni pozbywamy się pestek najlepiej za pomocą drylownicy, ale można też gotować z pestkami. Wiśnie przekładamy do garnka zalewamy 1 litrem wo... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...