Makaron z łososiem w sosie śmietanowym to szybkie, a zarazem eleganckie danie. Delikatność łososia w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na
Słodka StronaDziś jak co środę zapraszamy na coś słodkiego, ale tym razem dość nietypowo. Do przygotowania ciasta użyłam makaronu, uprzednio ugotowanego. I zastanawiacie się pewnie jak ono smakowało. Ano dobrze smakowało, bo gdyby tak nie było przepis nie pojawiłby się na blogu. Lubię takie eksperymenty w kuchni i jakiś czas temu piekłam już podobne ciasto ale z dodatkiem ryżu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 opakowania makaronu świderki, 300 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy(...)pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, zioła prowansalskie, słodką paprykę i chilli. Makaron przekładamy na talerz i polewamy sosem
Aga w kuchniJak już Wam kiedyś pisałam bardzo lubię jarmuż. Przyrządzam z niego sałatki, koktajle , albo też pesto , na które przepis już jest na blogu. Takie właśnie jarmużowe
Ostra na SłodkoDziś kolejny smak dzieciństwa – MAKARON Z SEREM. Danie, które przyrządzała babcia i mama, najczęściej na piątkowy obiad. Makaron ( najczęściej takie ozdobne , falowane wstążki – Mafaldine
Ostra na SłodkoJak wiecie uwielbiam wszelkie rodzaju racuchy i kotleciki. Warzywne … mięsne … z dodatkiem kasz – często goszczą w mojej kuchni! Tym razem mam dla Was
Ostra na SłodkoOstatnio stałam się totalną makaroniarą! Za sprawą BDSklep oraz kilku wygranych konkursów mam całą kuchnię ( i nie tylko ) wypełnioną przeróżnymi makaronami! Dziś postawiłam na pełnoziarnisty , po
Ostra na SłodkoKuchnia czeska podlega wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski , Bawarii , Austrii , Węgier i Słowacji. Będąc tam kilka razy z przyjemnością kosztowałam tamtejszej kuchni. Na talerz trafiły zarówno
Ostra na SłodkoTymbaliki są świetnym pomysłem na przyjęcie! Proste składniki podane w nietypowy sposób sprawiają , że goście będą zachwyceni. Odsmażone na drugi dzień smakują równie rewelacyjnie a chrupiąca
Ostra na SłodkoJak już kiedyś pisałam u siebie na facebooku kiedyś M. przyrządził mi wspaniały makaron z kurczakiem , szpinakiem i gorgonzolą. Zarówno szpinak , jak i kurczak tak niesamowicie
Ostra na SłodkoBób – kto z nas choć raz z sezonie nie zajada go przed telewizorem ? ;) Ja oprócz zajadania go przed telewizorem przygotowuję z niego rewelacyjny obiad. Makaron
Ostra na SłodkoMakaron z łososiem i szpinakiem to eleganckie, wytworne danie, które może stanowić codzienny obiad, jak również np. romantyczną kolacje. Ten pozorny "bałagan" na talerzu stanowi pyszną
Słodka StronaMakaronowy tydzień cd. Składniki: makaron, szpinak (1 opakowanie na dwie osoby), bundz, czosnek (4 ząbki), oliwa przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie: gotujemy makaron, w tym czasie smażymy szpinak z pokrojonym czosnkiem, kroimy ser, jak na kanapkę, kroimy pomidory, ugotowany makaron kładziemy do żaroodpornych naczyń do pieczenia (smarujemy je najpierw oliwą), kładziemy na niego szpinak ser i pomidory, które
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyKierując się intuicją i kubkami smakowymi udało mi się całkowicie zmodyfikować szkolny przepis na niezapomniany "wermiszel z rodzynkami". Był to jedyny znany mi przepis na makaron podany na słodko. Muszę przyznać, że modyfikacja i tak doskonałego już przepisu udała się znakomicie. Połączenie użytych składników takich jak makaron, pomarańcza, kardamon i serek mascarpone dały oryginalny i ciekawy smak. Myślę
Jadło i czytadłoopakowanie makaronu rurki Czaniecki, 150 ml domowego koncentratu pomidorowego, 10 zielonych oliwek, 100 g boczku, 1/2 cebuli, 1 czerwona papryka. 1/4 łyżeczki chilli, sól, pieprz, słodka papryka. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym
Aga w kuchni