makaron sojowy - 1858 przepisów (strona:86/124)

Mr. pork swims 227

łyżki stołowe sosu sojowego bezglutenowego 3 łyżki stołowe sosu rybnego 3 łyżki stołowego sosu  Teriyaki 1 limonka łyżka wodorostów Wakame 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka przyprawy pięciu smaków 1 papryczka chili szczypta chili cayenne 4-5 cm pora 1 marchewka/pietruszka i kawałek selera 1 cebulka szczypiorkowa 1 opakowanie makaronu   chińskiego Vermicelli szczypta

Lajtkraft food intolerance
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 159

wyglądają bardzo elegancko! Najfajniejsze jest to, że można je przechowywać w jednym miejscu, jeden włożony w drugi, a pokrywki mają z boku dziurki, które ułatwiają nam odcedzanie np. makaronu czy ziemniaków. Blender** marki   Tefal   jest czwartym naszym blenderem i z całą pewnością najlepszym! Od dawna chciałam mieć mniejszy pojemnik, bo zawsze zmiksowanie małych ilości jedzenia, sosów, ziół(...)skrzydełek (5 sztuk), 1 kg nóg kaczych (4 sztuki), 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 łodyga selera naciowego, kawałek imbiru - wielkości kciuka, 7 świeżych grzybów shitake, 3-4 łyżki sosu sojowego, 1-2 łyżki sosu rybnego dodatkowo:   100 g groszku cukrowego oraz kiełki fasoli mung Ciasto: 250 g mąki pszennej typ 450, 1/2 łyżeczki soli, 175 ml gorącej wody Farsz

Plate of Joy
Bulion warzywny 176

przecier, olej oraz sos sojowy) i całość ponownie gotujemy na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. 4. Następnie ściągamy garnek z palnika, doprawiamy (jeśli potrzeba) i zostawiamy jeszcze na pół godziny pod przykryciem, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. 5. Na końcu bulion odcedzamy i gotowe! :) Do bulionu możecie dodać ugotowany makaron (jak do rosołu), zrobić z niego

Bez Cebuli
Sałatka sycylijska makaronowa- pocztówka śródziemnomorska 262

świderków razowych ,u mnie Makarony Polskie twardy , średniej wielkości bakłażan ząbek soczystego czosnku pół różowej cebuli kilka dość słodkich pomidorów-ale nie koktajlowych liście bazylii słoik tuńczyka w kawałkach, w oliwie z oliwek ocet balsamiczny z Modeny oliwa z oliwek sól himalajska różowa pieprz kolorowy prosto z młynka opcjonalnie glassa sojowa z octem balsamicznym Wykonanie Pokrój umytego bakłażana w plastry

Z Kuchni Do Kuchni
Hity Niedzielnego Kucharza: 5 warzywnych makaronów 103

właściwie biała rzodkiew, bliska kuzynka rzepy, a bardzo podobnych właściwościach) ma mnóstwo witamin, działa przeciwzapalnie i przy tym wszystkim ma niewiele więcej kalorii niż tik-taki: 12kcal/100 g. Makaron warzywny z rzepy doskonale smakuje na zimno, jak i na ciepło. Przepis jest naszego pomysłu. Czytaj dalej Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie z pomidorków Cukiatelle (czyli tagliatelle z cukinii(...)zrobiliśmy małe kuleczki, oryginalnie są to duże pulpety, które rzeczywiście wyglądają w misce zupy jak lwie głowy) są lekkie i bardzo aromatyczne. Bulion, jak każdy bulion chiński, doprawiony sosem sojowym i olejem sezamowym, z mnóstwem zieleniny, jak zawsze jest pyszny. Czytaj dalej Spaghetti z dyni aglio e oglio Każdy wie co to jest squash – gra w piłkę ze ścianą

Niedzielny kucharz
Prażona ciecierzyca 129

olej, wrzucamy ugotowaną ciecierzycą, sos sojowy, przyprawy i dokładnie mieszamy. Smażymy na średnim ogniu przez około 1 minutę, dodajemy syrop z agawy i mieszamy. Smażymy do momentu aż ciecierzyca będzie złocista, co jakiś czas mieszając. Podajemy solo jako przekąskę do szkoły, pracy czy na domowe przyjęcie. Świetnie pasuje również do zup kremów np. makaronu z cukinii albo sałatki . Smacznego! Artykuł

Lamarida.pl
Zupa z żółtego grochu, Long Phung 167

zblenduj. Dopraw sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem. Zblenduj lub dokładnie wymieszaj. Przepis bierze udział w akcjach:     Po raz kolejny w Long Phung . To jedna z nielicznych restauracji w Rzeszowie, której menu zawiera oddzielną sekcję wegetariańską z kilkunastoma daniami (!). Long Phung serwuje wyśmienitą kuchnię wietnamską w przystępnych cenach. Na zdjęciach: smażony makaron chiński z warzywami i smażone lody

Qlinarnie i Qlinarnie
Gulasz wieprzowy z fasolą i makaronem o nucie wędzonej papryki 152

marynata: 7-8 łyżek oleju rzepakowego czosnkowego, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 łyżki sosu sojowo grzybowego, 3 średnie białe cebule, ponadto: 1 kg szynki wieprzowej, 200 g makaronu świderki, 1 puszka fasoli czarnej, 1 puszka fasoli pinto, ok. 700 ml przecieru pomidorowego (1 butelka), 2 l wody, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1 płaska łyżka soli himalajskiej(...)smaku, dodatkowo: sól do smaku, świeża bazylia. Przygotowanie: Mięso opłukane i osuszone kroimy na niewielkie kawałki (wielkość powinna być zbliżona do siebie), przekładamy do naczynia i zalewamy olejem, sosem sojowym. Cebulę obieramy i kroimy w wiórka, dodajemy do mięsa. Doprawiamy pieprzem młotkowanym z kolendrą i całość dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do zamarynowania na ok. 1-1,5 godz. W dużym garnku

Moniki Smakołyki
Fasola w sosie pomidorowym z parówkami + filmik 158

Proponuję dziś bardzo szybki obiad, prosty i tani, a jednak bardzo smaczny . Użyłam do niego fasoli z puszki (żeby było szybko), sosu pomidorowego i parówek. Weganie

Kawa z mlekiem
Bulion wege z makaronem z naleśników, Fusilli Jerry (Seinfeld) 239

Można ją podać solo, z makaronem, kaszą (np. z poprzedniego dnia) lub naleśnikami pociętymi na cienkie paski. Smacznego! Składniki: 9-10 marchewek 2 pietruszki 4 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego + 2 łyżki oleju 3 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 kulki jałowca suszony lubczyk ½ łyżeczki wędzonej papryki sos sojowy sól, świeżo mielony czarny pieprz

Qlinarnie i Qlinarnie
Gulasz wołowy 202

laurowy, ziele angielskie, sos sojowy i dusić pod przykryciem około 1,5 do 2 h  na małym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Polecam z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub kluskami. gulasz wołowy

O kuchni z uczuciem
Piers z kurczaka, pieczarki,papryka. A'la risotto. Szybki, smaczny obiad. 403

wymienić  na ulubiony makaron, czy ziemniaczki :) Ale moim zdaniem najlepiej pasuje tu właśnie ryż :) Szybkie,smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie a zasyca brzuszki :) Składniki - ryż biały ( 2 woreczki po 100 gr ) - duża pojedyncza pierś z kurczaka - pieczarki ( ok.30 dkg.) - pół czerwonej papryki - domowa wegeta, czosnek mielony,papryka czerwona mielona, sos sojowy, - śmietana 12% - mąka ok. 3 łyżki

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak słodko-pikantny ze śliwkami 131

połączenie niezwykle smaczne i udane. Do tego skąpane w sosie delikatne, soczyste kawałki kurczaka. Brakuje tylko dobrego nośnika tych pysznych smaków – najlepiej sprawdzi się ryż na sypko, ale makaron ryżowy także będzie pasował. Składniki (na 3-4 porcje): 500g mięsa z podudzi kurczaka 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej małe jajko 2 średnie czerwone papryki 2 średni żółte(...)śliwek węgierek 3 ząbki czosnku olej do smażenia pół łyżeczki czerwonej papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Na sos słodko-ostry: 3 łyżki keczupu 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 3 łyżki sosu słodko-pikantnego 2 łyżki brązowego cukru 2/3 szklanki soku pomarańczowego szczypta płatków chili   Przygotowujemy wszystkie składniki – kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek

Smaczna Strona
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 178

mielonej wołowiny 250 gr mielonego mięsa wieprzowego 300 g krewetek tygrysich (ewentualnie koktajlowych) 250 g krewetek koktajlowych Dwie bułki hamburgerowe Pół szklanki tartego cheddaru Makaron tagliatelle Noodle, czyli pszenny makaron chiński Żółty ser (będą potrzebne 2 plastry) 4 plastry szynki prosciutto Cieciorka w puszce Mały przecier pomidorowy Dwie passaty pomidorowe Piwo stout 1 jajko 2 białe cebule 2 czerwone cebule(...)małe 500 g brukselki Razem: ok. 160 zł Przyprawy: Suszone oregano Suszony rozmaryn Suszony tymianek Gałka muszkatołowa (najlepiej świeżo otarta, ale może też być sproszkowana) Papryczka chili Imbir Sos sojowy Sos rybny Olej sezamowy Sól Pieprz Ze spiżarni: Olej rzepakowy/oliwa Masło Bułka tarta Dwie szklanki rosołu lub dwie kostki rosołowe Kieliszek czerwonego wina Miód Parmezan Mleko Zanim zaczniecie robić zakupy

Niedzielny kucharz
Sos grzybowy z boczniaków z brokułami 143

niewielkie koszyczki. Dolewamy sos sojowy i ocet balsamiczny, mieszamy i podsmażamy pod przykryciem aż brokuły lekko zmiękną. Można podlać kilkoma łyżkami wody w razie potrzeby. Następnie, zalewamy danie zmiksowanymi ziarnami słonecznika, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy przez kilka minut. Mnie najbardziej smakuje z chrupiącą surówką Można podawać również z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem albo ryżem. Smacznego! Artykuł

Lamarida.pl