lukier do ciastek - 919 przepisów (strona:28/62)

PIERNICZKI Z MARMOLADĄ + FILMIK 102

Święta to czas przygotowań przeróżnych, pysznych dań a zwłaszcza pierniczków. Przepis jest rewelacyjny, pierniczki są smaczne w dodatku z marmoladą. Udekorowałam je czekoladą, lukrem, i różnymi

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche rogaliki waniliowo-śmietankowe z powidłami 162

Rogaliki są pyszne, takie delikatne i bardzo proste w przygotowaniu.  Robi się je naprawę szybko! Możecie użyć dowolnego nadzienia i udekorować lukrem, czekoladą lub tak

Di gotuje
francuskie paluchy z cynamonem 140

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka cynamonu mielonego 2 łyżki masła 3 łyżki cukru dodatkowo: lukier: cukier puder wymieszany z wodą (proporce dowolne, w zależności

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasteczka 122

wykrawać dowolne formy jakie nam się zamarzą ;) Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na część ciasteczek wykorzystałam pozostałe białko z jajek i posmarowałam nim wierzch ciasteczek. Pieczemy w 180 stopniach około 10-12 min. Jeżeli macie więcej czasu to polecam wykorzystać lukier i fantazyjnie ozdobić nasze ciasteczka

Kolejny blog o gotowaniu
Piernikowe ludziki - Lebkuchenmännchen 242

polecam! Piernikowe ciastka w kształcie ludzików Składniki: 225g masła 225g brązowego cukru 1 jajko 2 łyżki gęstego soku malinowego lub syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli ok. 400g mąki + mąka do podsypywania 100g cukru pudru, 1 łyżka soku cytrynowego lub gotowy lukier cukierki, posypki(...)góra-dół. Włożyć do piekarnika i piec przez około 10-15 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąc z pieca i zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc.  Gdy ciastka są już zimne, można zacząć je dekorować wedle uznania.  Pierwsze dwa dni ciastka są bardzo twarde, należy odczekać aż zmiękną. Można przygotować je wcześniej i schować

Tagebuch po polsku
Babka piaskowa z makiem 273

Babki kojarzą się bardziej z Wielkanocą niż z Bożym Narodzeniem, ale coś czuję, że babka piaskowa z makiem i lukrem, udekorowana oszronioną żurawiną będzie w naszym

Kulinarne Inspiracje
Pomarańczowe pączki z lukrem 209

  W ostatni weekend były u mnie takie oto pączki. Jest biała obręcz, jest aromat pomarańczy oraz pyszne pomarańczowe nadzienie i lukier! Normalnie sama pomarańczka ;). Bardzo

Nastoletnie Wypiekanie
Cytrynowiec 376

Nieziemsko dobre ciacho ;) Lekkie, orzeźwiające, bardzo cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na biszkopcie, z lekką pianką cytrynową. Całość udekorowana herbatnikami i cytrynowym lukrem ;) Ciasto jest kwaskowate

Domowa cukiernia Ewy
Pistacjowe choinki 141

SKŁADNIKI: 100 g zmielonych pistacji, 100 g zmielonych orzechów laskowych, 4 jajka, 50 g mąki, 5 łyżek cukru, szczypta soli. 2 łyżki maku, lukier, czerwony pisak

Aga w kuchni
Świąteczne proste pierniczki 107

mleka  łyżeczka proszku do pieczenia  do dekoracji: lukier, orzechy, rodzynki  Masło, miód, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia mleka. Mąkę przesiać z kakao, sodą, przyprawą i proszkiem do pieczenia. Do suchych składników dodaj przestudzone mokre oraz jajka. Wyrabiaj ciasto na gładką masę, rozwałkuj i wykrawaj ciastka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez

Mango Papaja
Huesos de Santo, czyli rurki "kości świętego" 254

spróbować. Polecam nie tylko miłośnikom marcepanu. Składniki (na ok. 40 ciastek): Marcepan 300 g zblanszowanych migdałów lub mąki migdałowej 120 g cukru 50 ml wody olejek migdałowy (dla wzmocnienia smaku i zapachu) cukier puder do podsypania marcepanu Krem z żółtek 4 żółtka 100 g cukru 50 ml wody Lukier (ten krok pomijam, bo dla mnie deser i bez lukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierniczki alpejskie 182

natychmiast po upieczeniu i przestygnięciu :) Przepis pochodzi z Manufaktury Ciastek :) PIERNICZKI ALPEJSKIE Składniki: - 1 kilogram mąki - 8 żółtek - 3 białka - 1,5 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 200 mililitrów śmietany kwaśnej - 3 łyżeczki sody - 4 łyżeczki przyprawy do piernika - 250 gramów masła - 400 gramów miodu - opcjonalnie: marmolada i/lub lukier Przygotowanie: Rozpuszczamy masło, miód i przyprawy. Odstawiamy do wystygnięcia. Białka

Życie zamknięte w smaku
Pączki ptysiowe 127

Tłusty czwartek lada dzień! W weekend będę robiła faworki, a już dziś przepis na pączki ptysiowe! Pyszne, lekkie (ale w biodra idą ;)), delikatnie cytrynowe z lukrem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Lebkuchen - niemieckie pierniczki 166

mąki, bo będzie twarde. Przykryć czystą ściereczką i odstawić do wystudzenia, dzięki czemu ciasto zgęstnieje.Z wystudzonego ciasta formułować kulki wielkości orzecha włoskiego (ręce można zwilżać w wodzie, aby ciastka łatwo się formułowały), lekko spłaszczać je dłonią i układać w dość sporych odległościach od siebie (podczas pieczenia pierniczki bardzo rosną) na wyłożonych papierem do pieczenia blachach (u mnie(...)piekarnika odczekać 2 minuty i dopiero po tym czasie przełożyć do wystudzenia na kratkę.Lebkuchen zaraz po wyjęciu z piekarnika są miękkie, po czym twardnieją, aby po pokryciu lukrem znów stać się miękkimi na drugi dzień.Gdy pierniczki wystygną, można przygotować lukier. Do miseczki wsypać cukier puder i stale mieszając wlewać łyżka po łyżce gorącą wodę. Lukier ma być lejący

Gospodyni Miejska
PALUCHY WIEDŹMY 159

imprezę na Halloween. Im straszniejsze tym lepsze :) Ciastka są słodkie,  kruche, maślane,  przepyszne. Polecam :)  Składniki: * 225 g masła * 1 szklanka cukru * 1 jajko * szczypta soli * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel ekstraktu waniliowego * 3 szklanki maki pszennej * cukier puder i kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego na lukier jako krew * dodatkowo migdały jako paznokcie Wykonanie

Zrób to smacznie