Składniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonego cząbru 3 szczypty ostrej papryki, w proszku sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy Przygotowanie: Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy(...)pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień
Moja smaczna kuchniaPełnoziarniste penne z dodatkiem łososia i rukoli. Aromatyczne, zdrowe i przepyszne danie :) SKŁADNIKI 350 g pełnoziarnistego penne 300 g śmietanki 30% 200 g łososia wędzonego (najlepiej w kawałku) 2 duże garście rukoli sól pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy około 1/2 szklanki wody, w której gotował się makaron. Przekładamy makaron
Moje Kuchenne Rewelacjektóre urozmaicą naszą dietę. A Wy co lubicie ze sobą zabierać do pracy? Chętnie poznam Wasze pomysły. Składniki: ½ brokułu 1 duży pomidor 15dag sera żółtego 2 garście suchego makaronu , np. penne, świderki, kolanka Kilka plastrów szynki Puszka kukurydzy Sól Pieprz Oregano lub zioła włoskie Szczypta cukru 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł pokroić
Fabryka pomysłówJeśli nie macie ochoty stać długo w kuchni to polecam szybki i pyszny obiadek. Wystarczy ugotować makaron,podsmażyć cebulkę,dodać szpinak ,resztę składników i gotowe. Prawda że proste ? A jakie smaczne 😍 Składniki: ok 150 g makaronu np penne ok 200 g szpinaku mała cebulka 3 duże ząbki czosnku ok 50 g parmezanu 1/3 szklanki śmietany 30% sól
Niespełnione zdolności kulinarneMakaron ze szpinakiem i szparagami w sosie śmietanowym to idealne połączenie delikatnego smaku szparagów, śmietany, szpinaku i makaronu. Wbrew pozorom jest to bardzo lekkie i pożywne danie. Całość podajemy ze startym parmezanem i włoskimi orzechami. Zobacz również: Makaron razowy z pesto bazyliowym Możecie tutaj wykorzystać dowolny makaron np. penne, świderki. Polecam jednak muszelki, pyszny aromatyczny sos, zostanie w środku muszelek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron razowy ze szpinakiem i pomidorami to błyskawiczne danie obiadowe, które przygotujecie dosłownie w 10 minut. Danie jest pyszne, aromatyczne i bogate w składniki odżywcze. Polecam do tego dania użyć świeżego szpinaku, ale jeśli nie macie to po prostu wykorzystajcie ten mrożony. Polecam: Makaron ze szpinakiem i pieczarkami Składniki (na dwie porcje) 120 g makaronu razowego penne 300g krojonych pomidorów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!natką pietruszki (spokojnie możecie zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię i mamy nowe danie;). Składniki: 300 g makaronu świderki 1 mniejsza pierś
Zasmakuj Kuchnipomidora. Z małymi kurkami, świeżą bazylią i parmezanem. Szybki do przygotowania. Idealny na lunch lub lekki obiad po pracy. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 130 g makaronu, np. penne 1 pomidor malinowy 250 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 25 g masła 1 łyżka oliwy 1/4 szklanki białego wina lub wody z gotowania makaronu 1/2 szklanki śmietany
cool and mintyPowstała smaczna zapiekanka. Jeśli chcecie więcej przepisów i pomysłów na tego typu dania to polecam zakładkę Zapiekanki. Znajdziecie tam zapiekanki makaronowe, ryżowe, z tortellini itp. Polecam! 300 g makaronu (dałam penne) 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 3 pomidory 2 jajka 200 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz słodka papryka 150 g żółtego sera Makaron ugotować i odcedzić
O kuchni z uczuciemłososiem i szpinakiem jest niezwykle zdrowym i smacznym daniem, ponadto bardzo prostym w przygotowaniu. Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty penne dla 4 osób 200g wędzonego łososia (można też dać 100g wędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według
Kolizje SmakówJeden z moich ulubionych makaronów, który robi się w jakieś piętnaście minut. Pyszny kremowy sos pomidorowy z dodatkiem ziół i mascarpone. Super przepis na szybki i sycący obiad w kilka chwil. 2 - 3 porcje około 200 gramów makaronu tagliatelle, penne lub spaghetti 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 kopiasta łyżka serka mascarpone 1 mała szalotka
Andzia PichciPyszne danie obiadowe, które można również wziąć do pracy czy szkoły, gdyż smakuje fantastycznie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok 250 g makaronu rigatoni, penne lub innego ulubionego 200 g fasolki szparagowej ok 100 g jarmużu 50 g słonecznika 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku kilka pomidorków koktajlowych sól himalajska, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarnekuchni. W czasie, gdy gotuje się makaron, krótko podsmażamy czosnek i cebulkę. Dodajemy szpinak, a po chwili dolewamy śmietankę i dosypujemy gorgonzolę. Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem. Aby sos był lżejszy, warto zachować trochę wody z gotowania makaronu i dodać do gęstniejącej śmietanki. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 150 g makaronu, np. penne, fusilli 1 cebula 3 ząbki czosnku
cool and mintymiękko, a później jajko w koszulce (kiedy w końcu nauczyłam się jak przygotować ). Tę wersję lubię najbardziej. Makaron z serem 2 duże porcje Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. penne, czy fusilli (świderki) 200 g sera żółtego 2 łyżki masła 2 świeże jajka ulubione przyprawy: u mnie papryka słodka, papryka ostra i czosnek granulowany świeżo mielony pieprz sól Makaron
PatiGotujeprzygotowaniu i przede wszystkim sycąca. Wszystko dzięki zawartości kurczaka i makaronu. Cudownego smaku nadają jej również pozostałe składniki, takie jak suszone pomidory, czerwona papryka i kukurydza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepisów na sałatki z makaronem jest naprawdę wiele. Można wybrać dowolny rodzaj makaronu, np. świderki, kokardki czy penne. Ja wybrałam makaron świderki, ale możecie również wybrać inny ulubiony. Taką sałatkę
Przepiski.plkupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz, oregano makaron (spaghetti lub penne) PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy wodę na makaron. Czosnek kroimy drobno i podsmażamy na oliwie, dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pokruszoną na kawałki fetę. Wszystko smażymy 5 min. na średnim ogniu
Kuchnia w biegudziecka) garść makaronu pełnoziarnistego 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Umyte, obrane warzywa wrzucam na wrzątek kolejno - zaczynając od tych które się najdłużej gotują. Następnie wrzucam garść makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne) Kiedy już warzywa i makaron są miękkie, ale nie rozgotowane odcedzam je i przerzucam na patelnię. Wbijam jajko, które troszkę solę i pieprzę do smaku. Mieszam jak jajecznicę
Kuchnia po mojemu