Bardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę myjemy i kroimy Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem
Mieszam w Garnkupstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta z wędzonego pstrąga (jak mówił David świetnie sprawdzi się też wędzona makrela
Poezja smakuprostu spróbować! Składniki (na 3-4 porcje): 2 brokuły 200g cienkich plasterków boczku surowego mała czerwona cebula 8-10 suszonych daktyli 4 łyżki nasion słonecznika Na dressing: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki octu jabłkowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku Brokuły myjemy i gotujemy w dużej ilości osolonej
Smaczna Stronapracy. 2 op mrożonych brokułów (ok 800g) 6 plastrów bekonu parzonego 4 jajka 1 szkl kukurydzy konserwowej 1 szkl siekanych orzechów włoskich 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe kawałki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Cebulę posiekać. Jajka ugotować i grubo pokroić. Bekon pokroić w kosteczkę, przesmażyć
Smakołyki Asiznajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Pora pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą, wymieszać i odstawić
Smakołyki Asimała puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewki 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 6 jajek ugotowanych na twardo ½ pęczka szczypiorku Kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki oleju Sos: 1 mały słoik majonezu ½ szklanki pikantnego ketchupu Opcjonalnie sól, pieprz Dodatkowo: 2 łyżki oleju roślinnego Przyprawa do gyrosa Szczypta wędzonej papryki Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Obtaczamy
Kuchnia w czekoladzieHummus zastępuje mi masło, majonez, dip do podjadania z warzywami lub sos np. do pasztetów, więc robię go często. Żeby mi się nie znudził, przygotowuję go z różnymi dodatkami. W ten sposób pasta zyskuje na kolorze i smaku. Tradycyjnie do hummusu dodaje się sok z cytryny, za którym ja nie przepadam. W przypadku suszonych pomidorów ten dodatek jest zbyteczny. Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieoccie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu oka ! Oczywiście
CookYourselfprodukty dodajemy do miski. Na koniec do miski wlewamy jogurt. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem. No i gotowe. Szybko nam poszło, prawda? Jogurt naturalny możecie zastąpić majonezem przez co sałatka będzie bardziej treściwa kalorycznie. Koszt: 28 zł Przygotowanie: 30 minut (bez gotowania) Sałatka świetnie łączy się z koperkiem i krakersami To świetna imprezowa propozycja, ale przepis sprawdzi
Kuchennyviral.plsól, curry, chili, zioła prowansalskie czosnek w proszku, czarnuszka olej do podsmażenia pozostałe: pestki dyni ( podsmażone na sucho na patelni) brzoskwinia z puszki rukola świeża sos I : 3 łyżki majonezu + 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sos II : ketchup pikantny Fileta kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami ( wedle uznania ale polecam koniecznie dodać chili i czarnuszkę 😊 ) i smażymy na niewielkiej
Domowe ciastaSsamjang to idealny dip do surowych warzyw czy dressing do sałatek, ale nie tylko. Polecam go również do grillowanych potraw, kebabów, wegabów, burgerów i kanapek (zamiast ketchupu, musztardy, majonezu). Jednym słowem, prawie do wszystkiego Składniki: 2 łyżki koreańskiej pasty sojowej Doenjang 1 łyżka koreańskiej pasty paprykowej Gochujang 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (opjonalnie, ale polecam jako zdrowe źródło Omega
Lamarida.plRewelacyjna surówka po żydowsku , czyli szybka i pyszna surówka z białej kapusty i warzyw. Mój przepis jest super zdrowy i niskokaloryczny. Nie dodajesz do niej ani majonezu, ani śmietany. Spróbuj a pokochasz! - tania, pyszna i niskokaloryczna surówka - bardzo uniwersalna i długo świeża - można ją szykować cały
AniaGotuje.plPuszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie 100g świeżego łososia 150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego), 1 łyżka ketchupu (koncentratu pomidorowego) + po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki Robimy! Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku, jajka gotujemy na twardo, studzimy
LatosiowydomMottem autorki jest więcej lekkości w kuchni.Ciężkie dania, ciasta czy desery zamienia w lekkie i aromatyczne, z udziałem ziół i naturalnych przypraw.Pokazuje alternatywy dla mleka, jak zastąpić tradycyjny majonez lekkim na bazie napoju sojowego, bez jajek i sztucznych dodatków. Książka jest idealnym poradnikiem dla początkujących młodych gospodyń.Kolorowa do pochłaniania wzrokiem, pomyślana dla tych którzy lubią zdrową kuchnię
Sama słodycz i szczypta chili