majonez - 14247 przepisów (strona:39/950)

Sałatka z mięsem z rosołu 40

mięso z kurczaka z rosołu (udka, pierś, skrzydełka) różowe winogrono: 1 szklanka seler naciowy: 2 – 3 łodygi cebulka dymka ze szczypiorkiem: 2 pęczki posiekana natka pietruszki: 3 łyżki majonez: 1 łyżka serek śmietankowy ziołowy: 1 łyżka musztarda Dijon: 1 łyżeczka świeżo wyciśnięty sok z 1/2 cytryny sól i pieprz do smaku   Sałatka z mięsem z rosołu Przygotowanie: Mięso(...)pamiętać, że jest on dość intensywny w smaku i należy uważać, aby nie zdominował sałatki. Dymkę kroimy w kosteczkę, a szczypiorek siekamy. Podobnie natkę pietruszki. Składniki przekładamy do miski. Majonez wraz z serkiem, musztardą Dijon oraz sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Jeśli nie masz serka ziołowego, możesz dodać klasyczny śmietankowy, z koperkiem lub szczypiorkiem. Świetnie sprawdzi się również serek

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i ogórkiem kiszonym 41

kawałkach w oleju) 1 puszka kukurydzy 100 g ryżu (ja użyłam ryżu parboiled) 1 duży ogórek kiszony 1 cebula 1 ząbek czosnku mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub więcej) sól pieprz Ryż przepłukujemy na sicie, gotujemy al dente, odcedzamy i wrzucamy do miski. Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę. Do ryżu dodajemy odsączonego(...)tuńczyka i kukurydzę, cebulę, ogórka kiszonego, poszatkowaną natkę pietruszki i rozdrobniony ząbek czosnku. Wlewamy majonez i jogurt, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Jeżeli sałatka wchłonęła za dużo majonezu i jogurtu, dodajcie więcej jogurtu. Albo majonezu :). Podobne przepisy: Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem Sałatka

Kardamonovy
Jajka faszerowane łososiem wędzonym i chrzanem 77

aromatyczne i syte. Z pewnością Wam posmakują! 8 jajek (średnich lub większych) 125g wędzonego łososia 2 lub 3 łyżki chrzanu (zależy od ostrości oraz naszych smaków) 2 łyżki majonezu (koniecznie dobrej jakości) 1 łyżka musztardy sól oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku do dekoracji: świeży koperek lub szczypiorek Kaloryczność 1 połówki jajka faszerowanego: około 100 kcal. Sposób wykonania jajek(...)dekoracji, a pozostałe 100g drobno siekam nożem i umieszczam w miseczce. Żółtka z ugotowanych jajek rozgniatam za pomocą widelca i dodaję do posiekanego łososia. Dodaję 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę musztardy i doprawiam do smaku przyprawami. Na sam koniec dodaję 2 łyżki chrzanu. Całość mieszam i próbuję, jeśli zajdzie potrzeba smakowa to dodaję jeszcze 1 łyżkę chrzanu i przypraw

Ania gotuje
Jajka faszerowane łososiem wędzonym i chrzanem 54

aromatyczne i syte. Z pewnością Wam posmakują! 8 jajek (średnich lub większych) 125g wędzonego łososia 2 lub 3 łyżki chrzanu (zależy od ostrości oraz naszych smaków) 2 łyżki majonezu (koniecznie dobrej jakości) 1 łyżka musztardy sól oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku do dekoracji: świeży koperek lub szczypiorek Kaloryczność 1 połówki jajka faszerowanego: około 100 kcal. Sposób wykonania jajek(...)dekoracji, a pozostałe 100g drobno siekam nożem i umieszczam w miseczce. Żółtka z ugotowanych jajek rozgniatam za pomocą widelca i dodaję do posiekanego łososia. Dodaję 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę musztardy i doprawiam do smaku przyprawami. Na sam koniec dodaję 2 łyżki chrzanu. Całość mieszam i próbuję, jeśli zajdzie potrzeba smakowa to dodaję jeszcze 1 łyżkę chrzanu i przypraw

Ania gotuje
Sos musztardowy 60

ekspresowy. Przepis na sos majonezowo musztardowy z miodem oraz sos musztardowo miodowy znajdziesz na samym końcu artykułu.  Tutaj znajdziesz przepisy na sosy do jajek na zimno i domowy majonez z gotowanych jajek .  Prosty przepis na sos musztardowy na zimno i na ciepło.   Przepis na sos musztardowy na zimno 3 żółtka 1 czubata łyżka miękkiego masła(...)początkowo dość rzadki, ale po kilku minutach podgrzewania zgęstnieje.  I na koniec coś dla zabieganych i zapracowanych, którym zawsze brakuje czasu. To przepis na szybki sos musztardowy z majonezem - idealny do wędlin, mięsa na zimno, jajek i sałatek oraz rewelacyjny sos miodowo musztardowy. Sos musztardowo majonezowy 3 łyżki majonezu, 2 łyżki musztardy Dijon lub miodowej, 1 łyżeczka octu winnego

Cztery Fajery
JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ 77

SOKU CO POTRZEBUJESZ: – Jajka z wolnego wybiegu – 4 sztuki – Łosoś wędzony – 20g – Awokado Hass lub zwykłe ale musi być dojrzałe – Limonka – sok 1 łyżka – Czerwona cebula – kilka małych krążków – Majonez – 1 łyżka – Sok z buraków 500ml – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Drobny szczypiorek – Rzeżucha – Świeża bazylia do podania – kilka małych listków PRZEPIS: 1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź(...)otrzymać. Delikatną obwódkę uzyskasz po około godzinie. 2. Kiedy jajka będą już gotowe, poprzekrawaj je delikatnie na pół i z każdej połówki usuń żółtka. Żółtka przełóż do miski, dodaj majonez oraz wydrążone awokado. Posól i popieprz do smaku, dodaj sok z limonki. Całość zblenderuj na gładką masę. 3. Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij w zagłębienia po żółtkach

globuskulinarny
Jajka w sosie tatarskim 893

kupuję często drobne ogórki z czosnkiem, są twarde i bardzo intensywne w smaku) mały słoik marynowanych pieczarek (około 280 g wraz z zalewą) mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku rzodkiewka do dekoracji dania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka w sosie tatarski – Wykonanie Jajka ugotuj na twardo(...)pokrój w drobną kosteczkę, Ogórki konserwowe również odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Groszek odsącz z zalewy, przelej zimną wodą. Do miski wrzuć pieczarki, ogórki, groszek. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny. Wymieszaj wszystko dokładnie. Dodaj sporą ilość pieprzu oraz sól do smaku. Ilość majonezu i jogurtu możesz dowolnie zmieniać, jeśli chcesz, by sos był bardziej gęsty dodaj więcej

To Musisz Wiedzieć
Różowe jajka 46

powiedzielibyście na to, żeby doskonale znaną klasykę zaserwować w nieco innym i odświeżonym wydaniu? Właśnie tym są różowe jajka, które są wariacją na temat klasycznych jajek z majonezem. Będą pięknie prezentować się na wielkanocnym stole, ale też z powodzeniem sprawdzą się roli przekąski na różnego rodzaju imprezach i spotkaniach w gronie przyjaciół. Jedynym problemem jest, że znikają w ekspresowym tempie(...)podkręcić ich smak, możesz dodatkowo przygotować do nich pyszny farsz. Doskonale sprawdzi się nadzienie musztardowe , curry , z pieczarek , z suszonymi pomidorami lub z chrzanem i szynką . Poza dekoracją z majonezu, jajka warto przyozdobić sporą ilością ziół, których kolor będzie pięknie kontrastować z różem i bielą. Różowe jajka Przepis na różowe jajka Składniki na różowe jajka 6 jajek 2 średniej wielkości

okolicepalnika.pl
Roladki z szynki z chrzanem 282

roli idealnie. Do tego różnego rodzaju jajka faszerowane (np. wiosenne , z chrzanem lub curry ). Obowiązkowo powinny pojawić się jeszcze sałatki np. sałatka królewska lub dla tych, którzy nie lubią majonezu sałatka z tortellini i awokado . Roladki z szynki z chrzanem Przepis na roladki z szynki z chrzanem Składniki na roladki z szynki z chrzanem 3 jajka 150 g sera żółtego(...)łyżki chrzanu 1,5 łyżki majonezu Sól, świeżo mielony pieprz 10 plastrów dobrej jakości szynki Jak zrobić roladki z szynki z chrzanem Rozpocznij od przygotowania farszu. Jajka ugotuj na twardo, obierz je ze skorupek i pozostaw do wystygnięcia. Następnie rozgnieć je dokładnie widelcem lub bardzo drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodaj go do jajek razem

okolicepalnika.pl
Sałatka z porem i jajkiem 578

jabłko ( moim zdaniem czym słodsze tym lepsze, ponieważ bardziej przełamuję ostry smak pora), 4 ogórki konserwowe ( możesz również dodać do sałatki ogórki kiszone), 1 puszka kukurydzy konserwowej, 2 łyżki majonezu ( jeżeli lubisz bardziej dietetyczne sałatki majonez możesz zastąpić jogurtem naturalnym, albo dać do sałatki z porem i jajkiem po jednej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego), 1 łyżeczka musztardy ( ja zawsze(...)drobną kosteczkę, jeżeli ogórki puszczą dużą ilość soków to zlej ją przed dodaniem ogórków do sałatki( jeżeli tego nie zrobisz to twoja sałatka będzie pływać), Na koniec dodaj majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku oraz następnie wszystko dokładnie wymieszaj, Sałatkę z porem i jajkiem możesz jeść od razu po przygotowaniu, ale ja polecam włożyć ją zawsze

To Musisz Wiedzieć
Sałatka Cezara z jarmużem i awokado 73

prostu uważamy, że można się bez niego doskonale obejść. Znaleźliśmy bardzo fajny patent na sos do sałatki Cezara na blogu Natashaskitchen.com , który robi się w podobny sposób jak majonez, czyli poprzez miksowanie składników, w tym oleju. W efekcie powstaje wspaniały, gęsty sos. W oryginalnym przepisie wśród składników jest musztarda Dijon. My sos do sałatki Cezara zrobiliśmy na bazie musztardy francuskiej(...)wyszedł super. Zmniejszyliśmy też ilość majonezu, zastępując go częściowo jogurtem. Sos należy dodać do sałatki jeszcze przed podaniem i wymieszać z sałatą. Zachowaj go co nieco i polej sałatkę już po podaniu na stół. I jeszcze jedna uwaga: sałatka Cezara nie będzie kompletna bez wiórków parmezanu rozsypanych po wierzchu. Możesz je zrobić przy pomocy obieraczki do warzyw, albo po prostu

Niedzielny kucharz
GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ 72

mielonym pieprzem dla wyrazistości ILOŚĆ PORCJI: 2 / 10 – 12 grzanek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – 3 jajka – Kiszone ogórki średniej wielkości – 2 sztuki – Szczypiorek drobny – pęczek – Szalotka – Majonez 2 łyżki – Rzodkiewka – 2 sztuki – Bazylia świeża – kilka listków – Rukola – kilka listków – Pieprz do smaku – Sól do smaku PRZEPIS: 1. Jajka ugotuj na twardo. Aby nie stały się brzydkie(...)połowę cebuli szalotki. I dodaj do jajek. Drugą połówkę szalotki, pokrój w pióra do podania grzanek. 3. Do pasty wrzuć posiekany drobny szczypiorek. Posól i popieprz do smaku. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. 4. Bagietkę pokrój na kromki i grilluj na suchej rozgrzanej patelni do zarumienia z obu stron. 5. Rzodkiewki pokrój w plasterki i na ćwiartki. 6. Nakładaj

globuskulinarny
Obiad z Filaru Jesieni / Pillar of Autumn – seria Halo 61

bazie awokado CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 min CENA: średnia LICZBA PORCJI: 3 porcje POZIOM: proste POTRZEBUJESZ piekarnik nóż miska moździerz SKŁADNIKI: polędwiczki z indyka – 350g płatki kukurydziane – 60g majonez – 2 łyżki przyprawa curry – 2 łyżeczki sól – 1 płaska łyżeczka DIP awokado – 1 szt. czosnek – 1 ząbek serek śmietankowy – 2 łyżki limonka(...)FRYTKI batat – 1 szt. olej – 3 łyżki pieprz cayenne – 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE STRIPSY majonez wymieszaj z curry, pieprzem i solą do majonezu z przyprawami dodaj pokrojone w podłużne kawałki polędwiczki do majonezu, wymieszaj i odstaw na 30 min zmiażdż płatki kukurydziane (w moździerzu lub wysyp płatki na deskę, przykryj czystą ścierką z materiału i rozdrobnij je uderzając

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania