serowo-szpinakowym. Dodałam tu mięso mielone, ale filet z kurczaka sprawdzi się równie dobrze. Miła odmiana dla sosu bolognese, który najczęściej wybieramy do makaronu. 300g makaronu tagliatelle 500g mięsa mielonego 500g świeżego szpinaku 2 cebule 100g serka topionego cebulowego 150g sera cheddar 250ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek olej 1. Makaron gotujemy zgodnie(...)przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę wraz z mięsem mielonym. Dodajemy szpinak a po chwili serek topiony. Dusimy do odparowania wody i rozpuszczenia serka. 3. Dodajemy śmietanę, starty na tarce cheddar. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy z makaronem
Szefowa kuchniCoś dla fanów tuńczyka i szpinaku. Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Składniki : pół cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka oleju słonecznikowego Bio Czosnek SemCo 4-5 kulek mrożonego szpinaku / można zastąpić świeżym 250- 300 ml śmietany 30% łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku 4 gniazdka makaronu tagliatelle Przygotowanie : Cebulę kroimy(...)kostkę i szklimy na oleju słonecznikowym. Następnie dodajemy szpinak i dusimy, aż się rozmrozi. Dodajemy tuńczyka razem z sosem i śmietanę. Dodajemy 4 gniazdka makaronu i wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, a także sokiem z cytryny
Garnkowe fanaberieCo roku czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie dyniowego sezonu… W poszukiwaniu nowych smaków przygotowałam spaghetti z dynią i szpinakiem oraz orzechami włoskimi. Fajne, jesienne połączenie
Pasja SmakuKoktajl z truskawek przygotowałam z jogurtem, oraz drugi ze szpinakiem, bananem i jagodami. Wyszły bardzo smaczne, ożeźwiające, pyszne. Podałam je z ryżem, makaronem i musli. Dania smaczne, lekkie i zdrowe. SKŁADNIKI : 1 kg truskawek 200 ml jogurtu naturalnego 1-2 łyżki cukru garść szpinaku garść jagód 1 banan 1 łyżka miodu(...)łyżek ) zalewamy wrzątkiem, tak aby było przykryte i odkładamy do napęcznienia. Drugą część truskawek przekładamy do misy blendera, dodajemy szpinak, obranego banana,jagody, miód i miksujemy. Do pucharków nakładamy po kolei, ryż, do drugiego makaron ( tak do połowy wysokości szklanki ), oraz do następnego musli. Wlewamy po równo koktajl z jagodami i następnie koktajl z jogurtem. Dekorujemy owocami i podajemy
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, 400 ml kremówki, kilka pomidorków daktylowych, 100 g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 1 puszka łososia w oleju Graal, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy szpinak. Następnie dodajemy połówki pomidorków daktylowych. Zalewamy schłodzoną kremówką i przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec
Aga w kuchnimakarony i sałatki ;) Ostatnimi mój wymysł, bo awokado trzeba zużyć, bo obiad.. zaskoczył mnie tym jak smaczny wyszedł spaghetti w "sosie" z awokado, ze szpinakiem i pomidorkami, pieczony kurczak Makaron noodle w miodzie i sosie sojowym, z pieczarkami i marchewką kasza kuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku
More food, love and dreamssalonie, rozmawiamy, śmiejemy się - wszystko jest w porządku. Dla nich właśnie chce mi się wstawać każdego dnia. Dla nich właśnie, w jakieś letnie popołudnie przygotowałam szybki makaron – pastę w sosie śmietanowym ze szpinakiem i wędzonym łososiem, oczywiście. Bardzo nam smakowało to połączenie. Zwróćcie uwagę na rodzaj makaronu. Maccheroni al ferretto to ostatnio moja ulubiona odmiana pasty, którą kupuję w Lidlu(...)jednocześnie jeden z najbardziej oryginalnych makaronów dostępnych na naszym rynku. Te cienkie zwijane rureczki – klasyczne lub trójkolorowe smakują fantastycznie i cudnie komponują się z wszelkimi sosami. Koniecznie je wypróbujcie. Może sięgniecie też po mój sos? Polecam. Składniki: • 500 g maccheroni al ferretto • 1 opakowanie szpinaku baby • 150 g wędzonego łososia • 500 ml śmietanki
W mojej kuchniKurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 200 g makaronu rurki 250 g pieczarek 4 garście szpinaku świeżego 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 15 dag sera żółtego tartego 5 łyżek śmietany 18% 1 jajko 150 ml mlela Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 2 łyżki przyprawy do kurczaka Olej(...)Natkę drobno siekam. Kurczaka myję i kroję w paski, doprawiam. Na patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokŁadnie wszystko mieszam a następnie
Gotowanie Patkiprzepisów na sajgonki: smażone , świeże z krewetkami , bez zawijania Składniki: 10-12 arkuszy papieru ryżowego Opakowanie tofu 2 duże marchewki Pęczek rzodkiewek Duża garść szpinaku lub główka sałaty 1 szklanka kiełków 1/2 opakowania drobnego makaronu ryżowego vermicelli Sos sojowy do podania Sos 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki wody Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron ryżowy. Odcedź, przelej zimną wodą. Krok(...)arkusz papieru ryżowego do wody. Przytrzymaj pod wodą 5-8 sekund. Wyjmij z wody, przełóż na ręcznik, rozprostuj. Na brzegu papieru, który jest najbliżej ciebie połóż szpinak, marchew, rzodkiewkę, tofu, kiełki i makaron – składniki układaj jeden na drugim. Polej sosem z masła orzechowego. Następnie zawiń jak krokieta. Odłóż na talerz. Zawiń w ten sposób pozostałe arkusze papieru ryżowego. Świeże
Niedzielny kucharzMakaron tagliatelle jest jednym z moich ulubionych. Potrzebowałam obiadu na szybko więc zrobiłam go ze szpinakiem w kremowym sosie śmietanowym, z dodatkiem groszku konserwowego, który urozmaicił to klasyczne danie i fajnie podkręcił jego smak. SKŁADNIKI: (ok. 4 porcje) 500g makaronu tagliatelle 450g szpianku (ja użyłam mrożonego) 1 łyżka masła 2-3 ząbki czosnku 100g słodkiej śmietanki 30% 100g sera feta(...)Szpinak rozmrozić i odcisnąć za wody. 2. Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak. Gdy dobrze odparuje, dodać śmietankę, pokruszoną fetę i serek topiony, dokładnie wymieszać. Dodać odsączony z zalewy groszek, wymieszać. Doprawić do smaku. 3. Makaron ugotować al dente. Gorący wymieszać z sosem. Podawać od razu
Kto ugości moich gości?dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Mile widziane również zdjęcie Waszej potrawy. Składniki: 300 g makaronu kokardki 300 g szynki 200 g pomidorów koktajlowych 1 por (10 cm) 2 garście liści szpinaku 2 średnie cukinie 2 łyżki masła klarowanego 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku(...)obierania pokroić w kostkę i podsmażyć około 5-6 minut na patelni wraz z porem. Całość oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i zdjąć z palnika. Dodać szpinak i wymieszać.Całość wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory z puszki wraz z sokiem i jogurtem zblendować na gładko. Doprawić majerankiem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką i bazylią. Wymieszać
O kuchni z uczuciempaprychka chili (niezbyt ostra) 2-3 łyżki serka Philadelphia (original lub light) 1-2 łyżeczki kaparów Sok z cytryny 1-2 garście zieleniny ja użylam mieszanki: szpinak, rukola, rukwia wodna Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu lub wg własnych prefenencji, odcedzić i odstawić.* Łososia pokroić w kostkę. Na niedużej patelni rozgrzać tłuszcz (najlepiej masło) i przesmażyć na małym ogniu przeciśnięty
Codzienne Gotowaniebył na drugi dzień, mocno podsmażony (ale tak porządnie, aż do zrumienienia makaronu). No i pamiętajcie o konkretnej porcji sera. Składniki: 400 g ulubionego makaronu 3 białe parzone kiełbasy 200 g liści szpinaku 10 suszonych pomidorów 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki wody z gotowania makaronu spory kawałek sera długodojrzewającego, np. parmezanu (ja użyłam sera bursztyn(...)minutach dorzucamy do nich pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku. Wszystko smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie dodajemy do nich szpinak i pokrojone w plasterki pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i chwilę smażymy. Makaron gotujemy al dente. Po jego ugotowaniu, zostawcie z pół szklanki wody z gotowania. Makaron mieszamy z kiełbasą, dodajemy 1/4 szklanki wody, mieszamy. Jeżeli jest
Kardamonovy