mak - 12131 przepisów (strona:392/809)

Gotowane muffinki pomarańczowe 87

świętach. Ale są smaczne i pięknie pachną pomarańczami, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100g miękkiego masła 2 jajka 1/3szkl. cukru 1 cukier waniliowy 0,5szkl. maki tortowej 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy 7 daktyli suszonych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: ok. 35g białej czekolady

Waniliowe Improwizacje
Bułacz cynamonowy z borówkami 62

ochoty i siły spędzać przy tym zbyt wiele czasu. Aktywny czas potrzebny do przygotowania bułacza to zaledwie 10 minut! Składniki (na bułacz dla 2 osób): - 1 i 1/4 szklanki maki - 100 ml mleka - 1 jajko - pół saszetki (3.5 g) suchych drożdży - łyżka masła - 2 łyżki cukru - 2 łyżeczki cynamonu - szczypta kardamonu - szczypta soli - łyżka startych na drobno orzechów włoskich

Roślinożerni urlopowicze
Papryka faszerowana kuskusem 114

przygotowania papryki będziesz potrzebować: 4 papryki, 150g kaszy kuskus, marchewkę, 1,5 szklanki bulionu, ząbek czosnku, łyżkę oleju rzepakowego, 2 łyżki natki pietruszki, kilka listków bazylii, łyżeczkę masła, łyżeczkę maki, sól, pieprz, curry. 1.  Czosnek posiekaj. Warto posiekać go kilka minut wcześniej, żeby móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 2. Papryki umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż

Z notatnika dietetyka
Marchewkowe drożdżówki z truskawkami. 166

razem padło na takie z domieszką marchewki. Wyszły pyszne, miękkie i żółciutkie. A dodatkowo wyczyściłam zamrażarkę  z mrożonych truskawek. Zatem zapraszam.  Składniki na ciasto; 3 szkl. maki pszennej 100 ml letniego mleka 7 g drożdży instant 4 łyżki cukru trzcinowego   Skworcu szczypta soli 1 szklanka purre z marchewki 100 ml płynnego masła   Przygotowanie; 50 dag marchewki

Radość kipiąca uśmiechem.
Bananowy bochenek śniadaniowy... 121

keksówki = 2 mniejsze bochenki) 3 duże banany, bardzo dojrzałe 2 jajka 100g daktyli, wypestkowanych i posiekanych 3 czubate łyżki dobrego greckiego jogurtu 50g wiórków kokosowych 2 łyżki chia 300g maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1/4 łyżeczki sody 1 łyżeczka mixed spice 2-3 łyżki mleka Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj wybrane foremki - wyłóż papierem do pieczenia. W dużej

Lejdi of the house
Ananasek z biszkoptami 130

Kokosowo makowy biszkopt z kremem ananasowym, biszkoptami i galaretką. Składniki blaszka 23/33): ciasto: białka 6 szt, żółtka 3 szt, cukier 15 dag, wiórka kokosowe 15 dag, mak suchy 2 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa: mleko 500 ml, cukier 5 łyżek, budyń śmietankowy 1 szt, żółtka 3 szt, mąka pszenna 1 łyżka, masło

kulinarne odsłony pati
Bułeczki pszenno- żytnie 92

Bułeczki pszenno-żytnie są bardzo proste do zrobienia. Robi się je na prawdę prosto. Serio! Spróbujcie! Co nam trzeba? 400 mąki żytniej 200 maki pszennej 60 drożdży 300 ciepłej wody 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli czarnuszka do posypania odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól i mieszamy. W osobnej misce kruszymy

Latosiowydom
Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 71

komponuje się z kawą, dlatego w myśl przysłowia: „ Życie jest niepewne. Najpierw zjedz deser.”- Ernestine Ulmer Na blachę: 23cm x 35cm Ciasto: Składniki: 190 g masła 82% 190 g maki tortowej typ 450 6 jajek 300 ml wody 2 łyżeczki kakao http://www.przepisybabci.com.pl/wp-content/uploads/2020/01/Karpatka-najlepszy-przepis-na-tradycyjne-polskie-ciasto.pdf Wykonanie: Masło z woda doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i na bardzo wolnym ogniu ciągle mieszając

Przepisy Babci
Kokosanka z brzoskwiniami 99

miksera. Bardzo elastyczny przepis: do ciasta – bazy możecie dodać dowolne owoce, te świeże (szczególnie w sezonie np. truskawki, maliny, borówki, agrest), mrożone, z puszki, suszone, bakalie wszelakie, mak, kakao lub sezam. Rabarbar wraz z kawałkami dyni też świetnie zatopią się w cieście podkreślając jego smak. Ciasto kokosowe z brzoskwiniami i dżemem poleca się do popołudniowej kawy, rozmów wszelakich

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Serowo - Makowe 80

ciasto zacznie się rumienić. 2. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce, wyrabiamy na jednolitą masę, dość długo. (do czasu aż masa serowa nam trochę zgęstnieje) 3. Mak z puszki umieszczamy w misce, dodajemy żółtka i aromat, mieszamy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno w drugiej misce. Stopniowo ubite białka dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy

Dziś Ja gotuje
Prosty chleb 66% żytni wg Hamelmana 111

Robiłem ten chleb po raz pierwszy, trzymając się ściśle proporcji podanych w książce J.Hamelmana "Chleb". Ciasto było zbyt luźne na formowanie do koszyka więc upiekłem go w foremce. Posypany makiem i sezamem. Zarówno do zaczynu, jak i ciasta użyłem mieszanki mąki żytniej typ 2000 i 720 w stosunku 1:2. Prosty i smaczny chlebek, polecam! Zaczyn  10 g zakwas

Przepisy na domowy ser i chleb
kuchnia XX - lecia międzywojennego 129

szafranowa babka kakaowa babka ponczowa babka z tartego ciasta kisielek czekoladowy łatwe ciastka czekoladowe mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy II mazurek orzechowy mazurek różany obwarzanki albertynki piernik toruński piernik z makiem piernik żydowski szarlotka tani piernik wojenny tort czekoladowy korzenny tort dziaduch tort ze śliwek dania mięsne: pasztet z makaronu włoskiego pieczeń siekana pieczeń wieprzowa nadziewana drób: kaczka z pomidorami kurczęta

królestwo garów
LUKSUSOWE BUŁECZKI IMPREZOWE 625

Mini bułeczki drożdżowe - miękkie, puszyste i lekkie.  Bogate w smaku, bo przygotowane z ciasta z dodatkiem masła i jajek. Po uformowaniu i napuszeniu, dodatkowo posypane nasionami chia (lub makiem).   Są dosyć małe, dzięki czemu nadają się na imprezy i przyjęcia. Zawsze jako pierwsze znikają z talerza.  Oczywiście, można też uformować i upiec większe bułki, które będą świetne

cool and minty
Domowa pizza 70

być zbliżona to koncentratu pomidorowego. Kolejna rada to nie przesadzanie z ilością dodatków. Podstawowa pizza to ciasto z sosem i serem a reszta to tylko dodatki. Składniki 1/2 kg. maki 5 dkg. drozdzy dwie płaskie łyżeczki soli szczypta cukru 4 łyżki oliwy 250 ml ciepłej wody Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki wyrabiamy przez około 10 min i pozostawiamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania