makaron z serem żółtym - 1603 przepisów (strona:2/107)

Pełnoziarnista zapiekanka makaronowa z penne z wołowiną i cukinią w pomidorach. 151

pokrojone -masło klarowane -cukinia pokrojona w kostkę ze skórką -lubczyk, papryka słodka, czosnek niedźwiedzi, sos sojowy, sól, pieprz, pieprz ziołowy, bazylia -400 gram makaronu pełnoziarnistego -200 gram startego żółtego sera Makaron niezależnie od informacji na opakowaniu wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę z kroplą oliwy na 5 minut. Cedzimy. Na łyżce masła szklimy cebulę, dorzucamy pieczarki, solimy i dodajemy pieprzu ziołowego

BaRepas
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu ( 2 ). 328

groszku, puszka czerwonej fasoli, 5 ząbków czosnku, 120g sera żółtego, 120g wędliny, sól, pieprz, czubata łyżka ketchupu, majonez. Przygotowanie:   Ugotować makaron w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i zostawić kilka minut w durszlaku. Wyłożyć do miski. Groszek, kukurydzę i fasolę ( Fasolę przepłukać wodą) wyłożyć do miski z makaronem. Ser żółty pokroić w dość małą kostkę, dodać do reszty składników

W kuchni u Moniki
Lazania 294

Pyszna lazania, drugie podejście myślę że udane:)składniki:18-20 płatów makaronu na lazanię700 g mięsa mielonego3/4 butelki przecieru pomidorowego Passata Rustica Cirio 1 mozzarella ser żółty(...)gsól morska do smakuzioła włoskie do smakuolej do smażeniasos beszamelowy : 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz Ugotować płaty makaronu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mięso mielone podsmażyć na patelni, gdy zmieni kolor dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i ziołami włoskimi. Wszystko dusić aż woda odparuje a masa zgęstnieje

Monia miesza i gotuje
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 162

zjedzeniu gwarantowany :)Zainspirowane przez FPDo przygotowania lazanii potrzebne są :Składniki: - 500 g mięsa mielonego- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- oliwa z oliwek- puszka pomidorów krojonych bez skórki- ser żółty ( 300 g)- oregano- bazylia-  natka pietruszki- sól i pieprz- sos beszamelowySos beszamelowy:- 50 g masła- 60 g mąki- 1,5 szkl. mleka- 1 łyżka gałki muszkatałowej- sól i pieprzRozpuszczamy(...)duszenia odkrywamy i zwiększamy ogień w celu odparowania wody .W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym sosem beszamelowym układamy w kolejności :- makaron- wartswa farszu mięsnego- starty żółty ser- sos beszamelowy- warstwa makaronu- farsz- żółty ser- sos beszamelowy itd.Na wierzch posypujemy resztką żółtego sera.W nagrzanym piekarniku do 180 C pieczemy ok. 30 minut.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Penne w sosie śmietanowo - szpinakowym 156

chodziło za mną już od dłuższego czasu, dość dawno go nie robiłam, więc zostało zjedzone z prawdziwym apetytem. Składniki 1 paczka zmielonego mrożonego szpinaku 400 g makaronu penne 300 g żółtego sera 1-2 ząbki czosnku 2-3 cebule 1 kostka warzywna 200 g śmietany 18% Sposób Na oleju zeszklić cebulę, dodać pokruszoną kostkę warzywną oraz czosnek(...)przepuszczony przez praskę.  Do całości dorzucić zamrożony szpinak, podgrzewać aż się rozpuści, po odparowaniu wody wlać śmietanę, całość pogotować kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron, oraz potrzeć żółty ser. Gotowy makaron odcedzić, dodać do sosu i wymieszać. Na koniec posypać serem i ponownie wymieszać.  Częścią sera można posypać wierzch

Kuchenne aromaty
zapiekanka rybna ze szpinakiem i beszamelem 181

uczulenie córeczki. Podaję porcję dla czterech osób. Składniki: 5 filetów z mintaja (lub innej ryby) 350 g szpinaku 3/4 opakowania makaronu rurki 50g serka topionego 2 łyżki śmietany kwaśnej 2 ząbki czosnku sól pieprz 150 g sera żółtego na beszamel: 2 łyżki mąki 1 łyżka masła ok. 2 szklanki mleka sól pieprz gałka muszkatołowa Makaron ugotować w osolonym wrzątku(...)zacząć powoli wlewać mleko i mieszać aż do uzyskania pożądanej gęstości. Sos powinien mieć gęstość śmietany, może się okazać że nie zużyjemy całego mleka. Sos wylać na warstwę makaronu. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać wierzch zapiekanki. Piec w 200*C około 30-40 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka z paluszkami surimi i zielonym pesto 186

makaronu (kokardki),250 g paluszków surimi,1 mały słoiczek zielonego pesto,10 łyżek śmietanki 18%,2 łyżki koperku (mam zamrożony i już posiekany :), 30 dag sera żółtego. Makaron gotujemy według przepisu. Pesto mieszamy ze śmietanką, koperkiem oraz dodajemy połowę startego sera. Paluszki surimi kroimy w mniejsze kawałki. Makaron przekładamy do naczynia do zapiekania, dodajemy mieszankę z pesto i paluszki surimi

Delicious Titbits
Środek tygodnia ! 148

czasach. Makaron kolanka z sosem pomidorowym :  (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie makaronu kolanka 1 koncentrat pomidorowy 1/2 kostki bulionu warzywnego 100 g jogurtu pieprz sól oregano bazylia ser żółty Makaron gotujemy al dente. W tym czasie do rondla wlewamy 1/2 litra wody, dodajemy pół kostki bulionu warzywnego i zagotowujemy wodę. Jak woda zagotuje się, wtedy dodajemy dwie łyżki koncentratu(...)wrzucamy do garnka, i przelewamy oliwą z oliwek. A na makaron wlewamy nasz sos i dobrze mieszamy, makaron ma nieco pływać w sosie. Chodzi o to, aby dobrze wypełnił kolanka :) Teraz przekładamy na głęboki talerz i posypujemy tartym żółtym serem :) Yummy :) Dzieciaki będą szczęśliwe ! Pozdrawiamy i miłego wieczoru

vegetanie
Lasagne ze szpinakiem 167

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki (4 porcje): 9 płatów makaronu lasagne 500 g szpinaku (u mnie mrożony) 100 g sera pleśniowego kulka mozzarelli ok. 100 g sera żółtego oregano gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 duże ząbki czosnku oliwa z oliwek sos beszamelowy Wykonanie: Na patelni na odrobinie oliwy podsmażamy(...)jedną całość: spód naczynia do zapiekania smarujemy masłem, potem układamy pierwszą warstwę płatów makronu, polewamy sosem beszamelowym i nakładamy część szpinaku, po czym posypujemy niewielką ilością startego sera żółtego. Przykrywamy makaronem. Potem znowu polewamy beszamelem, wykładamy część szpinaku i posypujemy odrobiną sera żółtego. Na ostatniej warstwie makaronu ponownie nakładamy ostatnią już część beszamelu i posypujemy żółtym serem i układamy

psgotujemy
Makaron z kurkami i kurczakiem 175

przegapić. Trzeba korzystać z niego na maksa:P Makaron z kurkami i kurczakiem SKŁADNIKI: 250g kurek 1 pierś z kurczaka 400ml śmietany natka pietruszki 1 cebula tarty ser żółty makaron kokardki sól, czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, szczypta kurkumy, lubczyk Na oliwie zeszklić cebulę posiekaną w kostkę następnie podsmażyć pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i czosnek. Następnie dodać oczyszczone

MarciochaKucharzy
Kurczak na ostro zapiekany pod papryką i cebulą 176

pokrojona w paseczki  1 żółta papryka pokrojona w paseczki  1 zielona papryka pokrojona w paseczki  1 pokrojona cebula oliwa z oliwek  80 g startego żółtego sera  makaron lub ryż do podania Przygotowanie:  Układamy piersi z kurczaka w naczyniu żaroodpornym, a następnie posypujemy je przyprawami tj.sól, pieprz, papryka ostra, kmin rzymski. Na kurczaku układamy(...)polewamy oliwą z oliwek.  Na koniec posypujemy startym na grubych oczkach żółtym serem i wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 45 minut.  Po 45 minutach wyjmujemy naczynie z piekarnika i rozkładamy zapiekankę na talerze.  Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem

Życie zaczyna się w kuchni
Makaron razowy z mortadelą 139

Makaron razowy – 30 dag Cebula – 1/2 kg Mortadela – 30 dag Smalec – 1 łyżka Papryka słodka Sól Pieprz kolorowy Maggi Zioła prowansalskie ser żółty  Makaron ugotować , przelać zimną woda , odsączyć. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę większą, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zmniejszyć ogień, smażyć, dorzucić pokrojoną w paski mortadelę, posypać papryką słodką, solą, pieprzem  i mieszać by się(...)przypaliła cebula, jak będzie gotowe posypać ziołami prowansalskimi i wsypać makaron na patelnie, wymieszać i razem chwilę poddusić jeszcze, dodac maggi do smaku.Po wierzchu posypac startym serem. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik pokarmowy. Produkty zbożowe są podstawą piramidy zdrowego żywienia

Camilla w kuchni
Spaghetti alla carbonara 198

porcje) 200 gram makaronu 2 jaja 100 gram boczku pół cebulki ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% sól świeżo zmielony pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki 100 gram startego sera żółtego Makaron gotujemy w dużej ilości wody z solą. Po ugotowaniu przecedzamy makaron (nie przelewamy zimną wodą!!!) i odstawiamy. W międzyczasie kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez(...)minuty aby wytopił się nadmiar tłuszczu. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Do miseczki wbijamy jaja i roztrzepujemy je ze śmietaną. Dodajemy połowę startego sera. Doprawiamy również odrobiną soli oraz pieprzu (ja lubię również dodawać gałkę muszkatołową). Na patelnię do boczku i cebuli wrzucamy makaron i całość porządnie mieszamy. Trzymając patelnię na małym ogniu wlewamy

Mango Papaja
Zapiekanka makaronowa z brokułem, szynką i suszonymi pomidorami 200

kawałku cebula łyżka mąki łyżka masła szklanka mleka serek topiony tzw. "kiełbaska" 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy czosnek granulowany 300g sera żółtego w kawałku- zetrzeć na tarce o grubych oczkach Wykonanie:Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuły również gotujemy al dente z odrobiną soli i łyżeczką cukru.Mój sposób na gotowanie brokułów: gotuję(...)serek i mieszamy, następnie dodajemy musztardę oraz pieprz, czosnek granulowany i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystko razem mieszamy.Układamy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym warstwowo: makaron sos ser żółty szynka z cebulką brokuły sos  ser żółty suszone pomidory makaron sos Pieczemy pod przykryciem 40 minut w 180 stopniach. Następnie zdejmujemy przykrycie posypujemy żółtym serem i pieczemy

Czerwona Porzeczka
Zapiekanka z makaronem 336

pieczarek1 cebula2 papryki3 ząbki czosnku2 puszki pomidorówbazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, szczypta cukru, oliwa do smażeniaser do posypania (ja użyłam trochę mozzareli i startego sera żółtegoMakaron gotuję w osolonej wodzie tylko, żeby zrobił się odrobinę plastyczny- nie może być ugotowany ani nawet al dente bo po upieczeniu będzie zbyt miękki. Przelewam go zimną wodą i odstawiam.Na odrobinie oliwy(...)lekko zmiękła.Oddzielnie podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki.Na dnie naczynia żaroodpornego układam kiełbasę z papryką, na to wykładam ugotowany makaron, podsmażone pieczarki, a na to sos pomidorowy.Zapiekam ok. 30 minut w temp. 160 stopni po czym na wierzch posypuję ser i jeszcze zapiekam aż do rozpuszczenia sera.Smacznego Post Zapiekanka z makaronem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl