majonez - 14247 przepisów (strona:630/950)

Sałatka z kurczakiem i szpinakiem 124

kawałku  3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze  3 garście szpinaku świeżego liście  1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego  Sos:  2 łyżki Majonezu tradycyjnego  3 łyżki ketchupu dowolnego  2 łyżki jogurtu naturalnego  sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE:  1. Mięso myję i kroję w drobną kostkę

Gotowanie Patki
Tosty z tortilli z sałatką z tuńczyka 129

puszka tuńczyka stek w sosie własnym  🍽 3 ogórki kiszone 🍽 4 plastry sera żółtego 🍽 1/2 pęczka kopru 🍽 sól i pieprz do smaku 🍽 2 łyżki ketchupu 🍽 1 łyżka majonezu Przygotowanie: 1. Tuńczyka odcedzam,przekładam do miski ,rozdrabniam widelcem. 2. Ogórki i ser kroję w drobną kostkę. 3. Koper drobno siekam. 4. Do miski przekladam składniki sałatki, mieszam. 5. Na tortille kładę

Gotowanie Patki
Kolorowa sałatka meksykańska 139

czerwona cebula 50 g żółtego sera 1 szklanka pociętej sałaty lodowej 1 mała czerwona papryka 1 mała zielona papryka Sos: sok z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz  chili Wykonanie: Fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Z papryki usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę

Kulinarne przygody Gatity
Pizza od serca 180

Zapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem.  Pizza doskonale smakuje z sosem czosnkowym: 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z tortellini i kurczakiem 190

dajcie znać, czy Wam smakowała Sałatka z tortellini i kurczakiem podwójna pierś z kurczaka 300 g tortellini (1,5 opakowania) 200 g sera żółtego duży, zielony ogórek czerwona papryka majonez sól, pieprz przyprawa do gyrosa Pierś z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski, posyp przyprawą do gyrosa i odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Tortellini ugotuj

365 dni dookoła kuchni
Sałatka jarzynowa z kukurydzą 110

ugotowane na twardo 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mała puszka kukurydzy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone

Kardamonovy
Przekąski imprezowe – top 10 najlepszych przepisów na spotkania ze znajomymi 200

prosty i pyszny. Teleportuj się do lat ‘90 z tą sałatką Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 150 g sera żółtego startego na tarce seler ugotowany 2 łyżki majonezu i 2 jogurtu greckiego ząbek czosnku pieprz Zobacz przepis na to danie. Piszinger A może jeszcze dalsza podróż w czasie? Żeby poczuć się jak w Galicji i zadowolić nawet najbardziej

Ugotowane pozamiatane
Jak trwoga to tuńczyk z puszki zawsze ratuje 133

Jest przepyszny! Czasami przyrządzam tuńczyka z czarnym makaronem . Brzmi zabójczo ale smakuje wyśmienicie! Poza tym z tuńczyka przyrządzam wiele past na kanapki. Pasta z tuńczyka z puszki na bazie majonezu jest pyszna, kremowa i bardzo pożywna. Kanapki z pastą z tuńczyka są przepyszne. Praktycznie za każdym razem można stworzyć całkiem inny przepis z tuńczyka, łącząc go z różnymi warzywami, jajkami

codojedzenia
Sałatka ze słonecznikiem 109

Dawno nie zamieszczałam przepisu na sałatkę, więc postanowiłam przyrządzić coś smakowitego. Proponowana sałatka będzie doskonałym urozmaiceniem, zastąpi bowiem tradycyjne kanapki brane do pracy. Podprażone nasiona słonecznika

Tylko pysznie
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 127

Bardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę myjemy i kroimy Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem

Mieszam w Garnku
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 226

pstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie, a dzięki cytrynie i świeżym ziołom, jej smak jest zupełnie inny i świeży. Przygotowaliśmy ją razem. Pasta z wędzonego pstrąga (jak mówił David świetnie sprawdzi się też wędzona makrela

Poezja smaku
Brokułowa sałatka z boczkiem, daktylami i pestami słonecznika 147

prostu spróbować! Składniki (na 3-4 porcje): 2 brokuły 200g cienkich plasterków boczku surowego mała czerwona cebula 8-10 suszonych daktyli 4 łyżki nasion słonecznika Na dressing: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki octu jabłkowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz do smaku   Brokuły myjemy i gotujemy w dużej ilości osolonej

Smaczna Strona
Sałatka brokułowa z bekonem i orzechami 153

pracy. 2 op mrożonych brokułów (ok 800g) 6 plastrów bekonu parzonego 4 jajka 1 szkl kukurydzy konserwowej 1 szkl siekanych orzechów włoskich 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe kawałki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Cebulę posiekać. Jajka ugotować i grubo pokroić. Bekon pokroić w kosteczkę, przesmażyć

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania