można go zastąpić mozzarellą. SKŁADNIKI: 150g makaronu spaghetti 1 cukinia 300g bobu 200g pomidorków koktajlowych 2 gałązki tymianku sól pieprz czarny mielony 50g twardego koziego sera oliwa z oliwek Makaron ugotować al’ dente w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu. Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Jeżeli jest młody wystarczy gotować 10min. Ważne, żeby(...)obieraczki do warzyw. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić gałązki tymianku, a po chwili dodać paski cukinii. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć, aż zmięknie. Dorzucić bób, pomidorki i makaron. Smażyć, aż wszystko będzie dobrze gorące. Ewentualnie doprawić. Na końcu posypać startym kozim serem. Przykryć pokrywką, a kiedy ser się rozpuści podawać. Można jeść z patelni :) Smacznego :) RADA: Makaron
https:KKuchniaMniamszpinaku mrożonego (może być brykiet) - 2 ząbki czosnku - 100g sera gorgonzola picante - 100g twarogu wędzonego - czerwona papryczka chili świeża - świeżo mielony pieprz - sól - oliwa z oliwek do smażenia Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 10 minut - tak, żeby był al dente. Ugotowany makaron odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i smażymy, aż odparuje woda
Sajkofanka smakuPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet z kaczki smażymy na suchej patelni od strony skóry (do wytopienia tłuszczu), następnie odwracamy, smażymy od strony mięsa przez 5 min, zawijamy w folię aluminiową. Makaron moczymy w zimnej wodzie. Cukinię, marchew, papryki kroimy w julenkę. Grzyby kroimy na 6 części (tzw trójkąty). Czosnek i chilli kroimy w drobną kostkę(...)filet z kaczki smażymy jeszcze chwilę, w tym czasie dodajemy sosy, cukier i pastę (można użyć świeżego imbiru, ale akurat nie mieliśmy pod ręką). Następnie wrzucamy osączony z wody makaron, smażymy kilka minut, cały czas mieszający, by pokryty był sosami. Kiedy będzie miękki, na środku woka robimy gniazdo (rozsuwamy wszystkie produkty), wbijamy jajko. Chwile podsmażamy i energicznie mieszamy z pozostałymi
R'n'G KitchenSkładniki: -hamburgery "stejki" (z biedronki) -parówki (też z biedronki) -makaron -ketchup -2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. "Stejki" kroimy w grubą kostkę, parówki w plasterki i podsmażamy. Po kilku minutach dodajemy na patelnie makaron i smażymy razem jeszcze chwilę. Następnie polewamy ketchupem ile kto chce i jemy nasz produkt mięsno-makaronowo podobny. Polecam
Tanie przepisy studenckieświeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL GRZYBOWA – do łososia smażonego, pieczonego i gotowanego na parze, wołowiny, do makaronu, bulionu. Kwintesencja smaku umami. Spróbujcie jej koniecznie z ziemniakami w każdej postaci, do gotowanego makaronu i do jajecznicy. Suszone grzyby, najlepiej podgrzybki, rozdrabniamy na pył(...)laską wanilii, i nasiona, i skórka, na bardzo drobno. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. • SÓL TRUFLOWA – z dodatkiem suszonej czarnej trufli – do jajek w każdej postaci, makaronów, smażonych i gotowanych ziemniaków, czerwonego mięsa, a nawet do popcornu. Plaster suszonej trufli rozdrabniamy na pył w moździerzu lub blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne
Karo in the Kitchenspora cebula - 2 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 3 cm świeżego korzenia imbiru - 5 łyżek sosu sojowego - 200 gram makaronu Mie (do kupienia w marketach w sekcji z kuchnią orientalną) - sól, łyżeczka papryki słodkiej - jajko - oliwa z oliwek do smażenia Do podania: - cytryna - sezam - dla wytrwałych - pałeczki :) Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Kurczaka umyć, wysuszyć, pokroić w kostkę lub paseczki, lekko(...)przez 3-4 minuty z dodatkiem soli, a gdy będzie już miękki odcedzić i zalać zimną wodą. Jajko rozbełtać w miseczce, rozgrzać patelnię, wlać oliwę z oliwek i dodać makaron. Smażyć cały czas mieszając, żeby się nie przypalił, ale należy również uważać, żeby go nie porwać. Do makaronu wlać jajko energicznie mieszając i po około 30 sekundach zdjąć z ognia
Zgrabne Gotowaniepewno nie raz pozostało Wam trochę nie zjedzonego ugotowanego makaronu. Najczęściej robię uwielbiany przez nas tradycyjny makaron smażony z jajkiem. Jednak gdy mam tylko trochę więcej czasu staram się stworzyć coś wyjątkowego. Co prawda do przygotowania tej potrawy specjalnie ugotowałam makaron, ale jeśli tylko macie już ugotowany dobrze go spożytkujcie;)) Składniki: 200g makaronu wstążka (u mnie Makaron Międzybrodzki), 200g(...)cebula, ząbek czosnku, 100g startego żółtego sera, 2 jajka, sól, pieprz, 1/2 puszki ciecierzycy. Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulką oraz czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w krótkie paseczki paprykę. Dusić chwilkę. Masę wymieszać z makaronem
Z miłości do słodkościszklanka bulionu drobiowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki octu ryżowego 1,5 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku świeży szczypiorek olej sezamowy do smażenia Makaron ugotować w wodzie wg wskazówek na opakowaniu, czyli ok po 15 minutach będzie gotowy. Przed rozpoczęciem smażenia woku należy cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę i cukinię zetrzeć(...)imbir. Kiedy cebula zmięknie oprószyć mąką i chwilę obsmażyć. Mieszając podlać bulionem, resztą sosu sojowego i octem ryżowym. Dołożyć marchewkę i cukinię. Smażyć aż warzywa nieco zmiękną, najlepiej żeby były jeszcze chrupiące. Wrzucić obsmażonego kurczaka i ugotowany makaron. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać posypując świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Kuchnie świata , Makarony , Mięsa
https:KKuchniaMniamowoców morza 100g mąki tempura (do kupienia w dziale "kuchnie świata") 100ml lodowatej wody 1 jajko mąka do obtaczania sok z cytryny lub limonki sos sojowy olej do głębokiego smażenia + makaron sojowy do podania (opcjonalnie) 1. Owoce morza rozmrażamy (jeśli zalejecie je letnią wodą, trwa to ok. 20 minut). Odsączamy je dokładnie na ręczniku papierowym i polewamy sokiem z cytryny(...)porządnie olej. Owoce morza obtaczamy w mące, strzepujemy nadmiar, maczamy w cieście tempura i wrzucamy na gorący olej. Smażymy po 3-4 minuty niewielkimi partiami, żeby olej zbytnio nie stracił temperatury. Odsączamy na ręczniku papierowym i od razu podajemy z makaronem sojowym i kawałkiem cytryny lub limonki. Smacznego :) P.S. W taki sam sposób przygotowujemy krewetki królewskie do sushi
Tajskie smakiostra w proszku cukier 300 g makaronu (u mnie muszelki) Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Młodą cukinię myjemy i kroimy w kostkę (jeśli mamy cukinię wyrośniętą, to najpierw ją obieramy i wycinamy gąbczaste wnętrze). Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pokrojony w plasterki czosnek (nie dłużej niż 1 minutę). Dodajemy cukinię(...)smażymy około 5-7 minut, aż zmięknie. Dodajemy pomidory, paprykę ostrą, zioła, sól, pieprz i płaską łyżkę cukru, mieszamy i smażymy, aż sok pomidorowy nieco odparuje, dodajemy ugotowany, odcedzony makaron, smażymy kolejną minutę i podajemy
Rozpustne gotowaniepieczarek 1 łyżeczka płaska suszonego czosnku odrobina ostrej papryki mielonej mix makaronu ( po garści różnych kształtów ) 6 jajek 6 małych plastrów boczku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym(...)patelnię do jajek kładziemy tyle kawałków boczku , ile jaj będziemy smażyć i na każdy boczuś wybijamy jajko , solimy i smażymy z obu stron lub z jednej jak ktoś woli , posypujemy pieprzem Teraz pozostało złożyć elementy w danie , na talerz wysypujemy makaron , następnie warzywa , na koniec jajka i paprykando jest gotowe do podania Post Paprykando – czyli szybki obiad
Ogrodnik w podróżySkładniki: 3 jajka 200 g makaronu drobnego 200 g pieczarek 200 g sera żółtego 200 g szynki kilka oliwek zielonych 2 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć, odstawić do przestudzenia. Ser żółty zetrzeć na tartce na drobnych oczkach. Do sera dodać jajka, pokrojoną w kostkę(...)wędlinę, pokrojone oliwki, odciśnięte pieczarki, przyprawy i makaron. Wymieszać dokładnie z mąką. Placuszki wykładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy na rumiano z obu stron. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomilecę, bo północ dochodzi teraz, gdy to piszę. Na 2 osoby: makaron spaghetti kilka łyżek drobno posiekanej natki pietruszki 4 ząbki czosnku pół papryczki chili szczypta soli oliwa do smażenia Makaron gotujemy al dente (my mamy taki zwyczaj, że gotujemy 2 minuty krócej niż jest podane na opakowaniu i to naprawdę jest dobry zwyczaj). W tym, czasie podsmażamy na oliwie(...)czosnek, chili i natkę. Makaron prosto z garnka, jeszcze taki ociekający trochę wodą, wyjmujemy specjalną łyżką (lub czymkolwiek chcemy) i wrzucamy na patelnię. Mieszamy wszystko, solimy do smaku, smażymy jeszcze kilka chwil i gotowe. Podajmy :) Prawdziwe aglio olio e peperoncino ma chyba, jeśli się nie mylę, mniej czosnku, a więcej chili. Więc jeśli wolicie mocno pikantne to zwiększcie dawkę papryczek
Marder&Marder Manufacturemarchewki 50 dkg pieczarek 1 duży filet z kurczaka przyprawa do kurczaka pomidory krojone z bazylią i oregano Podravka około 0,3 l bulionu sól, pieprz olej do smażenia Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Cebulę,marchewkę obrać i pokroić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem.Chwilkę smażyć, dodać pokrojone pieczarki. Filet z piersi pokroić , posypać(...)przyprawą do kurczaka , usmażyć ,następnie dodać do cebuli z pieczarkami i dalej smażyć. Pomidory krojone wymieszać z bulionem i dodać do pozostałych składników. Wymieszać i zagotować.Podawać z ugotowanym makaronem
Moje domowe kucharzenietuńczyka w sosie własnym mała cukinia czarnuszka kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku kilka zielonych oliwek 2 szczypty kurkumy sól różowa pieprz 1/3 szklanki śmietanki 18% olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje al'dente. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pokrojoną w plasterki cukinię, drobno pokrojony czosnek, oliwki i chwilkę smażymy, tuńczyka odsączamy na sitku z sosu, pomidorki myjemy, kroimy
kruche babeczki