makaron sojowy - 1858 przepisów (strona:87/124)

Grillowane krewetki z kolendrą i miodem 126

Grillowane krewetki z makaronem z cukinii – uwierzcie to zgrany duet. Niebo w gębie i zdrowo i szybko i fajnie. A do tego przygotowanie tego całego dania zajmuje tylko chwilę i już możemy się rozkoszować i zajadać pyszne grillowane krewetki. Składniki: krewetki, cytryna, 4 ząbki czosnku, 2-3 łyżki miodu, łyżeczka płatków chilli, ¼ szklanki sosu sojowego, garść kolendry. Przygotowanie: Mieszamy

PaleoLife
Kurczak z bambusem 157

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa w zalewie 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego pieprz, przyprawa chińska, sos sojowy, mielony

czarrna od kuchni
Glazurowana wieprzowina 135

ocet ryżowy, cukier, sos sojowy z łyżką wody. Wlać do rozgrzanego woka po smażeniu mięsa, gotować, ciągle mieszając przez 5 minut, lub do czasu aż zgęstnieje. Przełożyć mięso z powrotem do woka i smażyć mieszając przez kilka minut, aż całkowicie się usmaży, pokryje dokładnie sosem, a ten będzie całkiem gęsty. Podawać natychmiast. Idealnie smakuje z makaronem ryżowym.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Ramen shōyu - japońska zupa z makaronem ramen i dodatkami 134

zalewamy sosem sojowym. Cebulkę kroimy drobno, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju sezamowego i wrzucamy na nią cebulkę i czosnek. Smażymy wszystko aż cebula się zeszkli, następnie dorzucamy mięso. Wszystko przesmażamy chwilę na patelni tak, by mięso przeszło aromatem cebuli i czosnku i przypiekło się odrobinę. Przekładamy je na miseczkę. Dodatki: makaron ramen pędy bambusa kiełki

Cooking Monster
Pulpety w sosie z czerwonego curry 138

następnie dodajemy sos sojowy, masło orzechowe, płatki chilli, posiekane łodyżki kolendry (w nich jest najwięcej smaku, listki zostawiamy do udekorowania), sok z limonki i warzywa. Zalewamy to mlekiem kokosowym, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut (5-7) aż pulpety będą ugotowane w środku. Podajemy z ryżem, lub jeżeli chcemy być bardziej wykwintni to z makaronem ryżowym. Posypujemy kolendrą

Oslov.
Klopsiki teriyaki / Teriyaki meatballs 210

Podałam je z makaronem i posypane sezamem i posiekaną dymką. Polecam! Scroll down for recipe in English Klopsiki teriyaki (6-7 porcji) Składniki na klopsiki: 800 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 duże jajko, roztrzepane 4 dymki, pokrojone na cienkie plasterki 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżeczki imbiru startego na tarce 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki sosu chilli

karmelowy
Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) 134

płatki drożdżowe i świeża bazylia... Niebanalny obiad, który świetnie smakuje z lampką wytrawnego winka. Danie w pełni odpowiednie dla wegan 💗. Osoby na diecie bezglutenowej, wystarczy że zamienią mój pszenny makaron na bezglutenowy. Obiadek bardzo syty i smakowity... 😋  Kocham eksperymentować z soczewicą i kocham ją jeść. Smak soczewicy jest dla mnie obłędny! Najcudowniejsze w tym wszystkim jest to, że poza(...)Składniki: sos: pomidory z puszki 2 opakowania, papryka czerwona 1 szt, czosnek 6 ząbków, oliwa z oliwek 4 łyżki, świeża bazylia 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sos sojowy 1 łyżka, sól i pieprz do smaku, pulpety: soczewica czerwona 2 szklanki, czosnek 1 ząbek, płatki owsiane 3 łyżki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, garam masala lub mielona kolendra 1 łyżeczka

kulinarne odsłony pati
Przyprawy 214

mięta, sos sojowy, umami, szafran, lukrecja, wanilia i jeszcze kilka innych. A gdybyśmy chcieli ich użyć, to możemy zrobić harrisę lub pastę z pieczonych batatów i pomidorów z imbirem, omlet berberski z kminem, karmelizowane serca drobiowe z granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami

GRUBY WAŁEK
Orientalny makaron z ciecierzycą i warzywami na mleku kokosowym z nutą ostrości dla podkreślenia smaków 204

chińskiego makaronu 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki 1 por 1 łodyga selera naciowego 4 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 1 ostra papryczka 400 ml mleka kokosowego 1 pęczek świeżej kolendry 1 limonka 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 szczypta przyprawy cajun 1 szczypta białego pieprzu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru

Wino Francja Kuchnia
Kurczak duszony z cukinią i cebulą 164

smaku, dolać sos sojowy wg uznania.3. Cukinię i cebulę pokroić w pół talarki. Dodać do mięsa.4. Doprawić posiekanym drobno czosnkiem i ziołami.5. Wszystko dusić od przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw (ok 15 min.).6. Przed końcem duszenia mięso i warzywa posypać żółtym serem, podawać gdy stopnieje.Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym

Pasja Smaku
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 113

konsystencję, są zwarte, miękkie, lekko gumowe, pachną morzem i smakują inaczej niż krewetki w całości. Spróbujcie tego przepisu, naprawdę warto. Pulpeciki można podać w sosie pomidorowym jako dodatek do makaronu, lub ryżu, albo jako przekąskę. Bulion na cynamonie My wrzuciliśmy je do zupy zrobionej w stylu tajskim, której podstawę stanowi aromatyczny bulion z jednym, niecodziennym składnikiem. To kawałek kory cynamonowca(...)szalotkę. Smaż przez 3-4 minuty aż cebulka zmięknie. Dodaj do niej umytą i obraną włoszczyznę. Zalej 4 szklankami wody. Doprowadź do wrzenia Zmniejsz temperaturę, dodaj cynamon, łyżkę sosu sojowego, dwie łyżeczki oleju sezamowego i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Krok 2 W międzyczasie przygotuj pulpeciki. Najpierw nastaw piekarnik na 180 stopni. Do misy miksera włóż szczypiorek, kolendrę

Niedzielny kucharz
Wywar na kościach z pieczonej gęsi 156

kluskami lub makaronem. składniki:korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja2 marchewki3 - 4 pietruszki1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule1 duży lub 2 mniejsze pory1/2 główki czosnku5-6 ziarenek ziela angielskiego10 ziarenek pieprzu 5  goździków3 listki lauroweparę gałązek lubczyku (opcjonalnie)liście selera (opcjonalnie)sos sojowy (opcjonalnie)sól2500 ml wodyprzygotowanieCebulę obrać

Stare Gary
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 171

sojowy, jeszcze odrobina (bezglutenowcy zapominają o ostatniej pozycji). Moment gotujemy. 5. Pomidory.Parzymy, kroimy w kostkę, dusimy na niewielkiej ilości masła. Powstaje nam przecier.6. Zamieszaj, zmieszaj, połącz :)Wszystko razem mieszamy w garnku. Tu musimy teraz dobrze zamieszać. Wyżyć się można za wszystkie czasy, gdy trzeba było w język się ugryźć.7. Gotujemy ryż, ewentualnie makaron ryżowy. My najbardziej lubimy

Wypisz Wymaluj
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 206

cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie, Sajgonki można podawać na ciepło bądź na zimno, a smaży się je na głębokim oleju i podaje z odpowiednim sosem. (12 sztuk)   1 opakowanie papieru ryżowego olej Farsz: 250-300g mieszanki chińskiej 300g mięsa mielonego (najlepiej wołowego, choć niekoniecznie) 1 jajko sos sojowy

Di gotuje
Krem pomidorowy z francuską zapiekanką 181

makaronem też nam smakuje, to tą mój Mąż był zdecydowanie bardziej zachwycony. Zwłaszcza dodatek zapiekanki go zaskoczył, ale przysięgam Wam, że w połączeniu z kremem pomidorowym była naprawdę pyszna! Składniki: Dla 4 osób 6 skrzydełek 1,5 litra wody 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 2 ząbki czosnku 3 łyżki orzeszków sojowych 5 pomidorów 300g

Kuchnia w czekoladzie