makaron do chińskiego - 500 przepisów (strona:23/34)

Piersi kaczki w sosie pomarańczowym z jarmużem 201

szybkie. Pierś z kaczki to jedno z moich ulubionych rodzajów mięsa. W słodko-kwaśnym sosie z pomarańczy smakują cudownie – warto korzystać póki mamy słodkie pomarańcze. Do kaczki podałam makaron i duszony jarmuż – w takiej postaci jarmuż jest zdecydowanie bardziej charakterny. Zamiast jarmużu można użyć szpinaku lub podać kaczkę z ulubionym puree. Piersi kaczki w sosie pomarańczowym: 2 piersi(...)pomarańczy (125 ml) 1/2 szklanki bulionu drobiowego (125 ml) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki Duszony jarmuż po chińsku: 200 g pociętych listków jarmużu 125 ml soku wyciśniętego z pomarańczy 2 ząbki czosnku 1 niepełna łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka oleju sezamowego

Poezja smaku
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 162

sprawę jaką jest: zamówić pizze,żyć na zupkach chińskich czy kanapkach? Albo też sprawę z serii: rozmyślam co zjem na obiad zamiast się uczyć... Składniki cebula puszka pomidorów/dwa duże pomidory puszka drobnej białej fasolki 3/4szklanki groszku mrożonego albo świeżego 2 małe marchewki 150gram wędliny/boczku/kurczaka(odpowiednie wybrać,resztę pominąć) drobny makaron Przyprawy sól pieprz imbir majeranek natka pietruszki(świeża

Fiolka w kuchni
Sos chiński z kurczakiem (bez glutenu, jajek i mleka) 472

jeśli ktoś woli użyć gotowej mieszanki przypraw kuchni chińskiej). Zagotować na małym ogniu. Dodać brązowy cukier. (Aby pogłębić kolor sosu i wzmocnić aromat można dodać łyżkę gęstego syropu jabłkowo-gruszkowego) Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1,2 szklanki zimnej wody, wlać do sosu i zagotować aż zgęstnieje. Podawać z ryżem lub makaronem z grochu i fasoli mung (na zdjęciu

głodny alergik
Stir-fry z kurczakiem i brokułami 162

    Proste, szybkie i lekkie danie idealne na obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu.  Składniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuł, dzielimy na

Mango Papaja
Chiński makaron z krewetkami 175

Uwielbiamy krewetki ,w wersji z chow mein w asyście zmielonych nasion kopru włoskiego ,szalotki i masła ,smakuje wybornie. Sos pikantny nadaje potrawie charakteru. Składniki 150 g

R'n'G Kitchen
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 219

kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie, Sajgonki można podawać na ciepło bądź na zimno, a smaży się je na głębokim oleju i podaje z odpowiednim sosem. (12 sztuk)   1 opakowanie papieru ryżowego olej Farsz: 250-300g mieszanki chińskiej 300g mięsa mielonego (najlepiej wołowego, choć niekoniecznie

Di gotuje
Sałatka z zupek chińskich 457

najbardziej-polecam Składniki: 2 zupki chińskie jedna ostra kurczak curry i jedna kurczak łagodny 25 dag szynki konserwowej kapusta pekińska czerwona słodka papryka 3-4 łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół  jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy  sól,pieprz, przyprawa curry Przygotowanie: Makaron z zupek wraz z przyprawami(bez oleju

Swojskie jedzonko
Sałatka z brokułu i zupkek chińskich 360

dodałam brokuł. 2 opakowania zupek chińskich (serowe lub rosołowe) 1 brokuł 1 długi ogórek 1 cebula 1-2 mięsiste pomidory majonez Brokuł rozdrobnić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie (ale nie rozgotować). Ogórka obrać ze skórki, pomidory sparzyć zdjąć skórkę i razem z cebulą pokroić w kostkę. Dodać pokruszony makaron, proszek z zupek, wymieszać i pozostawić

Jadło i czytadło
Sajgonki 323

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sajgonki to jedno popularnych dań kuchni azjatyckiej. Ryżowe naleśniki zawijane z mięsem i warzywami, smażone w głębokim tłuszczu

Marta Gotuje
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 172

tłumaczeniem nazwy chińskiej. Polska popularna nazwa „sajgonki” odnosi się raczej do bardziej w Polsce znanej wersji wietnamskiej.     Składniki: - papier ryżowy – 22 arkusze o śr. 22,5cm - pierś z indyka ok. 700g - 1 cebula - 1 – 2 marchewki - 1 sałata rzymska - 1 papryka czerwona - 250g pieczarek brunatnych (powinny być grzyby mun) - 100g makaronu ryżowego - puszka kiełków

mojewypiekiinietylko
Sałatka z zupek chińskich i brokuła 349

zupka chińska łagodna  1 i ½ szklanki wrzątku  3 łyżki majonezu  1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu  pieprz mielony i sól do smaku Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Ugotowane na twardo jajka studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory również trzeba pokroić w kostkę, tylko większą.  Makaron z zupek rozgniatamy , przekładamy

Takie tam pichcenie
Pierś kaczki smażona z grzybami 323

Lubię kaczkę w małym chińskim barze na Pradze Południe. Kaczka ta jest smażona w głębokim oleju w woku, dzięki czemu jest chrupiąca. Podawana jest z gęstym sosem z grzybów mun. Gdy przychodzi mi na nią chęć, a na Pragę mam akurat daleko, to przygotowuję sobie podobne danie w domu – z ryżem lub z makaronem. Zawsze z dużą ilością grzybów

OstryKęs
Wieprzowina po chińsku 288

olej, wrzucić mrożonkę chińską, pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę, sos sojowy, cukier i ocet. Powinien powstać sos, w którym mięso z warzywami powinno dusić się jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykrywką.  Podawać z ryżem lub makaronem

Pasja Smaku
Zupa w stylu chińskim - nie, nie z torebki ;) 212

stylu chińskim - nie, nie z torebki ;) SKŁADNIKI: - 800 gr wołowiny, łopatki wieprzowej lub kurczaka ( ja użyłam wieprzowiny) - 4-5 szklanek wody - 1 gwiazdka anyżu  - 5 cm korzenia imbiru - 5 cm korzenia galangalu - 4 kapusty bok choy - 60 ml sosu sojowego - 4 małe suszone papryczki "whole chillies" - 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego "szechuan pepper" - 2 cebulki dymki + szczypiorek - makaron ryżowy - sól

Zainspiruj się kuchnią

Proponowane wyszukiwania