Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą 180mojego Tadzia niemal codziennie. Oliwa o delikatnym smaku, jak Nettare di'Oliva nadaje się do tego idealnie, nie nadaje ona potrawom nietypowego posmaku. Jest też świetna do produkcji domowego majonezu. Kupicie ją w sklepach sieci Biedronka. ➤ Zobacz także - Najlepsza focaccia z warsztatów kulinarnych w Umbrii Włoska piadina - z czym ją podać? Piadiny we Włoszech podawane są z różnego rodzaju serami
Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka cezar 193jest i tym razem. Składniki na dwie porcje. 1 główka sałaty rzymskiej 2 małe filety z kurczaka 3 kromki chleba 100g sera cheddar sos: 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Filety nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką oraz olejem. Smażymy
Szefowa kuchni
DOMOWE BURGERY 198jednak być i świeży zielony typu wąż czerwona cebula ser żółty- najlepszy cheddar ale można zastąpić innym ulubionym ( u mnie gouda ) sałata keczup sos czosnkowy: śmietana 12%- 8 łyżek, majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz Wykonanie: *Mięso mielimy w maszynce przez sitko o średnich otworach, mielimy tylko raz, bo to mięso do burgera nie na klopsa
Z Majeczką w kuchni
Kurczak majonezowo- ketchupowy w płatkach kukurydzianych 207Podudzia z kurczaka pieczone w piekarniku. Wcześniej zamarynowane w marynacie z dodatkiem majonezu i ketchupu a potem panierowane w płatkach kukurydzianych. Do tego możemy podać ziemniaki, frytki czy inne dodatki oraz surówkę i mamy smaczny obiad. Kurczak majonezowo ketchupowy w płatkach kukurydzianych Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
SAŁATKA Z TORTELLINI I KURCZAKIEM 238pierożków tortellini dowolnych 1 papryką czerwona 3 papryki konserwowe 15 dag sera żółtego tartego 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku i koperku sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy curry PRZYGOTOWANIE: Pierożki gotujemy w osolonej wodzi, odcedzamy. Filety z kurczaka myję j kroję w paski, doprawiam
Gotowanie Patki
Paluszki ziemniaczane z kozim serem / Potato fingers with goat cheese 295grubo mielonej papryczki chili sól pieprz 50 g. bułki tartej 50 g. łuskanych migdałów (nieblanszowanych) Sos orzechowy: 1 łyżka kremowego masła orzechowego 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku pieprz Oraz: olej do głębokiego smażenia Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i wystudź. Składniki sosu wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, dopraw do smaku i włóż
Delicious Place
Sałatka z brokułem 302Składniki: 1/2 brokuła 3 pomidory 4 jajka 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 1 mały jogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki … Czytaj dalej Sałatka z brokułem
czarrna od kuchni
Przepisy na pierś z kurczaka 299kurczakiem i serem Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej Sałatka z kurczakiem, pomidorami i mozzarellą Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Sałatka z granatem i kurczakiem Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Wrapy z kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem Pieczona
Kuchnia Bazylii
Kanapki BLT + przepis na pyszne domowe bułeczki 202mleka 15 g soli Dodatkowo: kilka listków sałaty karbowanej lub rzymskiej pomidory 150-200 g boczku w plastrach kawałek parmezanu lub grana padano Sos: 3-4 łyżki majonezu kieleckiego 1 mały korniszon 1-1,5 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta granulowanego czosnku szczypta mielonej papryki sól, cukier W małej miseczce umieszczamy wszystkie składniki na zaczyn
Smaki Na Talerzu
Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą 159zmięknie. Sos z tahini Tahinę umieść w kielichu blendera wraz z miodem, sokiem z cytryny i ząbkami czosnku. Zacznij miksować, dolewając powoli wodę. Powinien powstać gęsty sos o konsystencji majonezu. Dopraw go solą do smaku. Sosem posmaruj upieczone bakłażany. Całość posyp pestkami granatu i natką kolendry
Food Square
Prowansalski sos aioli 228Jedna z podstaw kuchni śródziemnomorskiej, kremowy i bardzo osty sos, o pięknej nazwie aioli. Jego podstawę stanowi domowy majonez zrobiony z oliwy z oliwek oraz żółtek, a charakterystycznym dodatkiem, który tej pikanterii dodaje jest oczywiście czosnek. Sprawdza się przede wszystkim do pieczonych ryb i drobiu, ale śmiało może posłużyć też jako dodatek do grillowanych potraw, zwłaszcza jeśli spotykają się miłośnicy
Kuchnia w czekoladzie
Kanapki tortowe 178pewno wykorzystywany w czasach PRLu. Początkowo przygotowywany był z chleba okrągłego. Warstwy chleba smarowane były różnego rodzaju pastami, plastrami szynki, sera, chrzanem... Ostania warstwa chleba była pokrywana pastą lub majonezem i zdobiona pomidorami, ogórkami... Swoim wyglądem przypominał tort, stąd nazwa tort kanapkowy . Ja proponuję prostszą wersję, tak zwane kanapki tortowe , bez dodatkowych zdobień i wykonany z chleba prostokątnego. Wybieramy chleb
królestwo garów
Sałatka salsa mexicana z kurczakiem 153Lubicie szybkie i proste sałatki? Bardzo prosta sałatka, na bazie naszej, polskiej jarzynowej. Zainteresowani? Zamiast majonezu, użyliśmy sosu salsa mexicana od Folwark . Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 300 g filetu z kurczaka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 1 pęczek natki pietruszki 1 czerwona cebula 6 łyżek
R'n'G Kitchen
Pomidory faszerowane kuskusem i tuńczykiem 237Kolejna wersja faszerowanych pomidorów. Tym razem do środka trafiła sałatka z kuskusem i tuńczykiem. Takie pomidorki świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego. Można także do sałatki dodać majonez wtedy całośc jest bardzeij wyrazista w smaku. składniki: 8-9 pomidorów po ok 130-150 g 1/2 szklanki kuskusu 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 1 mała cebulka pół małej papryki
Monia miesza i gotuje