mak - 12131 przepisów (strona:440/809)

Tort minecraft - wyzwanie 332

Musicie upiec dwa takie ciasta aby po przekrojeniu uzyskać cztery blaty) 3 jajka 1 szklanka cukru 150 ml mleka 130 g oleju słonecznikowego 1 łyżeczka pasty waniliowej 150 g maki 60 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki proszku sody Formy, lub tortownice wyłóżcie papierem do pieczenia(samo dno) Jajka roztrzepać z mlekiem, olejem i cukrem, na koniec

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
makowiec na kruszonce ( z morelami i kokosem) 115

ciasto ma w zwyczaju), nie zbyt słodki a morele nadały nutę świeżości. Najlepiej smakował jeszcze ciepły. Po więcej moich przepisów na makowce zapraszam TUTAJ - 18 przepisów na ciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KOKOSOWO - LIMONKOWE CIASTO UCIERANE (PRZEPYSZNE) 151

każdym dodaniu. Teraz zmniejsz obroty  miksera i wsyp 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia, sok i skórkę z limonki oraz mleko. Zmiksuj i ponownie wsyp pozostałą 1 szklankę maki. Zmiksuj masę tylko do połączenia się składników. Wyłóż same do formy i piecz ciasto przez 1 godzinę do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. LUKIER

Słodko-Słony Świat Ilony
Bułki jogurtowe 172

moje bułki jogurtowe! Potrzebujemy: 10 g drożdży instant 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody 1 łyżkę miodu 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczkę soli 1 jajko 460 g maki typ 550 (nie, inna nie może być). Przygotowanie: Wykonanie w Tefal Companion Wszystkie składniki wkładamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania, ustawiamy prędkość 7 i czas 1 minuta. Po wyrobieniu

ladykitchen
Najlepsze czeskie piwo w Warszawie? Kierunek Restauracja Bohemia! 232

świeżą cebulą, knedlikiem i plackiem ziemniaczanym. Następnym razem muszę spróbować ich kaczuszkę. Na koniec mój hit zaraz po tatarze, KNEDLIK S POVIDLY (18 zł) drożdżowy knedlik z powidłami śliwkowymi, makiem i sosem waniliowym. To było tak pyszne, że wróciłabym tam tylko po ten deser! I piwko oczywiście Podsumowując, była to bardzo udana wizyta. Wyszłam najedzona i szczęśliwa, chociaż pewnie tutaj

karmelowy
ŚNIADANIOWY PLACEK FIGOWY Z TAPIOKI 138

propozycja ta sprawdzi się doskonale także jako zdrowy deser 😉 Składniki: 1/2 szklanki tapioki Radix-Bis 1 i 1/2 szklanki mleka 2 banany 150 g suszonych fig Helio 1/2 szklanki maki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Tapiokę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i przenosimy do garnka. Zalewamy mlekiem i odstawiamy na co najmniej 30 min. Następnie dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Chrzanowa tarta wytrawna z białą kiełbasą i suszonymi pomidorami 177

niedzielę po śniadaniu Wielkanocnym nie jada się u nas obiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki 100 gram masła 1 jajko na masę chrzanową: 300 gram śmietany 18 % 2 czubate łyżki chrzanu pieprz, sól 100 ml bulionu warzywnego 5 szy suszonego pomidora posiekanego 2 jajka

Życie zaczyna się w kuchni
CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 281

Ciasto w tradycyjnej wersji najczęściej nazywane orzechowcem i miodownikiem u mnie w wariancie LCHF to dwa blaty biszkoptowe przełożone kremem kokosowym lub budyniowym w wersji z

Ola la LCHF
Szwedzki chlebek czyli Niedzielne Śniadanie odc.112 259

pyszne to jeszcze łatwo się je robi. Co powiecie na bułeczki z patelni? Szwedzki chlebek 500 g mąki pszennej typ 550 (lub inna kombinacja np. 400 g maki pszennej i 100 zytnie 720) 10 g drożdży instant lub 35 g świeżych drożdży 240 ml wody 80 g gęstej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli W misce łączymy mąkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
bezy z bitą śmietaną i owocami 132

składniki: 100 g białek 180 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej dodatkowo: bita śmietana owoce wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier puder, cały czas ubijając. Pod koniec dodajemy sok z cytryny i jeszcze chwilkę ubijamy. Do ubitej lśniącej bezy dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy do połączenia. Na blaszce wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Rafaello na Krakersach 77

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek kokosowych 400g masła 6-7 łyżek ajerkoniaku 2 opakowania krakersów WYKONANIE: W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń

Dziś Ja gotuje
Chleb borodiński wg receptury z 1935 roku 205

temperatury ok. 230oC. Posypać bochen kminkiem, spryskać wodą i piec na blasze lub kamieniu 60-70 minut bez pary. Po wyjęciu z pieca chleb posmarować rzadkim kisielkiem z maki ziemniaczanej. Studzić na kratce, kroić dopiero po 8-10 godzinach. Smacznego chleba

Przepisy na domowy ser i chleb
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 165

względu. Danie przyrządzone w piekarniku z wybraną panierką będzie dużo zdrowsze, bo wzbogacone o cenne dla naszego zdrowia składniki odżywcze.  Na naleśniki potrzebujemy: 500 ml mleka 250 g maki pszennej 2 jaja szczypta soli 20 g oliwy Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i po niewielkiej porcji wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Liczba naleśników jest orientacyjna, ponieważ zależy

MamaOskarka
Sernikowy puch 325

tradycyjny sernik z pianą z białek, polany mleczną czekoladą jest zdecydowanym królem wśród domowych ciast od lat goszczących na naszych stołach. Idealny na każdą okazję. Składniki: Ciasto: 1,5szklanki maki pszennej 150g masła extra 2 żółtka 1 całe jajko 1/2 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1,20kg półtłustego sera 180g masła

Szalona Kuchnia Eweliny
Ślimaczki z szynką. 179

szynkę i zwijamy w roladę. Ostrym nożem kroimy roladę w 12 plastrów, każdy kawałek kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem i oprószamy sezamem i/lub czarnuszką bądź makiem. Bułeczki odkładamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Wyrośnięte ślimaczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do zarumienienia, czyli około 15 minut. Czystą

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania