Składniki ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka 8-10 rurek cannelloni 3-4 łyżki żurawiny Fanex 20 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób przygotowania Makaron wrzucić na kilka … Czytaj dalej Żurawinowe cannelloni
czarrna od kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muszle szpinakowe to danie dla fanów szpinaku, ale również dla osób, które jeszcze nie do końca są do
Marta Gotujedaję 3-4) 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina 7 łyżek mleka kilka łyżek oleju lub oliwy (ja dodaję olej z suszonych pomidorów) sól, pieprz ser żółty do posypania (opcjonalnie) 1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju. 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy(...)gotujemy kilka minut. 5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. 6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem
Szefowa kuchnirurki makaronowe wypełnione mięsem. Sos 1 puszka pomidorów 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz papryka słodka papryka ostra bazylia dodatkowo 150 startego żółtego sera Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w kubeczku i zalać makaron. Przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Zdjąć folię i posypać całość startym serem. Piec ponownie bez przykrycia
O kuchni z uczuciemmasa: opakowanie mrożonego szpinaku jajko łyżka skórki z cytryny łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku III masa: jajko 4 łyżki żółtego sera łyżeczka suszonego czosnku sól i pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente, zgodnie z zaleceniami producenta. Do trzech misek wkładamy składniki na każdą z warstw, dokładnie mieszamy Szpinak po rozmrożeniu lekko odciskamy z nadmiaru wody
Dieta moja pasjanaprawdę bardzo smaczne. Składniki: Makaron z suszonymi pomidorami – 200 g 175 g pokrojonych suszonych pomidorów w oleju 2 pojedyncze piersi z kurczaka 40 dag pieczarek 0,5 kg startego sera mozzarella 8 łyżek kukurydzy 3 cebule 4 ząbki czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie Sos: 8 łyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków(...)cebulkę w kosteczkę, wyciskamy czosnek i smażymy razem na patelni. Sos: Jajko wbijamy do miski, dodajemy śmietanę, rozgnieciony czosnek i doprawiamy. Dokładnie wszystko mieszamy i na końcu dodajemy starty ser. Na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę makaronu, posypujemy startym serem, pieczarki, kukurydze, suszone pomidory i posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki, suszone pomidory
Podróż w kulinariaoregano 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, u mnie Orzech 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina 8 łyżek mleka kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów (można zastąpić zwykłym olejem) sól, pieprz ser żółty do posypania (opcjonalnie) liście bazylii do dekoracji (opcjonalnie) 1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju. 2. Dodajemy przeciśnięty przez(...)gotujemy kilka minut. 5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. 6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii. A poniżej możecie zobaczyć jak cudnie prezentują się tabliczki, o których jakiś czas temu pisałam TUTAJ . :-) Krzaczek bazylii nabrał nowego wyrazu
Szefowa kuchniopakowanie rurek cannelloni 1 kg szpinaku 20 dag twarogu 2 jajka 10 dag żółtego sera Sól Pieprz Tłuszcz do formy Na sos beszamelowy: 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 szklanki mleka 10 dag startego sera Sól liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku, odcedzić(...)odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem (ewentualnie czosnkiem). Ugotowane rurki nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Przygotowanie sosu: Mleko zagotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Zdjąć z ognia, przestudzić. Na patelni rozpuścić masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się
Tradycyjna Kuchnia250g makaronu tortellini (suchego) z serem 1 ogórek 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy (w proszku) 100g żółtego sera w kawałku 3 gałązki zielonej pietruszki 3 łyżki majonezu 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. 2. Ogórka, paprykę, ser i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. 3. Makaron, warzywa, ser, pietruszkę
Szefowa kuchniduże marchewki 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki suszonego oregano 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina 8 łyżek mleka olej sól, pieprz ser żółty do posypania (opcjonalnie) liście bazylii do dekoracji (opcjonalnie) 1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę i seler naciowy kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju(...)przecier, gotujemy kilka minut. 5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. 6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii
Szefowa kuchnikurczaka 15 dag sera żółtego typu Gouda 1 łyżeczka curry Składniki na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1- 2 ząbki czosnku WYKONANIE Makaron gotujemy ok. 10 min ( staramy się nie rozgotować). Przelewamy zimą wodą kilka razy. Do makaronu dodajemy kukurydzę, szczypior, pokrojony w drobną kostkę ser. Kurczaka, płuczemy, kroimy w drobną kostkę, mieszamy
W kuchennym oknie Ewykońcu zabrać za Lasagne. Wyszło bardzo smacznie :) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 puszka pomidorów z puszki 1 mały koncentrat pomidorowy 2 cebule makaron gotowy Lasagne 3 ząbki czosnku 40 dag żółtego sera szklanka mleka 4 łyżki mąki 4 łyżki masła lub margaryny bazylia oregano pieprz sól oliwa z oliwek olej Na rozgrzany olej wkładamy drobno posiekaną cebule oraz(...)beszamelowy. Roztapiamy masło/margarynę, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy cały czas mieszając, zalewamy szklanką zimnego mleka i ciągle mieszając zagotujemy. Dodać sól oraz pieprz do smaku. Makaron lasagne podgotowujemy około 3 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2-3 łyżek oleju. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Układamy na zmianę: makaron, sos beszamelowy i mięso. Ostatnia warstwa powinna składać się
upichconamakaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę szynkę i ser, odcedzić pędy bambusa oraz kukurydzę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych
Humanistka w kuchnigałki. Ścigamy z ognia.Kiedy farsz już ostygł możemy nadziewać makaron - jak dla mnie była to praca żmudna i męcząca, ale jak ktoś ma sprawne palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;)Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :OPo dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem(...)razy).Piekarnik nagrzewamy do 200C i pieczemy pod przykryciem ok 15 minut nasze cannelloni, a po 15 minutach dodajemy dwa plastry żółtego sera (albo cztery małe) i ponownie przykrywamy i zostawiamy na 15 minut.Wysiłek się opłaca! Makaron jest boski i chętnie wcinałabym go codziennie, gdyby nie cały proces nadziewania
Emcia PichciSkładniki: 200 g makaronu penne Czaniecki, 3 kiełbasy, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, 2 garście rukoli, 50 g sera żółtego lub korycińskiego, 400 ml śmietanki 30 %, 100 ml śmietany 12%, 2 żółtka, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron podgotowałam ok. 5 minut w osolonej wodzie. Tak samo brokuł w drugim rondelku lekko podgotowałam. Na rozgrzanym oleju podsmażyłam kiełbaskę(...)pokrojonej w kostkę, kiełbaski z cebulką. Zalałam zapiekankę śmietaną (12% i 30 % wymieszane z roztrzepanymi żółtkami). Przykryłam i piekłam ok. 35 minut w 180 stopniach. Następnie odkryłam i posypałam serem. Piekłam jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypałam rukolą
Aga w kuchni