lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:221/284)

BABKA MAŚLANA WANILIOWO-CZEKOLADOWA ZEBRA 220

300g masła - 200g ksylitolu (lub cukru) - 2 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1-1,5 łyżki kakao - 1-2 łyżki mleka roślinnego (lub zwykłego) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia (lub 1 mały proszek pieczenia) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej śmietanki (u mnie 30%) - płatki

Smaczne Zdrowe
Mazurek orzechowo - kajmakowy z bakaliami 166

nerkowca 150 gramów orzechów włoskich 100 gramów masła 82% 50 gramów cukru pudru 1 żółtko 1 cukier z prawdziwą wanilią 20 gramów suszonej żurawiny 20 gramów suszonych rodzynek 1 kieliszek spirytusu Składniki na dekorację: 1/2 puszki masy kajmakowej 200 ml śmietany kremówki 200 gramów gorzkiej czekolady lukier czekoladowy zielona masa cukrowa do zdobienia cukierki w kształcie jajek Wykonanie mazurka: Podane

Garniec Magalie
CIASTECZKA GRUSZKOWE BEZGLUTENOWE 142

orzechów lub bakalii kilka łyżeczek soku gruszkowego (lub innego) kilka łyżeczek cukru pudru Owoce rozdrabniamy blenderem, dodajemy jajka i chwilkę miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy widelcem.  Formujemy kulki, rozpłaszczamy i pieczemy około 15 minut w temp 180-190 stopni. Studzimy. Z soku i cukru robimy lukier , podgrzewając sok i rozpuszczając w nim cukier. Kiedy jest gładki i jasny

WYSPA SZCZĘSLIWA
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 142

będzie wtedy przywierać do silikonu. Aby przygotować glazurę, należy utrzeć mikserem cukier puder z sokiem z limonki i gorącą wodą - najlepiej robić to w wysokim, wąskim naczyniu, aby zawartość ne pryskała na boki. Utarta glazura musi mieć konsystencję półpłynn ą, t ro chę luźniejszą od lukru.   Gdy babka ostygnie, wylać na ni ą powoli, wąskim strumieniem, glazurę. Babkę najlepiej

Grunt to przepis!
paluchy wiedźmy 1664

składniki: 380 g mąki 100 g cukru pudru 220 g masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego parę kropli olejku migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: ok. 1/2 szkl migdałów czerwony lukier wykonanie: Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 15 min. Następnie obieramy ze skórki i przepoławiamy wzdłuż

Domowy Smak Jedzenia
Miodowe ciasteczka 200

oczyszczanej 3/4 szklanki miodu Przygotowanie: mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy miód i cukier puder oraz margarynę, siekamy, szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę wyjmujemy z lodówki, wałkujemy, wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie, pieczemy 15-20 min w temp. 180'C po upieczeniu oblewamy lukrem:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Mini pączki serowe 148

obtoczyć w drobnym cukrze zmieszanym z cynamonem lub udekorować lukrem. Przepis z Moich Wypieków . Polecam!     Mini pączki   Składniki na 25-30 pączków:   3 jajka 300g homogenizowanego serka waniliowego 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia cukier puder do dekoracji   Wykonanie: Jajka mieszamy z serkiem, aż powstanie gładka

Smak mojej kuchni
Mazurek z białą czekoladą i dżemem malinowym 156

Wielkanocne.  Do mojego mazurka przemyciłam mąkę pełnoziarnistą, a zamiast lukrem czy kajmakiem pokryłam  go malinowym dżemem i białą czekoladą. Zniknął w oka mgnieniu i nie doczekał Wielkanocy, więc polecam:)  Składniki: Spód: 100 g mąki pszennej typ 450 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g cukru pudru 160 g masła Dekoracja: 100 g białej czekolady 100 g dżemu

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche Anioły z mąki razowej 125

razowej 150 gram zimnego masła 4 żółtka 3,4 szklanki cukru pudru 1 łyżka śmietany Zagniatamy ciasto z podanych składników. Schładzamy w lodówce ok 30 minut. Ciasto wałkujemy na 3 mm  i wycinamy ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 10-13 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.  Robimy   lukier plastyczny  i dekorujemy. Moje anioły zapakowałam na prezenty

AZgotuj!
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 174

momentu rozluźnienia jego struktury, dodać banany. ucierać jeszcze przez minutę. Łyżką delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. *jeżeli krem wydaje nam się mało słodki - proponuję dodać 1 łyżkę cukru pudru. Ja miałam tak słodkie banany, że było to zbędne Krem truskawkowy: - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - mały słoik dżemu truskawkowego* ( ok. 300 ml )  * ja użyłam domowego, jeżeli(...)grey - sok z 1/4 cytryny - 2 łyżki cukru Wymieszać do rozpuszczenia cukru w nasączu ( płyn w smaku ma być kwaśno słodki ) Złożenie: 1. Pierwszy blat nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem bananowy 2. Nałożyć drugi blat, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem truskawkowy 3. Przykryć trzecim blatem. Delikatnie go nasączyć.  Tort wykończyłam  lukrem plastycznym ( klik ) . Zdobiły go cukrowe akcesoria ucznia

kawawszklance
Maślane ciasteczka. Kruche ciastka do dekorowania 1263

Idealne ciasteczka do dekorowania np. lukrem. Nie tracą kształtu podczas pieczenia i nie łamią się, chociaż są bardzo kruche. Ciasto jest delikatne, więc podczas przenoszenia wyciętych kształtów najlepiej pomagać sobie płaskim nożykiem. Nie polecam dodawać więcej mąki niż podałam w przepisie, bo ciasteczka po upieczeniu będą(...)twarde.         Składniki na ok. 50 średniej wielkości ciasteczek ( u mnie wielkanocne foremki) : 40 dkg mąki pszennej 20 dkg masła 2 jajka 15 dkg cukru pudru paska łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego, najlepiej z prawdziwej wanilii Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch, dodać jajka i miksować jeszcze przez

Maślane ciasteczko
pączki 133

kilka razy w roku, najczęściej nadziewam je marmoladą i oblewam lukrem. Nie wyobrażam ich sobie bez skórki pomarańczowej, która jest wręcz obowiązkowa.  Składniki: 500 g mąki 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 50 g drożdży 1/3 szklanki cukru 60 g masła kieliszek rumu (lub spirytusu) marmolada cukier puder sok  cytryny skórka pomarańczowa kandyzowana tłuszcz do smażenia (olej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tradycyjne oponki serowe 189

przepis Pączki pieczone jak babeczki Szybkie oponki z lukrem Składniki: 500g sera półtłustego 500g mąki pszennej 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 żółtka 1  łyżeczka sody  1 łyżeczka octu 250ml  śmietany 18 % Dodatkowo: tłuszcz do smażenia np. olej rzepakowy mały kieliszek spirytusu (dodać do zimnego oleju) cukier puder do posypania Przygotowanie: Ser przeciskamy przez praskę

Swojskie jedzonko
Drożdżówki z marmoladą 112

możemy dodatkowo oprószyć cukrem pudrem (polecam tutaj pojemniczek do cukru pudru ze sklepu Makowski Kredens - klik ). SMACZNEGO! Do wypieków polecam kratkę do studzenia marki Wilton - dostępną tutaj  .  Dzięki studzeniu na kratce ciasta nie robią się wilgotne, szybciej się studzą. Kratka może również służyć jako podstawka do dekorowania lukrem lub czekoladą

Smak mojej kuchni
SZYBKIE PIERNICZKI + LUKIER KRÓLEWSKI 205

kakao – 1 łyżeczka* soda oczyszczona – 0,5 łyżeczkiLUKIER KRÓLEWSKI:* duże białko – 1 szt* sok z cytryny – 1 łyżeczka* cukier puder – 150 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:PIERNICZKI:W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao.Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę.Wyrabiamy gładkie ciasto(...)pierniczki!Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 13 minut.PS. jeśli chcecie, by pierniczki zawisły na choinkach pamiętajcie o zrobieniu dziurek!LUKIER KRÓLEWSKI:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.Uwaga!Jeśli potrzebny nam jest do dekoracji bardziej gęsty, dodajemy więcej cukru pudru.A teraz bierzemy się za dekorowanie!Jeśli będziemy wypełniać pierniczki lukrem , najpierw

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania