posiekane zabki czosnku. Nie rumienimy, czosnek ma sie zeszklic. Nastepnie dodajemy do tego tunczyka z puszki w sosie wlasnym. Podlewamy szklanka bulionu. Chwile dusimy i zageszczamy smietana lub maka. Przyprawiamy pieprzem i natka pietruszki. Jesli dla kogos jest zbyt malo slone mozna odrobine posolic. Spagetti mieszamy z sosem i zajadamy. Smacznego
Przysmaki Karolkigarow ;) skladniki: ciasto francuskie 2 lyzki bulki tartej peczek pietruszki rozmaryn tymianek oregano szalwia bazylia 2 zabki czosnku 250 g twarogu 4 jajka 2 lyzki smietany kremowki 1 lyzka maki ziemniaczanej sol, pieprz, galka muszkatalowa Foremke tradycyjnie smarujemy tluszczem, wykladamy ciastem francuskim, ktore nakluwamy widelcem i posypujemy 1 lyzka bulki tartej. Twarozek wymieszac z jajkami, dodac smietane i make ziemniaczana
Przysmaki Karolkiniestety moje kochane dziecie zdazylo zjesc wszystkie truskaweczki, ktore sobie odlozylam. Mimo to sos nie traci na swej atrakcyjnosci. skladniki: 2 serki homogenizowane, waniliowe 2 jajka 4 lyzki maki ziemniaczanej 20g masla cukier waniliowy szczypta soli otarta skorka z cytryny truskawki cukier puder wykonanie: Zoltka oddzielamy od bialek. Z bialek ubijamy piane dodajac szczypte soli. Zoltka ucieramy z maslem
Przysmaki Karolki