mak - 12131 przepisów (strona:435/809)

Muffinki z bakaliami 105

domu…. Bezcenne :) Spróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania muffinek z bakaliami (12 większych muffinek): Składniki suche: ·          2 szklanki maki pszennej, ·          ½ szklanki cukru pudru, ·          1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gotuj Się Kto Może
Drożdżówki z serem 97

składniki na ciasto łączę ze sobą w misce i wyrabiam elastyczne ciasto (nie powinno się przyklejać do ręki, jeśli się klei dodaję jeszcze odrobinę maki i wyrabiam) i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoja objętość. W międzyczasie przygotowuję masę serową łącząc ze sobą twaróg, białko, cukier

Gotuj Się Kto Może
Cebularze 172

dziś w menu cebularze czyli bułki drożdżowe z cebulą. Moją wersję wzbogaciłam jeszcze pieczarkami i serem i oto co wyszło. Spróbujecie? Składniki potrzebne do przygotowania cebularzy: na ciasto: 500g maki pszennej, 1 opakowanie drożdży suszonych lub opcjonalnie 25g świeżych drożdży, 1 jajko, łyżeczka cukru, szklanka mleka, 100g masła, pół łyżeczki soli. na nadzienie: 4 duże cebule, 500g pieczarek

Gotuj Się Kto Może
Tarta z camembertem 167

poczekać 5-10 minut po wyjęciu tarty z piekarnika, żeby zastygła i dopiero wtedy kroić ją na kawałki. Spróbujecie? Składniki potrzebne na tartę z camembertem: Na ciasto: 300 g maki pszennej, 100g masła, 2 jajka, 1-2 łyżki śmietany, szczypta soli, Na nadzienie: 2 okrągłe camemberty, 20 dag szynki, 3 niewielkie pomidory, 2 jajka,  1 mała cebula, pół szklanki

Gotuj Się Kto Może
Serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach 249

cukier puder lub świeże owoce (w sezonie). Spróbujcie, polecam. Serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach Składniki: 200 g twarożka kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony 2 łyżki maki pszennej 1 jajko klasy M 3 łyżki cukru pudru olej kokosowy do smażenia do podania: cukier puder, jagodowa konfitura lub świeże owoce Przygotowanie: Do miski przekładamy nasz twarożek, dodajemy mąkę

Słodkie okruszki
Karpatka - łatwe ciasto dla początkujacych 562

opakowaniu wyjdzie również dość gęsty, ale jeszcze bardziej gęsty będzie ładniej się trzymał przy krojeniu Karptki na porcje. SKŁADNIKI: 125 g masła śmietankowego 250 ml wody 250 g maki pszennej 5 jajek 1 duży budyń waniliowy (rodzinny) lub krem z torebki do karpatki 700 ml mleka (na budyń rodzinny) lub tyle ile wskazane jest na kremie 3-4 łyżki cukru

Sztuka gotowania w/g Samiry
Symbolika jedzenia, czyli domowy chleb graham 119

wersji z termomixem: Zaczyn robimy tak jak w przepisie powyżej, wyrośnięty zaczyn przelewamy do termomixa (jeśli używamy drożdże instant, pomijamy przygotowywanie zaczynu), wlewamy mleko, olej, dodajemy sól oraz maki (mąkę pszenną przesiewamy przez sitko, wyrabiamy ciasto 2minuty/interwał. Dalej postępujemy jak w przepisie powyżej Jeśli podwoimy ilość składników możemy za jednym razem upiec dwa chlebki. Przepis na chlebek graham

KulinarneImpresje.pl
Najlepsze przepisy na zdrowe placki 302

smażyć placuszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7.    KOKOSOWO CZEKOLADOWE PANCAKES Składniki: -40 g mąki ryżowej -10 g mąki kokosowej -1 jajo -woda -pół łyżeczki kakao Przygotowanie: 1. Maki i jajo mieszamy, dolewając stopniowo wody do uzyskania lekko lejącej konsystencji. 2. Jeśli chcecie wszystkie czekoladowe dodajcie od razu kakao jeśli nie, usmażcie z połowy masy placki a potem do reszty

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kluski Śląskie 124

Bardzo lubię kluski śląskie, a najbardziej lubię podane z roladą i sosikiem ;) Składniki: około 1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 całe jajko około 200-300 g maki ziemniaczanej sól, ewentualnie 1. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to puste miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną, dodajemy szczyptę soli, wbijamy całe jajko

Gotowanie...to proste !
babka z gara 153

Składniki: 25 dkg masła,lub margaryny w temperaturze pokojowej 6 jajek 30 dkg mąki kartoflanki 20 dkg maki pszennej 25 dkg cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ulubiony olejek zapachowy - wanilia, migdał, cytryna tłuszcz do wysmarowania formy Wymiary formy: średnica dna: 13 cm, średnica góry: 17 cm, wysokość: ok 17 cm, wysokość kominka: 13,5 cm Wykonanie

w mojej kuchni
wiosenny murzynek (bez jajek) 126

razem mam dla Was wersję kryzysową- na wypadek, gdyby zabrakło jajek. Bez nich ciasto też się uda! *keksówka 35 cm Składniki: 2 szklanki mleka 2 i 2/3 szklanki maki pszennej 1/3 szklanki budyniu ( 2 opakowania) 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 duże łyżki dżemu  na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowa chmurka 218

cukier. Miksuję do połączenia się składników. Masę śmietanową wykładamy na galaretkę z malinami. Ciasto wkładamy do lodówki. Beza: 5 białek 200 g cukru (drobnego do wypieków) 2 łyżki maki ziemniaczanej (płaskie) 40 g płatków migdałów 1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i na końcu mąkę ziemniaczaną.  2. Blaszkę na której piekliśmy ciasto kruche odwracamy do góry dnem

kruche babeczki
Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej 140

smażyć, bo będą kruszące i mało sprężyste. Patelnia przed wylaniem porcji ciasta musi być rozgrzana, a smażyć na umiarkowanej mocy palnika.  Naleśniki ryżowe świetnie smakują z nadzieniem z maku, bakalii i białego sera. Niestety proporcji na nadzienie nie podam, gdyż była to improwizacja w stylu mam to, to dodam jeszcze tego, a nie, za mało to jeszcze odrobinę 😃 Nadzienie

Kuchcik gotuje
Kulki mocy - smak pysznej szarlotki 135

dwie kopiaste łyżeczki) Wszystkie składniki zblendowałam, zrolowałam kulki i obtoczyłam w posypkach. Następnie sporo zostało od razu zjedzonych! :) :) :) Posypki widoczne na zdjęciach: zmielone suszone jabłko, wyszedł jabłkowy kożuszek biały mak kulki "gołe" bez żadnej posypki Złote rady w przygotowaniu dowolnych kulek mocy: Kulki mocy najlepiej przechowywać w lodówce. Zrób test daktyli, spróbuj zblendować małą porcję. Jeśli Twój blender sobie

Gotowanie i blogowanie
Kulki energetyczne od Flavor Factory :) 148

najbardziej smaczne. PROTEIN BALLS daktyle 40%, orzechy nerkowca 30%, izolat z białka grochu 11%, suszony przecier z banana 10%, spirulina 2%, zagęszczony sok z mango w proszku 3%, mak biały 4% Te kulki także odznaczają się zieloną barwą, tak jak poprzednie, jednak w tym przypadku kolor jest nieco mniej intensywny i pochodzi od spiruliny. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Smak jest

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania