orzechów (włoskich, laskowych, migdałów bez skórek) ciasto : 300 g mąki krupczatki, 3 ugotowane żółtka (gotuję jaja na twardo i wyjmuję żółtka, z białek robię sałatkę z kukurydzą, jabłkiem i majonezem) , 1 jajko, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru, 2 szczypty soli 4 – 5 łyżek kwaskowej marmolady (u mnie z mirabelek z nalewki), Ciasto : ugotowane żółtka przetrzeć przez sito
królestwo garówpolędwiczek z kurczaka z kaszą jaglaną, szparagami i awokado W tym daniu niesamowity jest dresing do sałatki, zrobiony na bazie trzech ziół z dodatkiem jogurtu i minimalnej ilości majonezu. I druga rzecz godna zapamiętania: glazura do polędwiczek z kurczaka, z soku pomarańczowego i sosu hoi sin. Doskonale aromatyzuje mięso i zabezpiecza je przed wyschnięciem podczas pieczenia. Czwartek: Makaron po sycylijsku
Niedzielny kucharzsałatkę prawie "fit" ;) Składniki: główka sałaty lodowej 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek kilka rzodkiewek 4 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory pęczek szczypiorku Sos: 1 kopiasta łyżeczka majonezu 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka keczupy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól, pieprz, cukier Sałatę lodową porwać na małe kawałki i wrzucić do miski. Rzodkiewki
My simple kitchenSkładniki: 5 jajek 2 awokado 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu pęczek grubego szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado kroimy na połówki, usuwamy pestki, miąższ wyjmujemy ze skórki za pomocą łyżki a następnie kroimy go w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Szczypior drobno siekamy. Wszystkie
Qchnia po prostumałe sałaty rzymskie duży filet z kurczaka 2 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz bułka Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo zmielony pieprz sok Hortex pomarańczowy 100% Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni
Smakołyki AsiDODATKOWO : 4 bułki sałata, ogórek, pomidory czerwona cebula sos barbecue ser cheddar w plastrach SOS CZOSNKOWY : 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu 0,5 łyżeczki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz Ciabattę skropić oliwa, podpiec w piekarniku na złoto, natrzeć czosnkiem, pokroić
Obiad gotowycukrem, cytrynowym sokiem i przegotowaną wodą jeśli będzie zbyt suchy. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku. Przed podaniem możemy wymieszać go z niewielka ilością śmietanki albo mieszanką jogurtu i majonezu. Artykuł Jak zrobić chrzan tarty pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeszklanki bułki tartej 4 łyżki tartego parmezanu sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka suszonego oregano masło klarowane lub olej do smażenia SOS KOPERKOWY 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mały ząbek czosnku, starty na tarce 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego sól WYKONANIE Selera obieramy i kroimy w plastry
cool and mintyprzekąskę lub pełnowartościowe śniadanie. Składniki: 6 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszka kukurydzy 1 jabłko 2 cebulki dymki 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu sól pieprz Dodatkowo: 6 bułek kajzerek 12 listków sałaty Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Jabłko obrać
Szalona Kuchnia Ewelinycałej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a smakuje jak sandwich, czyli kanapka. Pyszna, wypasiona kanapka zrobiona z chleba pszennego lub żytniego. Z wieloma warstwami past na bazie jajek, majonezu lub sera. Do tortu kanapkowego często dodaje się
dolcevitainmykitchenseler naciowy -3 ogórki kiszone -1/2 puszki zielonego groszku -3 jajka ugotowane na twardo -biała część pora -pół czerwonej papryki -garść rukoli -jedno kwaskowe jabłko -2 łyżki majonezu -1 łyżka kwaśnej śmietany -2 łyżeczki musztardy francuskiej -sól, pieprz do smaku Por przekrawamy wzdłuż na pół, kroimy drobno, przelewamy wrzątkiem na sitku, odstawiamy do wystygnięcia. Łodygi selera, ogórki, jajka
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 200 g frytek dwie garście startego sera żółtego jedna pierś z kurczaka przyprawy: kebab - gyros do kurczaka, pieprz, sól sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka ketchupu pieprz, sól, czosnek + ewentualnie zioła sałatka: sałata lodowa (kawałek) ogórek (kawałek) pomidor sól,pieprz 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na paseczki. Przyprawiamy i odstawiamy. 2. Smażymy frytki
NA MOIM TALERZUSkładniki: 200 g frytek dwie garście startego sera żółtego jedna pierś z kurczaka przyprawy: kebab - gyros do kurczaka, pieprz, sól sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka ketchupu pieprz, sól, czosnek + ewentualnie zioła sałatka: sałata lodowa (kawałek) ogórek (kawałek) pomidor sól,pieprz 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na paseczki. Przyprawiamy i odstawiamy. 2. Smażymy frytki
Na moim talerzuSkładniki 4 jajka 1 puszka fasoli białej kawałek kapusty pekińskiej 2 ogórki konserwowe 1/2 paczki kabanosów (60 g) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Sałatka z fasolą
czarrna od kuchni