porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w całości 200g zielonej fasolki szparagowej (np. mrożonej) 50g żółtego sera 3 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju Makaron Przyprawy: przyprawa meksykańska, sól Nastawiamy wodę i gotujemy dowolny makaron w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie(...)musi wyczuć jaka ilość przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu
Kolizje Smakówsosie Składniki: 2 filety z kurczaka 100 g mrożonej fasolki szparagowej 100 g mrożonego szpinaku 100 g mrożonego groszku 5 ząbków czosnku 100 g sera żółtego, startego garść posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy 450 g makaronu farfalle przyprawy: sól himalajska, pieprz, imbir, sok z cytryny Marynata do mięsa: sól himalajska, pieprz ziołowy, 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka miodu(...)dente około 8 minut. Następnie cedzimy. Piekarnik nagrzewamy do 190 st. i przygotowujemy danie do ostatecznie upieczenia :) Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warzywa oraz część mięsa i makaronu. Obsypujemy startym serem żółtym i zalewamy częścią sosu. Następnie układamy pozostałe mięso oraz makaron. Zalewamy pozostałym sosem oraz wstrząsamy delikatnie naczyniem, aby sos równomiernie rozlał się po całej zapiekance. Na górę dodajemy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!specjał to koniecznie zajrzyjcie do Hiszpańskich Delikatesów. Składniki: 20 dag makaronu razowego 10 plastrów chorizo 2 ząbki czosnku 1-2 pomidory 10 plastrów sera żółtego sól pieprz bazylia masło do wysmarowania formy do pieczenia 1. Makaron ugotować(...)dente wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić. Żaroodporną formę do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać: połowa makaronu - pomidory w plastrach - czosnek w plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy - druga połowa sera - pozostałe plastry chorizo - bazylia2. Zapiekać w rozgrzanym do 175 C piekarniku przez 30 minut. Sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 5 dag masła
Apetyczna babeczkaZapiekankę :) SKŁADNIKI: 150 g Makaronu Rurki 400 ml Gulaszu ja z tego przepisu KLIK 10 Dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję według instrukcji. Do naczynia żaroodpornego wkładam makaron wymieszany z gulaszem. Na sam wierzch posypuję serem żółtym. Zapiekam całość ok 25 min. Smacznego
Gotowanie Patkiłyżeczki czosnku granulowanego1 jajko majeranekolej do smażeniamąkawoda ok 100 mlFilety ryby oprószyć majerankiem potem panierować w roztrzepanym jajku i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Ser żółty zetrzeć na tarce. Makaron ugotować, ja użyłam wstążki ząbkowanej ale może byc tez inny. Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Ugotowany makaron wymieszać z dwoma garściami startego żółtego sera
Monia miesza i gotujektóry świetnie się wkomponował w danie :) Spaghetti z bobem Składniki: 300-350 g bobu 1 młoda mała pora - jasna część 3 ząbki czosnku 1/2 papryki czerwonej 180 g makaronu spaghetti ser żółty Aldamer MOŃKI oliwa sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Czosnek obieramy i siekamy w plasterki, porę kroimy w cieniutkie talarki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy całość i podsmażamy chwile(...)wodzie bób obieramy, wrzucamy na patelni i całość przesmażamy kolejne 2-3 minuty. Następnie do bobu dodajemy ugotowany al dente makaron spaghetti, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i mieszamy. Podajemy oprószając startym serem Aldamer MOŃKI
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzygotowania: 10 minut Składniki: Ok. 150 – 200g świeżych liści szpinaku* 2 garści obranych orzechów włoskich 3 ząbki czosnku Ok. 100 ml oliwy Ok. 50g twardego sera żółtego Sól, świeżo mielony pieprz Makaron spaghetti porcja dla czterech osób Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na patelni prażymy orzechy włoskie. Czosnek obieramy i umieszczamy(...)solą oraz pieprzem (w sporych ilościach). Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dorzucamy odrobinę do pesto. Ugotowany makaron odsączamy nie przelewając zimną wodą. Ponownie umieszczamy w pustym garnku. Dodajemy pesto i całość mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy koniecznie na ciepło. Smacznego
Kolizje SmakówPrzepis wymaga tylko kilku składników, aby wyczarować pyszne danie. Składniki: 250 g makaronu penne 200 g pieczarek mały por ok 180 g śmietany 30% 150 g sera żółtego bazylia, oregano sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Por kroimy w półplasterki lub kostkę, pieczarki w plasterki. Por i pieczarki podsmażamy na patelni(...)następnie wlewamy do nich śmietanę i dusimy od czasu do czas mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy zioła. Ser ścieramy na tarce. Sos śmietanowy z pieczarkami łączymy z makaronem i połową sera żółtego. Przyprawiamy do smaku. Zapiekankę wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą sera. Zapiekamy w temp 180 C około 20 minut
e-PrzepisyKulinarnetylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie(...)pomidorów odparowała. Pod koniec gotowania dodać ulubione zioła. Odcedzony makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym na drobnych oczkach serem żółtym. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podsmażyć pomidory 3. Dodać tuńczyka 4. Dodać przecier pomidorowy i zioła Pobierz wersję do druku: Pobierz Spaghetti z tuńczykiem Artykuł Spaghetti
KuchniaWeDwoje.plroztopić kostkę rosołową w połowie szklanki wody oraz dodać do pozostałych składników. Włączamy piekarnik. Rozgrzewamy go do temperatury ok 200*. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą. Wykładamy makaron, sos, następnie starty ser żółty, układamy kolejną warstwę makaronu i reszty składników. Na koniec posypujemy obficie serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. Danie to możemy przygotować także jako "zwykły
Kuchnia Pełna Pasjiwedług przepisu na opakowaniu , ugotowany odcedzam . Cebulę kroję w drobną kostkę . Szynkę kroję w cienkie paseczki o długości 3 -4 centymetrów . Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach . Groszek odcedzam z zalewy na durszlaku. Końcowe przygotowanie makaronu : Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam cebulę przez około 5 minut , następnie dodaję do cebuli groszek , szynkę i całość smażę jeszcze(...)jest gotowy . Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowany makaron dodaję usmażoną cebulę z groszkiem i szynką całość mieszam . Następnie dodaję sos beszamel i dokładnie mieszam . Górę posypuję obficie żółtym serem . Naczynie z makaronem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 15 minut .Makaron jest gotowy . Makaron z szynką i sosem beszamel jest gotowy . Życzę smacznego
Uwaga Babcia GotujeSKŁADNIKI: 200 g makaronu penne 1 puszka tuńczyka z wody oliwki ok 10 szt 2 szalotki 1 słoik pesto pomidorowe 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 10 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka. Następnie dodaję kukurydzę(...)garnka o grubym dnie i dodaję pesto pomidorowe. Całość podgrzewam na dużym ogniu ok 3 min co jakiś czas mieszając. Następnie łącze z makaronem. Mieszam dokładnie. Posypuję tartym serem żółtym
Gotowanie Patkiplasterków sera żółtego. Przygotowanie: Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z resztą składników na kulki mięsne. Uformować 9 pulpecików i położyć po jednej na każdy makaron. Wszystkie składniki na sos śmietanowy wymieszać i zalać makaron. Gdyby makaron był mocno nie przykryty sosem, można dolać jeszcze troszkę wody. Na górę położyć plastry sera żółtego
W kuchni u Monikizwiązku z tym proponujemy dzisiaj szybką zapiekankę makaronową z dodatkiem kurczaka i szpinaku. Całość połączona śmietaną, doprawiona solą i pieprzem oraz delikatnie zapieczona pod żółtym serem. Pychota! Składniki: ugotowana pierś z kurczaka około 100g makaronu nitki (ilość można zmieniać w zależności od upodobań:)) śmietana 12% 50g serka topionego śmietankowego garść szpinaku cebula dwa ząbki czosnku 100g żółtego sera przyprawy: sól
Kolizje Smakówróżne imprezy. Składniki: ilość składników zależy od wielkości naczynia żaroodpornego. * makaron nitki * sos pomidorowy (przepis tutaj) * starty na tarce o dużych oczkach żółty ser * świeża bazylia * naczynie żaroodporne Wykonanie: Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić na sitku. Zrobić sos pomidorowy. Część makaronu przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, posypać trochę startego sera(...)delikatnie przemieszać widelcem, ponownie posypać cienką warstwę żółtego sera. Następnie kolejna warstwa makaronu, sos i ser i znów lekko przemieszać wierzchnią warstwę. Polać resztą sosu i na samą górę nasypać grubą warstwę sera. Na wierzchu ułożyć liście bazylii. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 40 minut. Można podawać z ketchupem
Zrób to smacznie